Heerlijk even weg naar een mooie streek van uw keus

Ga een paar dagen genieten en maak gebruik van mijn goede ervaringen en kennis en adviezen

Heeft u onderhand een mooie reis verdiend, privé, met goede vrienden of wellicht met uw managementteam of misschien wel het hele bedrijf?
Kijk eens naar onderstaande bestemmingen. Wij organiseren een perfect lang weekend of midweek, geheel conform uw wensen en budget.

Kunst Cultuur Historie Architectuur Muziek Wijn & Gastronomie

Leven als God in Frankrijk – een heerlijke privé autovakantie

Reims – Champagne

“Champagne de Koning der dranken, de Drank der Koningen”.
Ga met goede vrienden of heerlijk privé een paar dagen dagen genieten in Reims, met desgewenst een exclusieve ontvangst bij een gerenommeerd champagnehuis, een perfect hotel buiten de stad en natuurlijk een bezoek aan Reims zelf.
Wij komen hier al sinds 1986, dus dat regelen wij graag voor u.
Vraag gerust om meer informatie of een paar adviezen en suggesties.

Beaune-Bourgogne

Genieten als God in Frankrijk. Misschien wel de mooiste wijnen ter wereld komen uit de Bourgogne. Met onze uitstekende contacten in de wijnwereld en met menig producent, organiseren wij een paar onvergetelijke dagen voor u, waarbij naast de mooiste wijnen tevens de culinaire hoogstandjes van Bourgondië volop aandacht krijgen.
U logeert buiten de stad en maakt in uw eigen tempo kennis met deze prachtige stad en streek.
Het water loopt me in de mond, vertel eens MEER.

De Loire – Vallei der Koningen

Er gaat sinds 1990 geen jaar voorbij of ik kom wel in de Loire. Een groot aanbod fantastische hotels en accommodaties – vaak prachtige Chateaus of oude kloosters – vormt de basis voor een paar heerlijke dagen in en langs de Loire. Te beginnen nabij Blois en eindigend nabij Angers in de westen. Pracht en praal en culinaire verwennerij in combinatie met natuurschoon en rijke historie van de Koningen van Frankrijk.
Wij houden wel van klasse en grandeur, vertel eens MEER.

“En jij weet óók nog, Gijs, waar we heerlijk kunnen lunchen en dineren”.

En veilig met het vliegtuig lonken de volgende bestemmingen:

Bordeaux, Saint-Emilion

Mijn eerste bezoek aan Bordeaux was in 1987; en ik zou geen jaar meer overslaan. Sinds de grootschalige renovatie in de jaren negentig, is Bordeaux een absolute herontdekking waard. Een bezoek aan een paar gerenommeerde Grand Cru Classé Chateaux in Médoc, het romantische stadje St.Emilion en Pomerol met een rondleiding en proeverij mag daarbij niet ontbreken. Ga als u wilt ook van de stad Bordeaux zelf en het Cité du Vin genieten. Wij weten precies waar u moet zijn.
Wij helpen u graag bij de keus van een excellent hotel, verbonden aan een gerenommeerd Chateau, midden in de wijngaarden.
Dát zijn we nu al jaren van plan, vertel eens MEER.

Portugal – Italië

Porto, Dourovallei

In Porto heb ik reeds in 1992 mijn hart verloren. Ik kom er nog steeds erg graag en bijna jaarlijks. De stad Porto is vooral bekend als herkomstplaats van port(o)wijn, die in Vila Nova de Gaia, gelegen tegenover Porto op de zuidoever van de Dourorivier, wordt gelagerd en gebotteld. Met onze goede contacten regelen wij een paar bijzondere afspraken bij Porthuizen, zowel in de stad als stroomopwaarts langs de Douro. Oh ja, dat wij prachtige landelijke klassehotels kennen, staat buiten kijf.
Een goed glas port appreciëren wij wel, vertel eens MEER.

Toscane

Florence is het beste te typeren als één groot openluchtmuseum en dat geldt evenzeer voor Siena met zijn beroemde Piazza del Campo, waar sinds 1287 jaarlijks de Palio wordt gehouden.
Een Nederlandstalige gids – kunsthistorica natuurlijk – regelen wij met plezier voor u. En als u wilt boeken wij uw logies, ontbijt op een exclusieve Tenuta (wijnhoeve), midden in het hartje van Toscane, tussen de wijngaarden, in een landelijke, romantische omgeving. Wat een rijkdom en cultuur, vertel eens MEER.

Milaan, Barolo, Turijn

Geen mooier begin dan een uitvoering in de Scala in Milaan. Neem een kijkje achter de coulissen van Armani en bezoek samen met een kunsthistoricus Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Rijd naar de beroemde wijnstreek Barolo en ga een glaasje proeven bij Marchesi di Barolo. Overnacht in een oud klooster en vervolg uw weg vervolgens naar Turijn.
De geschiedenis van Turijn is sterk verbonden met de Italiaanse eenwording. Het is juist daarom dat de stad een prachtige architectonische Grandeur ademt die u hooglijk zal bekoren.
Dát klinkt heel verrassend, vertel eens MEER.

Polen

Krakau, Auschwitz

Uit interesse bezocht ik Krakau en met name Auschwitz met enkele vrienden voor het eerst begin van deze eeuw. Sindsdien organiseer ik jaarlijks een reis daarheen, waarvoor steeds voldoende belangstelling bestaat. Opdat wij nooit vergeten!

Een tegenstelling die beklijft: De rijkdom van de Rooms-Katholieke stad Krakau vormt een schril contrast met de herinneringen die de Joodse wijk Kazimierz oproept aan WO-II en de verschrikkingen van Auschwitz-Birkenau, die u daar ter plaatse gewaar wordt. Gebaseerd op het programma van onze jaarlijkse groepsreis, kunt u deze reis ook heel goed privé maken. Wij regelen dan alles voor u, inclusief een privégids, Nederlandstalig. Daar hebben wij het al jaren over, vertel eens MEER.

En jij kent óók nog de leuke lunchadressen, dat maakt het helemáál af ‘

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.

Ik zorg dat alles keurig geregeld is. Denk aan hotelreserveringen – vliegtickets – alle transfers ter plaatse – afspraken – visites – ontvangsten – activiteiten – entrées – theaterbezoek – muziekuitvoering – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids etc.etc. Niks moet maar alles kan!
U krijgt een compleet draaiboek mee of een reisschema op grote lijnen, net wat u prefereert.

En hebt u graag dat ik zelf mee ga als uw persoonlijk reisleider, dan doe ik dat met plezier. Zeker als u kiest voor een reisbestemming met ‘een knipoog naar wijn’ gaan er dan deuren open die voor anderen gesloten blijven. Dan wordt het ècht genieten met een grote G.

Vertel mij waar uw voorkeur naar uitgaat en ik maak u een offerte op maat.