Privéreis naar Florence, Siena, Chianti, Brunello, Toscane

Een aaneenschakeling van hoogtepunten; dat móet je meemaken en ervaren

 
In Toscane kun je niet anders dan verliefd worden op de romantische entourage. Geniet met volle teugen van de wijntenuta’s, de schitterende steden en de kunst, cultuur en historie ter plaatse. Maak kennis met de vriendelijke mensen en smul van de Toscaanse keuken en de heerlijke wijnen.Vanzelfsprekend uit Chianti Classico en Bolgheri.

– duur van de reis: 4, 5 of 6 dagen
– beste periode: voorjaar of najaar
– vervoer heen en terug: vliegtuig
– vervoer ter plaatse: huurauto of privéchauffeur.
– overnachtingen: conform het gewenste niveau
– lunches en diners: in overleg te reserveren
– activiteiten, afspraken en ontvangsten: in overleg
– professionele gids ter plaatse: desgewenst in overleg
 

Duomo| Santa Croce| Ponte Vecchio| Piazza del Campo| Uffizi

Florence “Eén groot Openluchtmuseum”

 
U komt ogen tekort in Florence. Aanschouw de Duomo, de Campanille en het Baptisterium. Ga naar het Uffizi en bekijk de David van Michelangelo. Maak een wandeling over de Ponte Vecchio en ga een glas wijn drinken op het Piazza della Croze. Met plezier regelen wij een Nederlandstalige gids voor u. Dan gaat er helemaal een wereld voor u open.

Ga lekker lunchen in een typisch Florentijns ristorante en rijd in zuidelijke richting naar Siena. Deze prachtige stad is met name bekend van de jaarlijkse Palio, de oudste paardenrace ter wereld. Bezoek San Gimignano met zijn tientallen torens en ga naar Greve in Chianti, het hartje van de Chianti Classico-streek. Hier kunt u midden tussen de glooiende wijngaarden heel luxe overnachten. Een paar exclusieve afspraken bij befaamde wijnhuizen maken wij graag voor u.

“En jij weet óók nog, Gijs, waar we heerlijk kunnen lunchen en dineren”.

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.

1. U regelt alles zelf en maakt gebruik van enkele tips en adviezen van mij aangaande hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Aarzel niet daar om te vragen; een kleine moeite, een groot plezier. Aan úw discretie om dat te belonen met een flesje wijn of zo.

2. U vraagt mij om een voorstel voor een privéreis en geeft daarbij aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Ik presenteer u module-gewijs het complete programma in al zijn onderdelen, mét prijskaartje. U beslist op grond daarvan wat u door mij wilt laten organiseren en wat u zelf doet. Denkt u aan: vliegtickets – hotelreservering(en) – alle transfers – afspraken, visites, ontvangsten, activiteiten, entreés, theaterbezoek – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids.

3. Idem als hierboven maar nu maken we er een besloten reis van, waarbij ikzelf mee ga als uw reisleider, vinoloog. Dat kan vanaf 6 personen. Nu ga ik alles organiseren, van begin tot eind. Zeker als het een reis betreft met een ‘dikke knipoog naar wijn’ gaan er deuren voor u open die voor anderen gesloten blijven. En u komt als kenner terug. Ik presenteer u dan een compleet programma ‘geheel conform uw wensen en budget’– alles inbegrepen, ook de vliegreis en luxe bus ter plaatse. Oh ja, lunches en diners regel ik dan ook, vaak op de mooiste plekjes …..én met natuurlijk uitstekende wijnen. Dat wordt genieten met een grote G.

Vertel mij waar uw voorkeur naar uit gaat en ik maak u een offerte op maat.