Privé stedenreis Frankrijk Spanje Portugal Italië Duitsland…

Ga zelf een paar dagen genieten en maak gebruik van mijn goede ervaringen en kennis en adviezen

 
De wijnhandel bracht mij op de mooiste plekken ter wereld. Onderstaande steden ken ik op m’n duimpje; ik kom daar al jaren en weet precies waar u moet zijn, wát u daar niet mag missen en wáár u moet gaan lunchen en overnachten. Bovendien kan ik -als u zulks apprecieert- een gastvrije privé-ontvangst regelen bij een gerenommeerd wijnhuis of een kleine plaatselijke producent. Profiteer van die ervaring en contacten; dat tilt uw reis en verblijf naar een hoger niveau van kwaliteit en beleving.
 
Vlieg er eens uit of pak de auto en boek een prachtig hotel buiten de stad. Wij kennen de mooiste plekjes.

 
En als u het helemáál exclusief wilt doen, kijkt u dan eens naar ons aanbod PIP-reizen, voor de Primus Inter Pares, of anderszins zakenman of -vrouw, die voor het allerbeste gaat en dat graag in een korter tijdsbestek wil doen.
 
U wilt er eens lekker privé tussenuit en het moet gewoon perfect geregeld zijn. Heerlijk een midweek of lang weekend weg, met goede vrienden, uw kookclub, studieclub, businessclub of wellicht zelfs uw mede-directieleden! Op maat gemaakt voor u – in grote lijnen of in detail – en met een professionele Nederlandstalige gids ter plaatse als u dat graag wilt.
 

Kunst Cultuur Historie Architectuur Muziek Wijn & Gastronomie

Leven als God in Frankrijk – een heerlijke privé autovakantie

Privé Stedenreis – Reims – Champagne

“Champagne de Koning der dranken, de Drank der Koningen”.
Ga met vrienden drie dagen genieten in Reims, met een paar exclusieve ontvangsten bij een gerenommeerd champagnehuis, heerlijke lichte lunches en diners en natuurlijk een perfect hotel en bezoek aan Reims zelf.
Wij komen hier al sinds 1986, dus dat regelen wij graag voor u.

 

Privé Stedenreis – Normandië

Staat Normandië al langer op uw verlanglijstje… trek dan de stoute schoenen aan en rijd erheen. Wij hebben een mooie route voor u klaar liggen, met een perfect hotel en interessante ochtend- en middagprogramma’s die u laten kennismaken met de grootste invasie ooit.
Desgewenst boeken we met genoegen een privé-gids voor u.
Zo, dát is interessant, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Beaune-Bourgogne

Genieten als God in Frankrijk. Misschien wel de mooiste wijnen ter wereld komen uit de Bourgogne. Met onze uitstekende contacten in de wijnwereld en met menig producent, organiseren wij een paar onvergetelijke dagen voor u, waarbij naast de mooiste wijnen tevens de culinaire hoogstandjes van Bourgondië volop aandacht krijgen.
Het water loopt me in de mond, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Pittoresk Elzas

Pittoreske dorpjes in de Elzas staan garant voor een heerlijk lang weekend met een prachtig hotel en culinaire verwennerij, gelardeerd met excellente Elzaswijnen.
Bezoek het oude centrum van Colmar, ga kijken bij Haut-Königsbourg en proef de lekkerste wijnen bij Trimbach of Hugel of Schmidt & Carrer. Met plezier regelen wij een Nederlandstalige collega-vinoloog voor een dag of dagdeel.
Dát klinkt aantrekkelijk, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – De Loire – Vallei der Koningen

Er gaat sinds 1990 geen jaar voorbij of ik kom wel in de Loire. Een groot aanbod fantastische hotels en accommodaties – vaak prachtige Chateaus of oude kloosters – vormt de basis voor een paar heerlijke dagen in en langs de Loire. Te beginnen in Blois en eindigend nabij Angers in de westen. Pracht en praal en culinaire verwennerij in combinatie met natuurschoon en rijke historie
Wij houden wel van klasse en grandeur, vertel eens MEER.
 

Privé Stedenreis – Bordeaux, St.-Emilion

Mijn eerste bezoek aan Bordeaux was in 1987; en ik zou geen jaar meer overslaan. Sinds de grootschalige renovatie in de jaren negentig, is Bordeaux een absolute herontdekking waard. Een bezoek aan een paar gerenommeerde Grand Cru Classé Chateaux in Médoc, St.Emilion of Pomerol met een rondleiding en proeverij mag daarbij niet ontbreken. Maar ga ook van de stad zelf en het Cité du Vin genieten.
Dát zijn we nu al jaren van plan, vertel eens MEER.
 

“En jij weet óók nog, Gijs, waar we heerlijk kunnen lunchen en dineren”.

Spanje – Portugal – Italië

Privé Stedenreis – Bilbao, Guggenheim, Rioja

Wie Bilbao zegt, denkt aan het Guggenheim Museum met zijn opvallende architectuur, die ook landinwaarts bij het befaamde Riojahuis Marques de Riscal is toegepast.
Neem daar heerlijk de tijd voor en bezoek ook Vitoria Gasteiz en Logroño, beroemd om zijn tapasstraatjes. Ga zeker naar de wijnstreek Rioja Alta en vraag ons om een introductie, dan wordt het nét iets specialer! Dát spreekt ons wel aan, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Andalusië – Sevilla, Ronda…

Er gaat niets boven een heerlijk glas gekoelde beendroge Manzanilla sherry en een paar tapas op een van de terrasjes in Sevilla, Jerez of het pittoreske dorpje Ronda.
Bij voorkeur in de week vóór Pasen moet u daar zijn, wanneer Andalusië bruist van de feesten en folkore; de Semana Santa. Een privé ontvangst bij een gerenommeerde Sherry Bodega regelen wij met plezier voor u. Dáár weten ze inderdaad wat léven is, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Lissabon, Sintra

Lissabon staat voor een aaneenschakeling van indrukken in Alfama, het oudste deel van de stad, van Paleizen tot de Torre de Belém en van het Klooster van Jeronimus tot het Grote plein en de Bairro Alto, met zijn eeuwenoude huizen, die veelal versierd zijn met levendige straatkunst.
Inclusief heerlijk dineren en een Fado Show in een van de klassieke restaurants vlak bij de rivier de Taag.
Wij horen daar altijd veel goeds over, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Porto, Dourovallei

In Porto heb ik reeds in 1992 mijn hart verloren. Ik kom er nogsteeds erg graag en bijna jaarlijks. De stad Porto is vooral bekend als herkomstplaats van port(o)wijn, die in Vila Nova de Gaia, gelegen tegenover Porto op de zuidoever van de Douro, wordt gelagerd en gebotteld. Met onze goede contacten regelen wij een paar bijzondere afspraken bij Porthuizen, zowel in de stad als stroomopwaarts langs de Douro.
Een goed glas port appreciëren wij wel, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Toscane

Florence is het beste te typeren als één groot openluchtmuseum en dat geldt evenzeer voor Siena met zijn beroemde Piazza del Campo, waar sinds 1287 jaarlijks de Palio wordt gehouden.
Een Nederlandstalige gids – kunsthistorica natuurlijk – regelen wij met plezier voor u. En als u wilt boeken wij uw logies, ontbijt op een exclusieve Tenuta (wijnhoeve), midden in het romantische Toscane. Wat een rijkdom en cultuur, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Milaan, Barolo, Turijn

Geen mooier begin dan een uitvoering in de Scala in Milaan. Neem een kijkje achter de coulissen van Armani en bezoek Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Rijd na een ontvangst en proeverij bij Marchesi di Barolo vervolgens naar Turijn.
De geschiedenis van Turijn is sterk verbonden met de Italiaanse eenwording. Het is juist daarom dat de stad een prachtige architectonische Grandeur ademt die u hooglijk zal bekoren.
Dát klinkt heel verrassend, vertel eens MEER.
 
 

Duitsland – Polen

Privé Stedenreis – Dresden

Het kan niet anders of u raakt onder de indruk van de majestueus gerestaureerde Frauenkirche en de indrukwekkende architectuur van Das Grünes Gewölbe, het Zwinger Paleis, de Semper Oper, die Hofkirche en het Cosel Paleis. In Dresden, ook wel het “Florence aan de Elbe” genoemd.
Overweeg eens een Nederlandstalige gids – academisch geschoold – dat brengt uw reis op een interessant hoger niveau.
Wat goed dat we hier op gewezen worden, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Krakau, Auschwitz

Uit interesse bezocht ik Krakau en met name Auschwitz met enkele vrienden voor het eerst begin van deze eeuw. Sindsdien organiseer ik jaarlijks een reis daarheen, waarvoor steeds voldoende belangstelling bestaat. Opdat wij nooit vergeten!
 
Een tegenstelling die beklijft: De rijkdom van de Rooms-Katholieke stad Krakau vormt een schril contrast met de herinneringen die de Joodse wijk Kazimierz oproept aan WO-II en de verschrikkingen van Auschwitz-Birkenau, die u daar ter plaatse gewaar wordt. Gebaseerd op het programma van onze jaarlijkse groepsreis, kunt u deze reis ook heel goed privé maken. Wij regelen dan alles voor u. Daar hebben wij het al jaren over, vertel eens MEER.
 
 

En jij kent óók nog de leuke lunchadressen, dat maakt het helemáál af ‘

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.

1. U regelt alles zelf en maakt gebruik van enkele tips en adviezen van mij aangaande hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Aarzel niet daar om te vragen; een kleine moeite, een groot plezier.

2. U vraagt mij om een voorstel voor een privéreis en geeft daarbij aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Ik presenteer u modulegewijs het complete programma in al zijn onderdelen, mét prijskaartje. U beslist op grond daarvan wat u door mij wilt laten organiseren en wat u zelf doet. Denkt u aan: vliegtickets – hotelreservering(en) – alle transfers – afspraken, visites, ontvangsten, activiteiten, entreés, theaterbezoek – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids.

3. Idem als hierboven maar nu maken we er een besloten reis van, waarbij ikzelf mee ga als uw reisleider, vinoloog. Dat kan al vanaf 6 personen. Nu ga ik álles organiseren, van begin tot eind. Zeker als het een reis betreft met een ‘knipoog naar wijn’ gaan er deuren voor u open die voor anderen gesloten blijven. Het wordt dan, naast alle aandacht voor reisspecifieke aspecten als cultuur, historie, architectuur. muziek en gastronomie, als het ware tevens een privé-wijncursus op een hoog niveau en ontspannen wijze. U komt als kenner terug. Ik presenteer u dan een compleet programma ‘geheel conform uw wensen en budget’– alles inbegrepen, ook de luxe bus ter plaatse, als u wenst en natuurlijk inclusief de vliegreis als dat het geval is. Oh ja, lunches en diners regel ik dan ook, vaak op de mooiste plekjes als een wijnhuis of chateau…… én met natuurlijk uitstekende wijnen. Dat wordt genieten met een grote G.

Vertel mij waar uw voorkeur naar uit gaat en ik maak u een offerte op maat.