Bourgogne

In de Bourgogne is het goed toeven. Niet voor niets komt hier de uitdrukking “Bourgondisch leven” vandaan en “Leven als God in Frankrijk” moet vast en zeker op deze regio betrekking hebben. Wie de Bourgogne begrijpt, begrijpt de hele wijnwereld. In feite verwerkt men maar één druivensoort hier, de Pinot Noir maar toch bestaan er duizenden verschillende smaken en varianten. Als u eenmaal ziet waaruit het onderscheid bestaat en wat daaraan ten grondslag ligt, dan geniet u vanaf die dag nóg intenser van deze wijnstreek en haar culinaire verwennerij. Op eigen gelegenheid of – indien met minimaal 6 personen – met Gijs van Bilsen als als uw persoonlijk gastheer, reisleider en gids. U komt als kenner terug.

Voorbeeldreizen in een notendop:

Côte de Beaune en Côte de Nuits.

U verblijft in Beaune in het hotel van uw keuze. Wij maken de afspraken voor enkele mooie VIP-ontvangsten bij gerenommeerde wijnproducenten, zoals Chanson Père & Fils en Joseph Drouhin en regelen met plezier uw lunch en diner. Neemt u minstens drie dagen voor deze reis. Indien u wenst ben ik persoonlijk uw gastheer, chauffeur en gids met alle professionele uitleg van dien over Clos de Mouches, Clos Vougeot, Le Musigny, Chassagne & Puligny Montrachet, Meursault, La Tache, Richebourg etc.etc.etc. Vanaf 350,- pp. sharing en als vierdaagse groepsreis, geheel verzorgd en ‘all-inclusive’ vanaf 1190,- pp. sharing.

Beaune - Pouilly-Fuissé - Beaujolais.

Een mooie verlenging van uw Bourgognereis vormt een verblijf van enkele dagen in Hotel-Restaurant Les Maritonnes in Romanèche-Thorins, het hartje van de Beaujolais. Ook hier is het bijzonder goed toeven en maakt u kennis met enkele rode topwijnen van dit gebied alsmede prachtige witte wijnen van Pouilly-Fuissé en Macon. Op loopafstand van het hotel is het wijnmuseum gevestigd van George Duboeuf, het Hameau du Vin alsmede een heel interessante Open Wijnboerderij.
Als verlenging op bovenomschreven Bourgognereis vanaf 300,- pp. sharing en in groepsverband geheel verzorgd en ‘all-inclusive’ 3 dagen verlenging vanaf 850,- pp. sharing.