Privéreis naar Bourgogne, Beaune

 
Al bijna 35 jaar kom ik in Beaune, dus daar kennen we de weg! Laat u culinair verrassen en proef de mooiste wijnen ter wereld. Heerlijk met z’n tweetjes, met een paar goede vrienden of wellicht uw kookclub en wijnliefhebbers.

“Leven als God in Frankrijk” móet wel in de Bourgogne bedacht zijn. Wij weten waar u de lekkerste Bourgognewijnen vindt. Een ochtend of middag mét een gids op stap? Dat kan ! Wij kennen de beste Nederlandstalige vinologen ter plaatse. En als u wilt, ga ik zélf mee.

– duur van de reis: 5 of 6 dagen (incl.reisdagen)
– beste periode: voorjaar of najaar; data in overleg
– vervoer heen en terug: eigen auto
– vervoer ter plaatse: eigen auto of als u wenst een privéchauffeur
– overnachtingen: conform het gewenste *** of **** of *****niveau
– lunches en diners: in overleg te reserveren
– activiteiten, excursies en ontvangsten: in overleg; zo komt u nog eens ergens!
– professionele vinoloog ter plaatse: desgewenst in overleg voor een dagdeel of wellicht een hele dag.

Clos de Vougeot|Hospices| Meursault|Montrachet| La Romanée

Côtes de Nuits en Côtes de Beaune – Côte d’Or

 
“Wie de Bourgogne begrijpt, begrijpt de hele wijnwereld”. Van eenvoudige Côtes de Beaune Villages tot de hoogst geklasseerde Grand Cru-wijnen als La Tache, Richebourg en Romanée Conti; ze zijn alle gemaakt van dezelfde druif, de Pinot Noir.

Wát bepaalt het verschil in kwaliteit van de meer dan 100 verschillende Clos de Vougeot-wijnen en waarom is de Beaune Prémier Cru van Joseph Drouhin  toch heel anders dan die van Louis Jadot. Bezoek de Bourgogne en ga kijken, luisteren en proeven bij grote, gerenommeerde producenten maar zeker ook bij de kleine zelfstandige wijnboer. Op eigen gelegenheid of onder leiding van Gijs van Bilsen, Registervinoloog van de Wijnacademie en meer dan 34 jaar kind aan huis bij diverse Bourguignons.

“En jij weet óók nog, Gijs, waar we heerlijk kunnen lunchen en dineren”

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.

1. U regelt alles zelf en maakt gebruik van enkele tips en adviezen van mij aangaande hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Aarzel niet daar om te vragen; een kleine moeite, een groot plezier. Aan úw discretie om dat te belonen met een flesje wijn of zo.

2. U vraagt mij om een voorstel voor een privéreis en geeft daarbij aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Ik presenteer u module-gewijs het complete programma in al zijn onderdelen, mét prijskaartje. U beslist op grond daarvan wat u door mij wilt laten organiseren en wat u zelf doet. Denkt u aan: vliegtickets – hotelreservering(en) – alle transfers – afspraken, visites, ontvangsten, activiteiten, entreés, theaterbezoek – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids.

3. Idem als hierboven maar nu maken we er een besloten reis van, waarbij ikzelf mee ga als uw reisleider, vinoloog. Dat kan vanaf 6 personen. Nu ga ik alles organiseren, van begin tot eind. Zeker als het een reis betreft met een ‘dikke knipoog naar wijn’ gaan er deuren voor u open die voor anderen gesloten blijven. En u komt als kenner terug. Ik presenteer u dan een compleet programma ‘geheel conform uw wensen en budget’– alles inbegrepen, ook de luxe bus ter plaatse of misschien wel een VIP-bus gedurende de gehele reis vanaf het begin. Oh ja, lunches en diners regel ik dan ook, vaak op de mooiste plekjes …..én met natuurlijk uitstekende wijnen. Dat wordt genieten met een grote G.

Vertel mij waar uw voorkeur naar uit gaat en ik maak u een offerte op maat. 

Maak gebruik van mijn kennis en ervaring.         Vrijblijvend meer weten?

 
Er wordt ook een georganiseerde Bourgognereis onder persoonlijke leiding van Gijs van Bilsen in groepsverband aangeboden; van 16-20 september. Zie daarvoor Groepsreis Nieuwe Stijl Bourgogne.