Covid-19 Coronavirus – Veiligheid voorop

Covid-19 implicaties – Protocollen en garanties van onze partners

Time-table-schema van uw reis

 
Op al onze reizen staat uw veiligheid en die van onze medewerkers voorop. Dat was zo! Dat is zo!! En dat blijft zo!!! Wij doen ons best -en nog beter- om uw reis en verblijf optimaal te laten verlopen.
De mensen waarmee wij zaken doen, wáren al gewend een hoge standaard van hygiëne te betrachten, als we in Europa denken aan hotels, restaurants en relaties waarmee wij zaken doen, zoals ook Sabeh Tours in Nederland, eigenaar van de luxe VIP-bus, die wij regelmatig gebruiken voor trips in Europa.
 
Maar ook in Afrika, waar men van oudsher al veel waarde hecht aan een nette persoonlijke verzorging, is men heel kien op hygiëne en de geldende protocollen. En daar is sinds de Corona-crisis nog een schepje bovenop gedaan. Met plezier voegen wij hierbij van onze belangrijkste Afrikaanse partner – Walthers DBSA – het aangescherpte Safety Protocol toe.
 

Aus der Neuen Welt

We zullen moeten wennen aan een nieuwe wereld. Om u een idee te geven van hoe een rondreis Zuidafrika of safarireis naar Tanzania, Botswana of Zambia er stap-voor-stap uitziet, hebben wij een time-table schema gemaakt dat daar heel helder over is. Op elke reis die u boekt krijgt u dat mee en zijn wij hier en al onze mensen ter plaatse daar heel duidelijk over. We geven het de titel mee “Aus der Neuen Welt” naar de schitterende symfonie van Antonín Dvorak. Even wennen aan een mondmasker tijdens uw reis en een beetje ‘afstandelijker’ personeel/chauffeur/gids tijdens de aanloop….maar dan gaat er een wereld voor u open op uw bestemming.
 

Aangescherpte richtlijnen in de reiswereld:

 • persoonlijke hygiëne; regelmatig(er) handen wassen; niezen en snuiten in een wegwerptissue; geen lijfelijk contact cq handen geven
 • social distancing; afstand van minimaal 1.5 meter betrachten ten opzichte van anderen
 • mondkapje dragen indien zulks onmogelijk is en sprake is van drukte; en dat geldt ook bedienend personeel in hotel en lodges
 • ook uw gidsen in stad en regio zullen een mondkapje dragen en alle richtlijnen respecteren
 • indien u een hoofdtelefoontje wordt aangeboden om uw gids tijdens een rondleiding of bezoek goed te kunnen volgen en verstaan, dan zal het deel dat u op uw hoofd draagt, of in uw oor stopt, altijd nieuw zijn en u in een gesloten verpakking worden aangereikt.
 • deep cleaning van kamers, lodges en alles wat aangeraakt wordt. Ook de gymtoestellen in de Spa van uw hotel of luxe resort. Werd uw kamer of lodge voorheen een of tweemaal per dag gereinigd, dan gebeurt dat nu driemaal, waarbij het personeel ook telkens wisselt van desinfectie-handschoentjes
 • op uw kamer of lodge zal altijd een flacon desinfecterende gel staan en dat geldt ook voor openbare ruimtes die u met anderen deelt, waaronder ontspanningsruimten.
 • dat toiletten met extra aandacht schoon worden gemaakt en gehouden behoeft geen betoog
 • er wordt een grotere afstand geschapen tussen de tafels in de ontbijt-, lunch- en dinerruimten, of -in het geval van een Afrikareis- de ‘boma’ van een safari-lodge (omheinde ruimte -vaak met palissanderhout- waar gegeten wordt) en een ruimere tijdspanne geboden waarbinnen gegeten kan worden
 • er is meer aandacht voor het schoonmaken van alles wat u vaak aanraakt; deurknoppen, lichtschakelaars en knoppen in de lift in hotels maar op safari natuurlijk ook de verrekijker, die bij wijze van spreken náást u op de ontbijttafel ligt. En natuurlijk de Jeep, waarmee u uw safari maakt.
 • ontbijten, lunches en diners worden niet meer in een uitgebreide buffetvorm aangeboden maar als à la carte ‘plate-service’ aan u geserveerd
 • er wordt, zoals gebruikelijk, vakbekwaam en met aandacht voor u gekookt; zowel in de keuken als daarbuiten worden alle verhoogde hygiëne-eisen nageleefd
 • desgewenst kunt u overal een temperatuur-test laten uitvoeren of -in overleg met het management- een heuse coronatest laten afnemen bij het dichtstbijzonde checkpunt.
 • Neem contact op met het management van uw hotel, restaurant of lodge als u vragen heeft. En als u graag de complete ‘protocol-lijst’ “Nieuwe richtlijnen Covid-19 – gevolgen voor de toeristische sector wilt ontvangen”, aarzel niet ons daar dan om te vragen

Consciëntieus beleid en gezond verstand

Gezond verstand is de beste Guideline om consciëntieus met dit probleem om te gaan. EN… een toegewijd en verantwoordelijk personeel en management, dat doordrongen is van het besef dat deze nieuwe werkelijkheid van groot belang is. Nogmaals, wij zijn ervan overtuigd, zowel voor wat betreft onze reizen in Europa als zeker ook die in Zuid-Afrika en Safari’s in Tanzania, Zambia en Botswana, dat er nauwgezet op implementatie en naleving van deze nieuwe richtlijnen wordt nagezien.
 

 

Aan buitenlucht en ruimte geen gebrek in Afrika

 
Als het érgens ter wereld mogelijk is om deze eisen te realiseren – zeker waar het de social distancing en ventilatie betreft – dan is het wel op Safari in Afrika: haast alles speelt zich in de buitenlucht af; u heeft een eigen Jeep met eigen ranger/driver/guide ter beschikking, die met grote regelmaat op Corona wordt getest; afstand houden van elkaar en eventuele mede resort-gasten vormt geen enkel probleem; immers aan ruimte is bepaald geen gebrek op safari. Sterker nog, u komt bijkans niemand tegen op safari, behalve dan The Big Five en allerhande ander wild en gevogelte (met smaak bereid ook op uw bord)

Vliegreis

Vanzelfsprekend zult u tijdens een vliegreis de voorschriften die ons door overheid en vliegmaatschappijen zijn opgelegd, dienen na te leven.
Dat betekent op dit moment dat u een verklaring moet tekenen gezond te zijn en niets onder de leden heeft noch verschijnselen van Covid-19 besmetting vertoont. Reeds bij aankomst op de luchthaven wordt u geacht een mondkapje te dragen en ook gedurende de gehele vlucht zult u dat moeten doen. Dat went, kunnen wij u vertellen.
In de World Business Class van KLM wordt u de gelegenheid geboden – mits voldoende afstand kan worden behouden – om uw mondkapje regelmatig even af te doen. Wellicht een reden om BC-vliegen te overwegen.

Betrouwbare professionele mensen en betrouwbaar materieel

 

 
Nog even voor wat betreft safari’s in Afrika: Wij werken van begin af aan -1992- met betrouwbare mensen en betrouwbaar materieel. Dat houdt met name in dat men een hoog verantwoordelijkheidsgevoel heeft en er niet met de pet naar gooit. Lodges zijn van een hoge standaard aangaande luxe en comfort, het materieel is nieuw en wordt uitstekend onderhouden, zodat u niet midden in de Serengeti of Okavango met een gebroken vooras komt te staan of een lekke band. De Rangers zijn allen ter zake uitstekend geschoold – een opleiding neemt gemiddeld 5 jaar in beslag – en zij zijn beleefd, voorkomend, behulpzaam en vakbekwaam; professionele mensen, die bovendien uitermate servicegericht zijn.
En die keurig Engels, Frans, Italiaans of Spaans spreken. Oh ja, en natuurlijk regelmatig ook Afrikaans.

“Ons is seker jij sal jou vakansie hiltemal gerus en baie bly geniet”.


 

 
Dit kleine icoontje staat symbool voor een heel grote garantie: alle Afrikareizen worden aangeboden, georganiseerd en uitgevoerd conform de nieuwe strenge en aangescherpte richtlijnen voor de reisbranche. Download desgewenst HIER een copie.
 

Busreis ter plaatse en reizen met onze superluxe VIP-bus

Vooropgesteld zij dat de luchtcirculatie en met name-ventilatie in een bus volledig voor 100% van schone lucht van buitenaf wordt voorzien. Tevens wordt de lucht onder elke stoel volledig afgezogen, naar buiten gevoerd en wordt schone buitenlucht, gefilterd en van onreinheden ontdaan, aan de cabine toegevoegd. En zulks in een continu proces. Zie als u wilt voor nadere informatie de website en toelichting van Mercedes Benz
 

 
Ook voor reizen per luxe bus ter plaatse of met onze superluxe VIP-bus vanuit Nederland gelden nieuwe richtlijnen om uw veiligheid te garanderen. Belangrijkste aanpassing is dat u 1,5 meter afstand dient te houden van de chauffeur en dat de bus met grotere regelmaat dan reeds gebruikelijk schoon gemaakt en schoon gehouden zal worden door hem/haar. U dient een verklaring te tekenen dat u geen Corona-klachten heeft op het moment dat u de bus betreedt en u dient uw handen te reinigen met de sanitizer, die u wordt aangeboden. Tijdens de reis ter plaatse en de heen- en terugreis per VIP-bus dient u een mondkapje te dragen en uw beweging in de bus tot een minimum te beperken. Dit klinkt allemaal dramatisch maar dat valt feitelijk enorm mee.
Het toilet aan boord van de VIP-bus dient alleen in hoogst noodzakelijke situaties gebruikt te worden, waarna deze compleet gereinigd zal worden door de chauffeur bij de eerstvolgende stop.