Privéreis naar Dresden

Misschien wel een van de mooiste steden van Duitsland ontvangt u met open armen

Maak kennis met de pracht en praal in Dresden

 
Ontdek met goede vrienden Dresden, het “Florence aan de Elbe”. Bijzonder aan deze reis: uitvoering in de Semperoper.

– duur van de reis: 4 of 5 dagen
– beste periode: mei t/m september
– vervoer heen en terug: vliegtuig
– vervoer ter plaatse: huurauto of privéchauffeur
– overnachtingen: conform het gewenste niveau
– lunches en diners: in overleg te reserveren
– activiteiten, excursies en ontvangsten: in overleg
– professionele gids ter plaatse: desgewenst in overleg
 

Die Altstadt|Zwinger Palais| Semperoper|Albertinum|Die Frauenkirche

Dresden – ook wel “Florence aan de Elbe” genoemd

 
Geheel in oude glorie hersteld, barst Dresden van de barokke architectonische hoogstandjes. Wij noemen u de Semper Oper, die Hofkirche, het Taschenberg Palais en Zwinger Palais en natuurlijk Die Frauenkirche, in 2005 na jarenlange restauratie feestelijk heropend.

Prachtige musea met unieke kunstcollecties in bijvoorbeeld Albertinum en Das Historisches und Neues Grünes Gewölbe, een van de rijkste schatkamers van Europa. Maak vooral ook een boottocht over de Elbe en rijdt naar Schloss Wackerbarth in de Saksische Weinstraße voor een kennismaking met de heerlijke Duitse wijnen uit deze streek. Ga uitstekend dineren bij Gerd Kastenmeier en in Das Cosel Palais, En waarom boekt u niet een uitvoering in een van Europa’s mooiste Opera’s. Met plezier organiseren wij dat allemaal voor u, desgewenst met een Nederlandstalige gids.

“En jij weet óók nog, Gijs, waar we heerlijk kunnen lunchen en dineren”

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.

1. U regelt alles zelf en maakt gebruik van enkele tips en adviezen van mij aangaande hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Aarzel niet daar om te vragen; een kleine moeite, een groot plezier. Aan úw discretie om dat te belonen met een flesje wijn of zo.

2. U vraagt mij om een voorstel voor een privéreis en geeft daarbij aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Ik presenteer u module-gewijs het complete programma in al zijn onderdelen, mét prijskaartje. U beslist op grond daarvan wat u door mij wilt laten organiseren en wat u zelf doet. Denkt u aan: vliegtickets – hotelreservering(en) – alle transfers – afspraken, visites, ontvangsten, activiteiten, entreés, theaterbezoek – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids.

3. Idem als hierboven maar nu maken we er een besloten reis van, waarbij ikzelf mee ga als uw reisleider, vinoloog. Dat kan vanaf 6 personen. Nu ga ik alles organiseren, van begin tot eind. Ik presenteer u dan een compleet programma ‘geheel conform uw wensen en budget’– alles inbegrepen, ook de vliegreis en luxe bus ter plaatse. Oh ja, lunches en diners regel ik dan ook, vaak op de mooiste plekjes …..én met natuurlijk uitstekende wijnen. Dat wordt genieten met een grote G.

Vertel mij waar uw voorkeur naar uit gaat en ik maak u een offerte op maat. 

 
De reis naar Dresden wordt jaarlijks ook aangeboden als georganiseerde groepsreis. Zie daarvoor “Groepsreis – Dresden”