Op safari in Malariavrije Wildparken – Zuid-Afrika

Een fantastisch idee als er kleine kinderen meegaan of juist ouderen

Liever geen malariatabletten slikken ? Dat kan !

Gaat u met oudere mensen een safari maken, die liever geen malariapillen slikken of maakt u wellicht met uw hele gezin of familie een safari, waarbij ook kinderen aanwezig zijn. Dan zijn malariavrije wildparken een heel goed alternatief voor het befaamde Kruger National Park.

Pilanesberg N.P. en Madikwe National Park in het noorden

In het noorden van Zuid-Afrika, ten westen van Johannesburg en zelfs nog verder, tegen de grens met Botswana, bevinden zich twee uitgestrekte Nationale Wildparken, die de status malariavrij dragen.

The Big Five is ook hier in grote getale vertegenwoordigd en de lodges van de Private Game Resorts in Madikwe Game Reserve en Pilanesberg Nationale Wildpark (tussen Madikwe en Johannesburg) zijn evenzeer van grote klasse. Zij steken menig luxe lodge in het Krugerpark Sabi Sands zelfs naar de kroon.

Vanuit Pilanesberg rijdt u bovendien in een uurtje naar Sun City, het ‘Las Vegas van Zuid-Afrika’ genoemd. Met een rechtstreekse vlucht naar Kaapstad kunt u uw safari heerlijk vervolgen met een verblijf in de Tuinroute, De Wijnlanden en Kaapstad zelf.

Malariavrije wildparken -nabij Port Elizabeth- in het zuiden

In het zuiden van Zuid-Afrika, nabij de stad Port Elizabeth -helemaal rechts op het kaartje- is een aantal wildreservaten gesitueerd, dat niet alleen malariavrij is maar bovendien bij uitstek als zeer kindvriendelijk getypeerd mag worden. Naast de gebruikelijke safari’s’ worden hier veelal ook speciale ontdekkingstochtjes aangeboden voor kinderen en zelfs wandelend gaat men met de kinderen allerlei klein wild bekijken met heel leerzame tekst en uitleg.

In een paar van deze wildparken staan bovendien misschien wel de meest luxueuze safari-lodges van het zuiden, die een verblijf van ouderen hoogst aangenaam maken. Wij weten precies welke dat zijn, met een comfortabel boxspringmatras en een veilige inloopdouche natuurlijk. Zie nader onder “Senioren Privé Rondreis Zuid-Afrika voor 2, 3 of 4 personen”.


25 jaar ervaring vertaalt zich in een knappe expertise. Profiteer daarvan!

Dit kleine icoontje staat symbool voor een heel grote garantie: alle Afrikareizen worden aangeboden, georganiseerd en uitgevoerd conform de nieuwe strenge en aangescherpte richtlijnen voor de reisbranche. Download desgewenst HIER een copie.