Privéreis naar de Elzas, Colmar

Plan één ochtend of middag met onze Vinoloog ter plaatse en er gaan deuren open….

 
De Elzas is bekend om zijn prachtige witte wijnen, zijn romantische dorpjes en entourage en natuurlijk de overheerlijke keuken. Wie kent niet de befaamde Choucroute Garnie à l’Alsacienne en een niet te versmaden Foie Gras met een glas Gewürztraminer. Plan een lang weeken naar deze streek en u komt herboren thuis.
 
Het was naar aanleiding van een Elzasproeverij in Nederland -midden jaren negentig- dat Jean Trimbach, eigenaar van Maison Trimbach in Ribeauvillé, mij uitnodigde om eens kennis te maken met deze prachtige glooiende wijnstreek in het noordoosten van Frankrijk. Vele bezoeken en gezellige dagen daarna zouden nog volgen. Wist u dat haast elk pittoresk dorp of karakteristieke stad in de Elzas wel een Michelin-sterren-restaurant binnen haar muren heeft.

– duur van de reis: 3 of 4 dagen
– beste periode: april t/m oktober
– vervoer heen, terug en ter plaatse: eigen auto
– overnachtingen: conform het gewenste niveau, in overleg met u te boeken
– lunches en diners: suggesties te over; in overleg te reserveren
– activiteiten, excursies en ontvangsten: in samenspraak met u regelen wij dat graag
– professionele gids ter plaatse: Als u wenst bestaat de mogelijkheid om een ochtend, middag of zelfs een hele dag met een professionele vinoloog op stap te gaan; Nederlandstalig by the way.
 

Haut Königsbourg | Riquewihr | Colmar| Ribeauvillé | Kienzheim

Romantisch en pittoresk Elzas.

 
In de Elzas zijn mooie wandelroutes langs en door de wijngaarden en de vele pittoreske dorpjes. Geniet van de sfeer en de karakteristieke vakwerkhuizen in Ammerschwihr, Kientzheim, Riquewihr, Ribeauvillé, Turckheim etc.etc.etc.
 
Breng een bezoek aan Colmar en het Musée Unterlinden. Rijd naar het Chateau Haut Königsburg in Thannenkirck en vergeet vooral niet een wijndomein aan te doen in een van de wijndorpen. Hier kunt u een authentieke kelder bezoeken en een leerzame proeverij meemaken van eenvoudige Pinot Blancs en zuivere Pinot Gris tot de Riesling en Gewürztraminer Grands Crus van enkele gerenommeerde wijngaarden, die de Elzas zijn hoge status hebben bezorgd.
 
Een perfect hotel en natuurlijk een keur aan fantastische restaurants maken uw verblijf compleet. Men spreekt hier zowel Duits als Frans als Engels en is overal even gastvrij!

“En jij weet óók nog, Gijs, waar we heerlijk kunnen lunchen en dineren”

Het werkt als volgt:

U wilt er heerlijk tussenuit en legt die vraag of opdracht daarom bij mij neer. Heel verstandig, want met onze jarenlange ervaring en vriendschappelijke contacten tillen wij uw verblijf naar een hoger niveau.

1. U regelt alles zelf en maakt gebruik van enkele tips en adviezen van mij aangaande hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Aarzel niet daar om te vragen; een kleine moeite, een groot plezier. Aan úw discretie om dat te belonen met een flesje wijn of zo.

2. U vraagt mij om een voorstel voor een privéreis en geeft daarbij aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Ik presenteer u module-gewijs het complete programma in al zijn onderdelen, mét prijskaartje. U beslist op grond daarvan wat u door mij wilt laten organiseren en wat u zelf doet. Denkt u aan: vliegtickets – hotelreservering(en) – alle transfers – afspraken, visites, ontvangsten, activiteiten, entreés, theaterbezoek – lunch- en dinerreserveringen – een dagdeel met gids.

3. Idem als hierboven maar nu maken we er een besloten reis van, waarbij ikzelf mee ga als uw reisleider, vinoloog. Dat kan vanaf 6 personen. Nu ga ik alles organiseren, van begin tot eind. Zeker als het een reis betreft met een ‘dikke knipoog naar wijn’ gaan er deuren voor u open die voor anderen gesloten blijven. En u komt als kenner terug. Ik presenteer u dan een compleet programma ‘geheel conform uw wensen en budget’– alles inbegrepen, ook de vliegreis of VIP-bus op de heen- en terugweg alsmede ter plaatse. Oh ja, lunches en diners regel ik dan ook, vaak op de mooiste plekjes …..én met natuurlijk uitstekende wijnen. Dat wordt genieten met een grote G.

Vertel mij waar uw voorkeur naar uit gaat en ik maak u een offerte op maat. 

Maak gebruik van mijn contacten, netwerk, ervaring. Dat verrijkt uw reis