Privéreis naar Bilbao, Guggenheim, Logroño, Rioja

Baskenland has it all: Kunst, Cultuur, Historie, geweldig lekkere wijnen en uitstekende restaurants!

 
Heerlijk een dag of vier genieten van de beste Spaanse keuken, de lekkerste Rioja’s en eigentijdse kunst en cultuur. Bijzonder aan deze reis: Guggenheim Museum en de verrassende Gastronomie van Noord Spanje, met een hoofdletter G.

– duur van de reis 3, 4 of 5 dagen, net wat u wilt
– beste periode: voorjaar of najaar
– vervoer heen en terug: vliegtuig
– vervoer ter plaatse: huurauto of privéchauffeur
– overnachtingen: conform het gewenste niveau
– lunches en diners: in overleg te reserveren, ik heb mooie suggesties
– activiteiten, excursies en privé-ontvangsten: in overleg
– professionele gids ter plaatse: desgewenst in overleg
 

Bilbao| Guggenheim |Guernica |Vitoria Gasteiz |Logroño | Haro

Spanje, dat gaat door tot in de kleine uurtjes

 
Wie Bilbao zegt, denkt aan Guggenheim. Maar ook aan de “Siete Calles”, de zeven straatjes in het oude centrum, aan indrukwekkende paleizen en basilieken, de beroemde Ribera-markt en natuurlijk aan ‘pinxtos’, de plaatselijke variant op tapas en het hoge culinaire niveau van menig restaurant. U gaat dat allemaal ervaren in Bilbao.

Ga daarna het land in, naar Vitoria Gasteiz, de oude hoofdstad van Baskenland en rijdt zeker even door naar Logroño, waar het elke avond in de Calle del Laurel -de nachtstraat met restaurants in de Oude Stad- feest is. Met plezier regelen wij dat allemaal voor u, inclusief een bezoek aan een gerenommeerd Rioja-huis in Haro of Elciego.

“En jij weet óók nog, Gijs, waar we heerlijk kunnen lunchen en dineren”

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.

1. U regelt alles zelf en maakt gebruik van enkele tips en adviezen van mij aangaande hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Aarzel niet daar om te vragen; een kleine moeite, een groot plezier. Aan úw discretie om dat te belonen met een flesje wijn of zo.

2. U vraagt mij om een voorstel voor een privéreis en geeft daarbij aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Ik presenteer u module-gewijs het complete programma in al zijn onderdelen, mét prijskaartje. U beslist op grond daarvan wat u door mij wilt laten organiseren en wat u zelf doet. Denkt u aan: vliegtickets – hotelreservering(en) – alle transfers – afspraken, visites, ontvangsten, activiteiten, entreés, theaterbezoek – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids.

3. Idem als hierboven maar nu maken we er een besloten reis van, waarbij ikzelf mee ga als uw reisleider, vinoloog. Dat kan vanaf 6 personen. Nu ga ik alles organiseren, van begin tot eind. Zeker als het een reis betreft met een ‘dikke knipoog naar wijn’ gaan er deuren voor u open die voor anderen gesloten blijven. En u komt als kenner terug. Ik presenteer u dan een compleet programma ‘geheel conform uw wensen en budget’– alles inbegrepen, ook de vliegreis en luxe bus ter plaatse. Oh ja, lunches en diners regel ik dan ook, vaak op de mooiste plekjes …..én met natuurlijk uitstekende wijnen. Dat wordt genieten met een grote G.

Vertel mij waar uw voorkeur naar uit gaat en ik maak u een offerte op maat. 

 
Naast de befaamde Rioja, in het westelijk deel van Baskenland, brengt Spanje ook in het oostelijk deel – de Ribera del Duero – prachtige wijnen voort. U treft een mooi voorbeeld daarvan aan in onze Scott Bilsen Top-10 Wereldwijnen, elders op deze site: de Carramimbre Crianza 2017 – Ribera del Duero.