Privé stedenreis Frankrijk Spanje Portugal Italië Duitsland…

 
U wilt er eens lekker privé tussenuit en het moet gewoon perfect geregeld zijn. Heerlijk een midweek of lang weekend weg, met goede vrienden, uw kookclub, studieclub, businessclub of wellicht zelfs uw mede-directieleden! Op maat gemaakt voor u – in grote lijnen of in detail – en met professionele gidsen ter plaatse als u dat graag wilt. Op eigen gelegenheid of desgewenst onder mijn persoonlijke leiding. Vertel mij wat uw voorkeur heeft en ik organiseer het precies zoals u aangeeft.
 
Op dit moment komen eerst enkele bestemmingen in beeld, dicht bij huis -Normandië, Loire, Reims en Bourgogne- die u gewoon met eigen auto bereiken kunt. Reisjes, die u prima privé kunt maken met enkele goede vrienden of lekker met z’n tweetjes.
Ga genieten in Reims of rijd eens naar Normandië. Maak een mooie Chateau- en Kastelentocht langs de Loire of leef even ‘als God in Frankrijk” in de Baune, Bourgogne of de Elzas.
 

Kunst Cultuur Historie Architectuur Muziek Wijn & Gastronomie

Leven als God in Frankrijk – een heerlijke privé autovakantie

Privé Stedenreis – Reims – Champagne

“Champagne de Koning der dranken, de Drank der Koningen”.
Ga met vrienden drie dagen genieten in Reims, met een paar exclusieve ontvangsten, heerlijke lichte lunches en diners en natuurlijk een perfect hotel en bezoek aan Reims zelf. Dat regelen wij graag voor u.
Dat lijkt me wel wat, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Normandië

Staat Normandië al langer op uw verlanglijstje… trek dan de stoute schoenen aan en rijd erheen. Wij hebben een mooie route voor u klaar liggen, met een perfect hotel en interessante ochtend- en middagprogramma’s die u laten kennismaken met de grootste invasie ooit.
Zo, dát is interessant, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Beaune-Bourgogne

Genieten als God in Frankrijk. Misschien wel de mooiste wijnen ter wereld komen uit de Bourgogne. Met onze uitstekende contacten organiseren wij een paar onvergetelijke dagen voor u, waarbij naast de mooiste wijnen tevens de culinaire hoogstandjes volop aandacht krijgen.
Het water loopt me in de mond, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Pittoresk Elzas

Pittoreske dorpjes in de Elzas staan garant voor een heerlijk lang weekend met een prachtig hotel en culinaire verwennerij, gelardeerd met excellente Elzaswijnen. Bezoek het oude centrum van Colmar, ga kijken bij Haut-Königsbourg en proef de lekkerste wijnen bij Trimbach of Hugel of Schmidt & Carrer.
Dát klinkt aantrekkelijk, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – De Loire – Vallei der Koningen

Een groot aanbod fantastische hotels en accommodaties -vaak prachtige Chateaus of oude kloosters- vormen de basis voor een paar heerlijke dagen in en langs de Loire. Te beginnen in Blois en eindigend nabij Angers. Een indrukwekkende route langs kastelen en chateaus met culinaire verwennerij en grote historie.
Wij houden wel van klasse en grandeur, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Bordeaux, St.-Emilion

Sinds de grootschalige renovatie is Bordeaux een absolute herontdekking waard. Een bezoek aan een paar gerenommeerde Grand Cru Classé Chateaux in Médoc, St.Emilion of Pomerol met een rondleiding en proeverij mag daarbij niet ontbreken. Maar ga ook van de stad zelf en het Cité du Vin genieten.
Dát zijn we nu al jaren van plan, vertel eens MEER.
 

“En jij weet óók nog, Gijs, waar we heerlijk kunnen lunchen en dineren”.

Spanje – Portugal – Italië

Privé Stedenreis – Bilbao, Guggenheim, Rioja

Wie Bilbao zegt, denkt aan het Guggenheim Museum met zijn opvallende architectuur, die ook landinwaarts bij het befaamde Riojahuis Marques de Riscal is toegepast. Neem daar heerlijk de tijd voor en bezoek ook Logroño, beroemd om zijn tapasstraatjes en de wijnstreek Rioja Alta.
Dát spreekt ons wel aan, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Andalusië – Sevilla, Ronda…

Er gaat niets boven een heerlijk glas gekoelde beendroge Manzanilla sherry en een paar tapas op een van de terrasjes in Sevilla, Jerez of het pittoreske dorpje Ronda. Bij voorkeur in de week vóór Pasen moet u daar zijn, wanneer Andalusië bruist van de feesten en folkore; de Semana Santa.
Dáár weten ze inderdaad wat léven is, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Lissabon, Sintra

Een aaneenschakeling van indrukken in Alfama, het oudste deel van de stad, van Paleizen tot Torre de Belém, het Klooster van Jeronimus, het Grote plein en de Barro Alto. Inclusief heerlijk dineren en een Fado Show in een van de klassieke restaurants vlak bij de rivier de Taag.
Wij horen daar altijd veel goeds over, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Porto, Dourovallei

De stad Porto is vooral bekend als herkomstplaats van port(o)wijn, die in Vila Nova de Gaia, gelegen tegenover Porto op de zuidoever van de Douro, wordt gelagerd en gebotteld. Met onze goede contacten regelen wij een paar bijzondere afspraken zowel in de stad als stroomopwaarts langs de Douro.
Een goed glas port appreciëren wij wel, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Toscane

Florence is het beste te typeren als één groot openluchtmuseum en dat geldt evenzeer voor Siena met zijn beroemde Piazza del Campo, waar sinds 1287 jaarlijks de Palio wordt gehouden. Logies, ontbijt en diner regelen wij met plezier voor u op een exclusieve Tenuta, midden in het romantische Toscane.
Wat een rijkdom en cultuur, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Milaan, Barolo, Turijn

Geen mooier begin dan een uitvoering in de Scala in Milaan. Neem een kijkje achter de coulissen van Armani en bezoek Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Rijd na een ontvangst en proeverij bij Marchesi di Barolo vervolgens naar Turijn. De geschiedenis van Turijn is sterk verbonden met de Italiaanse eenwording. Het is juist daarom dat de stad een prachtige architectonische Grandeur ademt die u hooglijk zal bekoren.
Dát klinkt heel verrassend, vertel eens MEER.
 
 

Duitsland – Tsjechië – Polen

Privé Stedenreis – Dresden

Het kan niet anders of u raakt onder de indruk van de majestueus gerestaureerde Frauenkirche en de indrukwekkende architectuur van Das Grünes Gewölbe, het Zwinger Paleis, de Semper Oper, die Hofkirche en het Cosel Palei. Desgewenst met een Nederlandstalige gids.
Wat goed dat we hier op gewezen worden, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Praag

U komt ogen tekort in deze prachtige stad met zowel aan de oost- als westkant van de Moldau, gescheiden door de imposante Karelsbrug, twee aantrekkelijke stadsdelen vol historie, pracht en praal…en uitstekende restaurants. Vergeet niet een uitvoering in de Opera te boeken, dat doen wij graag voor u.
Wat is dáár veel te te beleven, vertel eens MEER.

Privé Stedenreis – Krakau, Auschwitz

De rijkdom van de Rooms-Katholieke stad Krakau vormt een schril contrast met de herinneringen die de Joodse wijk Kazimierz oproept aan WO-II en de verschrikkingen van Auschwitz-Birkenau, die u daar ter plaatse gewaar wordt. Gebaseerd op het programma van onze jaarlijkse groepsreis, kunt u deze reis ook heel goed privé maken.
Daar hebben wij het al jaren over, vertel eens MEER.
 
 

En jij kent óók nog de leuke lunchadressen, dat maakt het helemáál af ‘