Krakau Auschwitz Birkenau

Eigenlijk zou iedereen een keer een bezoek aan Auschwitz en Birkenau moeten brengen

Krakau – Auschwitz, een tegenstelling die beklijft

 
Contrastrijker kan haast niet want naast een kennismaking met Krakau, een schitterende stad met een rijk Rooms-Katholiek verleden en indrukwekkende architectuur, brengt u ook een bezoek aan de overblijfselen van de Holocaust in Oswiczim (Auschwitz).

– duur van de reis: 4 of 5 dagen
– beste periode: het hele jaar
– vervoer heen en terug: vliegtuig
– vervoer ter plaatse: huurauto of privéchauffeur
– overnachtingen: conform het gewenste niveau
– lunches en diners: in overleg te reserveren
– activiteiten, excursies: in overleg
– professionele Nederlandstalige gids in Krakau èn in Auschwitz: desgewenst in overleg
 
Informeer naar de mogelijkheden; wij regelen het allemaal voor u, inclusief transfers van luchtjhaven naar hotel & vice versa. En als u minder goed ter been bent, biedt Krakau heel handige golf-buggies voor een stads’wandeling’, mét diezelfde Nederlandstalige gids.

Wawelheuvel |Mariakerk| Joodse wijk| Auschwitz | Birkenau| Schindler

 
Geen grotere tegenstelling denkbaar dan de pracht en praal van de stad Krakau en de verschrikkingen van Auschwitz en Birkenau, Nazi-vernietigingskampen op Pools grondgebied, 60 km buiten de stad.

Een volledige dag spendeert u daar onder leiding van een Nederlandstalige gids en in de stad Krakau brengt u een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz en natuurlijk aan de voormalige fabriek van Oscar Schindler, tegenwoordig een museum. We boeken een hotel van uw keus en maken de reserveringen voor lunch en diner, desgewenst op een heel mooi niveau; want uitstekend eten in Krakau, dat kunt u daar ook. Vergeet u toch niet de beroemde Wawelheuvel te bezoeken en de imposante Mariakerk op het grootste plein van Europa met de imposante Lakenhallen prominent in het midden daarvan.

“Het bezoek zowel aan Auschwitz als Birkenau heeft mijn leven verrijkt”

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.

1. U regelt alles zelf en maakt gebruik van enkele tips en adviezen van mij aangaande hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Aarzel niet daar om te vragen; een kleine moeite, een groot plezier. Aan úw discretie om dat te belonen met een flesje wijn of zo.

2. U vraagt mij om een voorstel voor een privéreis en geeft daarbij aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Ik presenteer u module-gewijs het complete programma in al zijn onderdelen, mét prijskaartje. U beslist op grond daarvan wat u door mij wilt laten organiseren en wat u zelf doet. Denkt u aan: vliegtickets – hotelreservering(en) – alle transfers – afspraken, visites, ontvangsten, activiteiten, entreés, theaterbezoek – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids.

3. Idem als hierboven maar nu maken we er een besloten reis van, waarbij ikzelf mee ga als uw reisleider. Dat kan vanaf 6 personen. Nu ga ik alles organiseren, van begin tot eind. Ik presenteer u dan een compleet programma ‘geheel conform uw wensen en budget’– alles inbegrepen, ook de vliegreis en luxe bus ter plaatse. Oh ja, lunches en diners regel ik dan ook, met natuurlijk uitstekende wijnen.

Vertel mij waar uw voorkeur naar uit gaat en ik maak u een offerte op maat. 

 
De reis naar Krakau en Auschwitz en Birkenau wordt jaarlijks ook aangeboden als georganiseerde groepsreis. In 2021 van do. 11 t/m zondag 14 februari. Zie daarvoor Groepsreis – Krakau.