Krakau – Auschwitz                      Informeer HIER naar de mogelijkheden

Contrastrijker kan haast niet want naast een kennismaking met Krakau, een prachtige stad met een rijk verleden en indrukwekkende architectuur, brengt u ook een bezoek aan de overblijfselen van de Holocaust in Oswiczim (Auschwitz).

– duur van de reis: 4 of 5 dagen
– beste periode: het hele jaar
– vervoer heen en terug: vliegtuig
– vervoer ter plaatse: huurauto of privéchauffeur
– overnachtingen: conform het gewenste niveau
– lunches en diners: in overleg te reserveren
– activiteiten, excursies: in overleg
– professionele gids ter plaatse: desgewenst in overleg

Wawelheuvel |Mariakerk| Joodse wijk| Auschwitz | Birkenau| Schindler

Geen grotere tegenstelling denkbaar dan de pracht en praal van de stad Krakau en de verschrikkingen van Auschwitz en Birkenau, Nazi-vernietigingskampen op Pools grondgebied, 60 km buiten de stad.

Een volledige dag spendeert u daar onder leiding van een Nederlandstalige gids en in de stad Krakau brengt u een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz en natuurlijk aan de voormalige fabriek van Oscar Schindler, tegenwoordig een museum. We boeken een hotel van uw keus en maken de reserveringen voor lunch en diner, desgewenst op een heel mooi niveau; want uitstekend eten in Krakau, dat kunt u daar ook. Vergeet u toch niet de beroemde Wawelheuvel te bezoeken en de imposante Mariakerk op het grootste plein van Europa met de imposante Lakenhallen prominent in het midden daarvan.

“Het bezoek aan Auschwitz en Birkenau heeft mijn leven verrijkt”


Het werkt als volgt: U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag cq opdracht bij mij neer:

Als u privé wilt gaan, dan organiseren wij dat al vanaf 2 personen. Wij regelen dan de tickets en het hotel en de gewenste activiteiten -al dan niet met gids- alsmede de reserveringen van lunches en/of diners, die u dan zelf ter plaatse afrekent. In dit geval werken wij met een ‘open calculatie’ en een organisatie-fee van 10% over het reisprogramma, niet over de vluchten, lunches en diners, met een minimum van 125,- per persoon.

Prefereert u met Gijs van Bilsen als uw persoonlijk gastheer/reisleider te gaan, dan geldt een minimum van 8 personen en wordt de offerte inclusief vliegreis en “all-inclusive” -vervoer ter plaatse, alle activiteiten, gids, entrées, ontvangsten etc.etc.- aangeboden, met mooie wijnen tijdens lunches en diners. Vanzelfsprekend worden de nieuwe richtlijnen omtrent veiligheid en sociale hygiëne zowel tijdens reis als verblijf in acht genomen. Indicatieve prijs is dan voor 4 dagen: 1850,- tot 2150,- per persoon, obv 2 personen en afhankelijk van de concrete invulling van uw reis en gekozen niveau van hotels & restaurants.

Vertel mij waar uw voorkeur naar uit gaat en ik maak u een offerte op maat. 

Maak gebruik van mijn netwerk, kennis en ervaring.           Bel of mail mij!

De reis naar Krakau en Auschwitz-Birkenau wordt jaarlijks ook aangeboden als georganiseerde groepsreis. Zie daarvoor het hoofdstuk Groepsreizen.