Exclusieve wijnreis Bourgogne

Exclusieve wijnreis BourgogneIn de Bourgogne is het goed toeven. Niet voor niets komt hier de uitdrukking “Bourgondisch leven” vandaan en “Leven als God in Frankrijk” moet vast en zeker op deze regio betrekking hebben. Wie de Bourgogne begrijpt, begrijpt de hele wijnwereld. In feite verwerkt men maar één druivensoort hier, de Pinot Noir maar toch bestaan er duizenden verschillende smaken en varianten. Als u eenmaal ziet waaruit het onderscheid bestaat en wat daaraan ten grondslag ligt, dan geniet u vanaf die dag nóg intenser van deze wijnstreek en haar culinaire verwennerij. Op eigen gelegenheid of – indien met minimaal 8 personen – met Gijs van Bilsen als als uw persoonlijk gastheer, reisleider en gids. U komt als kenner terug van deze exclusieve wijnreis Bourgogne.

Beaune – Côte d’Or – Côtes de Nuits & Côtes de Beaune.
Wie de Bourgogne begrijpt, begrijpt de hele wereld-wijnbouw.

Streekwijnen, Gemeentewijnen, Dorpswijnen, afkomstig van een vermaarde wijngaard of zelfs met de status Premier Cru of Grand Cru vormen de indeling van belang om u een eerste inzicht te verschaffen in deze prachtige wijnstreek. Tel daarbij op dat je ook nog moet weten wie de wijnmaker is en van welk Bourgognehuis de wijn afkomstig is, en u begrijpt waar de kwaliteits- en prijsverschillen vandaan komen. Dorpen als Chambolle-, Gevrey-, Vosne- en Chassagne- spreken nog meer tot de verbeelding als je er hun beroemde wijngaarden aan toevoegt als -Mussigny, -Chambertin, -Romanée en -Montrachet.


Daar gaan we heen en kennismaken met producenten van naam en faam. En dat we gaan genieten van al dat lekkers staat buiten kijf.
Als “God in Frankrijk”, wel te verstaan.  Gaat u mee? Onder persoonlijke begeleiding van Gijs van Bilsen, registervinoloog van de Wijnacademie.
Vijf dagen ‘all-inclusive’ à raison van 1550,- per persoon, sharing.

Een mooie verlenging van deze Bourgognereis vormt een verblijf van enkele dagen in Hotel-Restaurant Les Maritonnes in Romanèche-Thorins, het hartje van de Beaujolais. Ook hier is het bijzonder goed toeven en maakt u kennis met enkele rode topwijnen van dit gebied alsmede prachtige witte wijnen van Pouilly-Fuissé en Macon. Op loopafstand van het hotel is het wijnmuseum gevestigd van George Duboeuf, het Hameau du Vin alsmede een heel interessante Open Wijnboerderij.
Met plezier maken wij de boekingen voor u, zowel voor Hotel-Restaurant als ook de wijnboeren vanzelfsprekend.