Privéreis langs de Loire, Amboise, Tours, Chinon, Saumur

Maak een mooie toer langs Chateaux en Kastelen in Le Jardin de la France

 
Kastelen en imposante wijnchateaux in de Loire vormen een lint van verrassende ontmoetingen met het cultureel erfgoed en de Grandeur van Frankrijk van weleer. Ook ikzelf moet het lijstje ‘Palmarès Wijnreizen’, elders op deze site, raadplegen om het aantal keer dat ik de Loire heb bezocht in herinnering te roepen.

– duur van de reis: 6 of 7 of 8 dagen (incl.reisdagen)
– beste periode: april t/m oktober
– vervoer heen, terug en ter plaatse: eigen auto
– overnachtingen: conform het gewenste **** of *****niveau
– lunches en diners: suggesties te over; in overleg te reserveren
– activiteiten, ontvangsten en proeverijen: samen met u te bespreken en reserveren.

Een week genieten in de Loire vullen wij voor u in op een originele en zeer afwisselende wijze. Met onder andere een verblijf op prachtige Chateaus en de geheel gerestaureerde Abdij van Fontevraud. Of wat dacht u van een alleraardigste Bed&Breakfast in het centrum van Amboise.
 

Blois| Chambord| Chennonceau | Villandry| Fontevraud| Angers

Ontdek de Loirevallei, haar Chateaus en wijnkastelen.

 
Ten oosten van Tours bezoekt u imposante Chateaus als Chennonceaux maar ook Chambord en Cheverny. En ten westen het Chateau d’Ussée alsmede Chateau de Villandry, bekend om zijn schitterende tuinen.
 
Maak kennis met Leonardo da Vinci in het Clos Lucé, ten zuiden van Amboise en ga lunchen in St. Patrice op Chateau Rochecotte. Bezoek de indrukwekkende grotgewelf-wijnkelders van Caves Blanc Foussy in Rochecorbon en ga daarna lunchen bj l’Oubliètte. Geniet van een heerlijk gekoeld glas rode Chinonwijn in het geheel ommuurde oude centrum van de gelijknamige stad en verblijf op prachtige chateau-hotels van Relais & Chateau-niveau. Keus te over en verrassingen genoeg.

Een uitgewerkte route hebben wij zó voor u klaar liggen. Die voert u van oost naar west langs de mooiste Kastelen en Chateaus van de Loire. Een prachtige week om heerlijk tot rust te komen en te genieten van wat “Le Jardin de la France” allemaal te bieden heeft. Vraag meer informatie aan. U rijdt deze week in totaal ongeveer 800 km.

“En jij weet óók nog, Gijs, waar we heerlijk kunnen lunchen en dineren”

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.

1. U regelt alles zelf en maakt gebruik van enkele tips en adviezen van mij aangaande hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Aarzel niet daar om te vragen; een kleine moeite, een groot plezier. Aan úw discretie om dat te belonen met een flesje wijn of zo.

2. U vraagt mij om een voorstel voor een privéreis en geeft daarbij aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Ik presenteer u module-gewijs het complete programma in al zijn onderdelen, mét prijskaartje. U beslist op grond daarvan wat u door mij wilt laten organiseren en wat u zelf doet. Denkt u aan: vliegtickets – hotelreservering(en) – alle transfers – afspraken, visites, ontvangsten, activiteiten, entreés, theaterbezoek – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids.

3. Idem als hierboven maar nu maken we er een besloten reis van, waarbij ikzelf mee ga als uw reisleider, vinoloog. Dat kan vanaf 6 personen. Nu ga ik alles organiseren, van begin tot eind. Zeker als het een reis betreft met een ‘dikke knipoog naar wijn’ gaan er deuren voor u open die voor anderen gesloten blijven. En u komt als kenner terug. Ik presenteer u dan een compleet programma ‘geheel conform uw wensen en budget’– alles inbegrepen, ook de luxe bus ter plaatse of misschien wel een VIP-bus gedurende de gehele reis, vanaf den beginne. Oh ja, lunches en diners regel ik dan ook, vaak op de mooiste plekjes …..én met natuurlijk uitstekende wijnen. Dat wordt genieten met een grote G.

Vertel mij waar uw voorkeur naar uit gaat en ik maak u een offerte op maat. 

Maak gebruik van mijn netwerk, kennis en ervaring. Dat loont absoluut!