Privéreis of Bedrijfsuitje Beaune-Bourgogne

Als u verstandig bent, boekt u één middag onze Vinoloog ter plaatse…en u komt als kenner terug!

 
Al bijna 35 jaar kom ik in Beaune, dus daar kennen we de weg! Laat u culinair verrassen en proef de mooiste wijnen ter wereld. Heerlijk met z’n tweetjes, met een paar goede vrienden of wellicht uw managementteam, kookclub en wijnliefhebbers.

Wij weten waar u de lekkerste Bourgognewijnen vindt. Een ochtend of middag mét een gids op stap? Dat kan ! Wij kennen de beste Nederlandstalige vinologen ter plaatse. En als u wilt, ga ik zélf mee.
 

Wij maken het precies zoals u wilt met afspraken en bezoeken

 
– duur van de reis: 5 of 6 dagen (incl.reisdagen)
– beste periode: voorjaar of najaar; data in overleg
– vervoer heen en terug: eigen auto of luxe bus
– vervoer ter plaatse: eigen auto of luxe bus
– overnachtingen: conform het gewenste drie-, vier-
of vijf sterrenniveau in Beaune of net daarbuiten
 
– lunches en diners: in overleg te reserveren
– activiteiten, excursies en ontvangsten: in overleg
– wij hebben connecties en suggesties te over.
– professionele vinoloog ter plaatse: desgewenst in overleg voor een dagdeel of wellicht een hele dag.
 

Clos de Vougeot|Hospices| Meursault|Montrachet| La Romanée

Côtes de Nuits en Côtes de Beaune – Côte d’Or – Chalonnaise en Macon

 
“Wie de Bourgogne begrijpt, begrijpt de hele wijnwereld”. Van ‘eenvoudige’ Côtes de Nuits Villages en Côtes de Beaune Villages en de betere ‘dorpswijnen’ en ‘wijngaardwijnen’ tot de hoogst geklasseerde Premier Cru-wijnen en Grand Cru-wijnen als La Tache, Richebourg en Romanée Conti; ze zijn alle gemaakt van dezelfde druif, de Pinot Noir.

Wát bepaalt het verschil in kwaliteit van de meer dan 100 verschillende Clos de Vougeot-wijnen en waarom is de Beaune Prémier Cru van Joseph Drouhin toch heel anders dan die van Louis Jadot of Chanson Père & Fils.
 
Juist dáárin schuilt ‘m de crux: niet alleen de herkomst van de druiven is van groot belang bij het behalen en bepalen van de uiteindelijke kwaliteit, óók en vooral de wijnboer die verantwoordelijk is voor het hele productieproces, is van onschatbare waarde en belang voor het resultaat. Zijn naam staat ook altijd op het etiket. Neem daar goede notie van. Gelukkig zijn er overigens in toenemende mate ook vrouwelijk wijnmakers in de Bourgogne.
 
Bezoek de Bourgogne van noord naar zuid en ga kijken, luisteren en proeven bij grote, gerenommeerde producenten maar zeker ook bij de kleinere zelfstandige wijnboer. Op eigen gelegenheid of onder leiding van een Nederlandstalige vinoloog ter plaatse of -als u wilt- Gijs van Bilsen zelf, Registervinoloog van de Wijnacademie en meer dan 34 jaar kind aan huis bij diverse Bourguignons.

“En jij weet óók nog, Gijs, waar we heerlijk kunnen lunchen en dineren”

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.
 
Ik zorg dat alles keurig geregeld is. Denk aan hotelreserveringen – alle transfers ter plaatse – afspraken – visites – ontvangsten – activiteiten – entrées – theaterbezoek – muziekuitvoering – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids etc.etc. Niks moet maar alles kan!
U krijgt een compleet draaiboek mee of een reisschema op grote lijnen, net wat u prefereert.
 
En hebt u graag dat ik zelf mee ga als uw persoonlijk reisleider, dan doe ik dat met plezier. Zeker als u kiest voor een reisbestemming met ‘een knipoog naar wijn’ gaan er dan deuren open die voor anderen gesloten blijven. Dan wordt het ècht genieten met een grote G.
 
Vertel mij waar uw voorkeur naar uitgaat en ik maak u een offerte op maat.
 

 

Maak gebruik van mijn kennis en ervaring.         Vrijblijvend meer weten?