Privéreis of bedrijfsuitje Porto, Douro

Ga in optima forma een paar dagen genieten in Porto…en maak gebruik van mijn contacten

Port Wine & Dine-reis met Port, cultuur en heerlijk eten

 
Porto & DouroDe stad Porto en de Douro ken ik sinds 1990, toen ik daar mijn eerste portproeverij had. Ik weet zeker dat u in Porto met volle teugen gaat genieten van de heerlijke portwijnen en de rijke Portugese kunst, cultuur en historie.
 
Die kunt u het best begrijpen als u een middag samen met een goede gids de stad bezoekt. Het liefst zelfs een kunstkenner, kunsthistoricus of -historica natuurlijk. Oh ja, proef vooral ook van de culinaire hoogstandjes van de Portugese keuken.
 
Breng zeker een bezoek aan een van de beroemde Porthuizen, die in Vila Nova de Gaia, aan de overkant van de Dourorivier, hun kelders hebben. En ga stroomopwaarts langs de Dourorivier het land in, naar de mooiste wijnboerderijen (Quinta’s genaamd) die hier tussen de wijngaarden zijn gesitueerd. Op afspraak bent u daar altijd welkom en wij weten welke de mooiste zijn. Met plezier regelen wij voor u een afspraak en ontvangst.
Een ideale bestemming voor u privé maar zeker ook als luxe bedrijfsuitstap.

– duur van de reis: plan 5 of liefst 6 dagen voor uw reis
– beste periode: het voorjaar of najaar want dan is het niet te warm
– vervoer heen en terug: per vliegtuig
– vervoer ter plaatse: een huurauto of een privéchauffeur met auto of bus
– overnachtingen: conform het gewenste niveau, mooi hotel in de stad of langs de Douro
– lunches en diners: in overleg te reserveren, van eenvoudig tot culinaire top als uw wilt
– activiteiten en ontvangsten: wij hebben de mooiste suggesties en adviezen
– professionele gids: zeker voor een middag in Porto een aanbeveling waard
 

Porto|Vila Nova de Gaia|Vintage House Pinhao|Quinta Panascal

Porto & Dourovallei, een openbaring.

 
Na aankomst in Porto gaat u meteen landinwaarts naar Pinhao, waar u kennis maakt met enkele gerenommeerde Quinta’s, die hier terrasgewijs hun wijngaarden tegen de helling van de Dourorivier hebben aangeplant. Daar verblijft u heerlijk een paar dagen. Met plezier regelen wij een paar exclusieve bezoeken voor u op prachtig gelegen quinta’s.

Met de trein -helemaal langs de Douro- arriveert u op de derde dag terug in Porto en Vila Nova de Gaia. Ga een van de vermaarde portkelders bezoeken van Taylor’s of Graham’s en geniet er van een exquise lunch met uitzicht op de stad. Boek een rondleiding mét professionele gids in het Palácio da Bolsa, maak een culinaire wandeling door de oude stad en geniet een heerlijk diner in een van de kleinere maar uitstekende restaurants aan de kade van de Douro met uitzicht op Vila Nova de Gaia.

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.

Ik zorg dat alles keurig geregeld is. Denk aan hotelreserveringen – vliegtickets – alle transfers ter plaatse – afspraken – visites – ontvangsten – activiteiten – entrées – theaterbezoek – muziekuitvoering – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids etc.etc. Niks moet maar alles kan!
U krijgt een compleet draaiboek mee of een reisschema op grote lijnen, net wat u prefereert.
 
En hebt u graag dat ik zelf mee ga als uw persoonlijk reisleider, dan doe ik dat met plezier. Zeker als u kiest voor een reisbestemming met ‘een knipoog naar wijn’ gaan er dan deuren open die voor anderen gesloten blijven. Dan wordt het ècht genieten met een grote G.
 
Vertel mij waar uw voorkeur naar uitgaat en ik maak u een offerte op maat.