Privéreis naar Bordeaux, Médoc, Saint Emilion en Pomerol

De grootste Chateaux ter wereld staan in de Bordeaux, zowel letterlijk als figuurlijk groots!

 
Mijn eerste professionele bezoek aan Bordeaux was in 1987, overdag op de Vinexpo en ’s avonds feestelijke soirée op diverse chateaux zoals Chateau Batailley GCC, in Pauillac. Het was daar dat ik op een hoog niveau kennis maakte met Bordeaux et ses Grands Vins.
Profiteer van mijn sindsdien alsmaar toegenomen kennis en contacten; het maakt uw reis ècht uniek. Bijzonder aan deze wijnreis Bordeaux is een privé-ontvangst op Chateau Giscours en Chateau du Tertre.

– duur van de reis: 4, 5 of 6 dagen, net wat u wilt
– beste periode: voorjaar en najaar; data in overleg
– vervoer heen en terug: per auto of rechtstreekse vlucht
– vervoer ter plaatse: huurauto of privéchauffeur met auto
– overnachtingen: conform het gewenste niveau; desgewenst op een Chateau
– lunches en diners: in overleg te reserveren; ik ken genoeg adresjes en chateaux
– activiteiten, ontvangsten en proeverijen: wij barsten van de ideeën en suggesties
– professionele vinoloog: een serieuze aanbeveling voor een dagdeel of hele dag
 

Cité du Vin |Grands Crus Classés | St.Emilion |Pomerol | Pauillac

Bordeaux, bakermat van de wijnbouw.

 
Bordeaux is een schitterende stad en ademt in alles de grandeur en reputatie van Grand Cru Classé-wijnen. Wandel na een bezoek aan het prachtig nieuwe Cité du Vin museum (foto) helemaal langs de Quai de Chartrons terug naar het oude centrum. Op Place Gambetta – where else – moet u zeker even een heerlijk glas Sauvignon Blanc gaan drinken.

Bezoek het romantische, pittoreske Middeleeuwse stadje Saint-Emilion en natuurlijk een gerenommeerd Chateau als La Conseillante in Pomerol. Plan vervolgens in de dorpen Pauillac, Margaux en Saint-Julien, aan de overkant van Gironde, een paar exclusieve chateaubezoeken. Wees welkom op Chateau Giscours en Chateau du Tertre en proef van hun fabuleuze wijnen. Als u met minimaal 10 personen bent kan in de Orangerie van Chateau du Tertre een exquise lunch worden genoten, zoals ons dat in onze georganiseerde groepsreizen steeds wordt gegund. Wij regelen dat allemaal met plezier voor u.

“En jij weet óók nog, Gijs, waar we heerlijk kunnen lunchen en dineren”

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.

1. U regelt alles zelf en maakt gebruik van enkele tips en adviezen van mij aangaande hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Aarzel niet daar om te vragen; een kleine moeite, een groot plezier. Aan úw discretie om dat te belonen met een flesje wijn of zo.

2. U vraagt mij om een voorstel voor een privéreis en geeft daarbij aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Ik presenteer u module-gewijs het complete programma in al zijn onderdelen, mét prijskaartje. U beslist op grond daarvan wat u door mij wilt laten organiseren en wat u zelf doet. Denkt u aan: vliegtickets – hotelreservering(en) – alle transfers – afspraken, visites, ontvangsten, activiteiten, entreés, theaterbezoek – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids.

3. Idem als hierboven maar nu maken we er een besloten reis van, waarbij ikzelf mee ga als uw reisleider, vinoloog. Dat kan vanaf 6 personen. Nu ga ik alles organiseren, van begin tot eind. Zeker als het een reis betreft met een ‘dikke knipoog naar wijn’ gaan er deuren voor u open die voor anderen gesloten blijven. En u komt als kenner terug. Ik presenteer u dan een compleet programma ‘geheel conform uw wensen en budget’– alles inbegrepen, ook de vliegreis en luxe bus ter plaatse. Oh ja, lunches en diners regel ik dan ook, vaak op de mooiste plekjes …..én met natuurlijk uitstekende wijnen. Dat wordt genieten met een grote G.

Vertel mij waar uw voorkeur naar uit gaat en ik maak u een offerte op maat. 

Door mijn goede contacten maak ik er iets bijzonders van ! Meer weten?

 
Deze reis wordt ook als georganiseerde groepsreis aangeboden onder persoonlijke leiding van Gijs van Bilsen – registervinoloog van de Wijnacademie – van zondag 16 t/m donderdag 20 mei 2021. Zie elders op deze site.