Over Scott Bilsen Travel

In de loop der jaren hebben wij veel complimenten gekregen. Korte quotes, die u ook elders op deze site aantreft maar ook meer uitgebreide impressies en ervaringen, die u een goede indruk geven van hetgeen u mag verwachten.

Zuid-Afrika safari en rondreis.

“Geweldig hoe jij meedacht, Gijs. De voorbereiding, de hele aanloop naar de reis, de uitgewerkte routes met afstanden, lunchsuggesties, hotelreserveringen en met name de complete uitleg die je ons hele gezin hebt gegeven, maakten dat wij met een gerust hart en heel enthousiast aan deze Zuid-Afrikareis begonnen. Alles klopte perfect en alle verwachtingen kwamen stuk voor stuk uit. De persoonlijke ontvangst door Rijck Melck, eigenaar van het oudste Wine Estate van Afrika, Muratie, met een heerlijke braai en zijn heerlijke wijnen was ook een hoogtepunt van deze reis. Dhr. en Mw. K.v.G. te A., maart 2017.

“Toen we in september besloten om mijn 70e verjaardag in familiekring samen met alle kinderen met de Kerst in Kaapstad te vieren, keek mijn vrouw mij aan en zei spontaan: dan moeten we Gijs bellen, die snapt tenminste precies wat wij bedoelen”. Dhr.J. te B. okt. 2018.

Op de laatste dag van een volledig verzorgde 14-daagse rondreis door Zuid-Afrika verschalkte een reisgenoot mij met de volgende grap: “Ik heb verschrikkelijk slecht geslapen vannacht, Gijs. Werkelijk geen oog dicht gedaan. En weet je waarom? Omdat ik de hele nacht heb liggen denken: er moet toch iéts zijn waarop ik commentaar kan geven, maar ik kan niks vinden”. Dhr. J.K. te O.T. (B), oktober 2002.

Safari in Serengeti -Tanzania- en Okavango Delta -Botswana.

“Als ik een top-3 van mijn leven maak, dan staat de geboorte van mijn kinderen op nr. 1, deze safari-reis in de Serengeti, samen met mijn vrouw, onze kinderen en de kleinkinderen op nr. 2, en mijn huwelijksdag op nr. 3”. Aldus dhr. F. S. (82) te Tilburg, naar aanleiding van een volledig verzorgde safarireis van 6 dagen gevolgd door een lekkere week strandvakantie op Zanzibar, juli 2018. Terstond bevestigd door zijn echtgenote.

“Jouw advies om eerst een safari in Zuid-Afrika te maken, daarna de Serengeti te bezoeken en pas als laatste safari de Okavango Delta te doen, was inderdaad de beste volgorde van deze drie onvergetelijke vakanties”. Dhr. H.H. te A., febr. 2019.

Buitenbeentjes als Turijn, Krakau, Bordeaux, Bilbao, Siena, Porto, Beaune…

“Binnen de Bredase Sociëteit bestond de sterke behoefte een ware kunstreis te maken naar het voor velen onbekende Turijn. Het programma hebben wij als leden min of meer zelf samengesteld, maar wij hebben Gijs van Bilsen bereid gevonden ons te helpen met het organiseren van de voorgenomen reis en dat heeft hij meer dan voortreffelijk wijze op zich genomen. Onze behoeften kennende heeft hij een programma samengesteld met én gidsen van grote kwaliteit bij het bezoeken van musea en paleizen én lunch en diners in typisch Turijns-Italiaanse restaurants van grote klasse.
Het slotakkoord bij de Marchesi di Barolo, geheel in het programma ingepast door Gijs van Bilsen, was uniek.
Wat een weelde om Turijn en omgeving zo te hebben leren kennen en waarderen ! J.M.W. nov. 2019.

“Aan de viering van het 12,5 jarig jubileum van onze wijnclub met een mooie reis naar de Loire hebben we vaak met veel plezier terug gedacht. Heerlijk gegeten, prachtige chateaux bezocht en bovenal erg veel plezier gehad. Nu we 25 jaar bestonden keken we elkaar aan en zeiden we meteen: wie gaat Gijs bellen?”  Toelichting van de voorzitter – dhr. A. van K. te V., bij zijn aanvraag van offerte voor een mooie Bourgognereis. mei 2018.

“Een bezoek aan Krakau, Auschwitz staat al jaren op ons lijstje. Een beladen bestemming, waar we al jaren tegenop zien omdat familieleden daar het leven hebben gelaten. Nu jij het aanbiedt Gijs, hebben we besloten, mede gezien het van jouw reizen bekende niveau van gelijkgestemden, deze reis nu te gaan maken”. Mw. R.R. te T., okt. 2004.

“Op mijn 84e kan ik gerust zeggen de hele wereld te hebben gezien en schitterende reizen te hebben gemaakt naar verre bestemmingen en nieuwe culturen. Een ervaring als De Palio in Siena, en dan niet alleen de race zelf maar  met name ook de kennismaking met contrada’s, het bezoek aan hun kapel, hun museum en de gezamenlijke maaltijd als ook het diner na afloop van de race op het Piazza del Campo, betitel ik zonder enige twijfel als een van de mooiste uit mijn leven”. Dhr. L.V. te R. (B), juli 2018.

“Onze eerste driedaagse reis met Gijs als persoonlijk reisleider – Bordeaux en zijn Grote Chateaus, met onder andere een onvergetelijke lunch in de Orangerie van Chateau du Tertre, Margaux – smaakte meteen naar meer. Het tweede jaar bracht ons naar Bilbao en Rioja, waar we als koningen werden ontvangen bij Ramon Bilbao en Marques de Riscal. Afgelopen oktober stond Porto op het programma; een prachtige culinaire kennismaking met de stad zelf en topproducenten als Taylor’s en Graham’s. Exquise diners bij Rui Paula en Ode restaurant alsmede de bezielende leiding van Gijs van Bilsen maakten ook deze korte reis weer helemaal áf! Volgend jaar gaan we naar Reims; er is nog geen programma maar ons hele gezelschap heeft al ingetekend; het zal wel weer fantastisch zijn, geen twijfel mogelijk. Dhr. B.Z. te V., nov. 2019.

Zonder overdrijven mag ik stellen – mede namens honderden levensgenieters die u voorgingen – dat het u aan niets zal ontbreken of u nu intekent op een groepsreis, een besloten reis met vrienden boekt of een onvergetelijke privésafari in Zuid-Afrika, Zambia, Tanzania of Botswana.