Stel uw eigen avontuurlijke actie safari samen

Net iets anders dan andere safari’s

 
Houdt u van een actieve safari die best een beetje spannend mag zijn. Rijdt dan niet alleen met een 4x4Rangerover the Bush in maar onderneem actie en ga bijvoorbeeld lopend door de savanne the Big Five achterna. Op gepaste afstand en vanzelfsprekend mét een bewapende professionele ranger.
Kies eens voor een heel aparte accommodatie en overnacht recht boven de Sabi rivier in het Krugerpark of -why not- in de buitenlucht onder een klamboe. Ga zwemmen op de rand van de Victoria Watervallen en bungee-jumpen vanaf de hoge brug over de Zambezirivier aldaar.

Stel uw eigen “actie-safari” samen

Met alle genoegen helpen wij u met het samenstellen van een onvergetelijke safari-experience, volop actie en avontuur, in een omgeving, die een beetje spanning ademt.

Een unieke Privé Lodge met uitzicht over het beste deel van Krugerpark


Heeft u gekozen voor een safari in het Krugerpark, overweeg dan eens om recht boven de Sabirivier te overnachten. In een oude trein, die heel luxueus is omgebouwd tot 5-sterrren accommodatie. Van hieruit maakt u uw vroege ochtend safari’s en hier luncht en dineert u ook. Aan het begin van de brug is de centrale veranda van het hoofdgebouw. En ’s nachts lopen de olifanten onder u door.

Met klein sportvliegtuig over de Serengeti van lodge naar lodge


U gaat een week op safari in Tanzania en doorkruist de hele Serengeti. Of u kiest voor de uithoeken van Zambia en Botswana, waar nog weinig mensen zijn geweest. Dan moet u gebruik maken van transfers per kleine sportvliegtuigen en dat is een belevenis op zich. Op deze wijze knoopt u de mooiste safari regio’s, biotopen en resorts aaneen en mist u niets van al dat moois. Maar bovendien geniet u dan van de meest fabuleuze uitzichten op aarde.
 
“I felt I was flying with Robert Redford in the movie Out of Africa, swooping between breaks in the clouds and taking in the savannah, the long rivers, the green marshes and the rocky mountains, a poem of contrasts beyond compare.”

Een Vintage safari met klassieke auto in Masai Mara


Net over de grens met Tanzania, in de Masai Mara, waar The Great Migration jaarlijks rond oktober vertoeft, biedt een Private Game Resort de mogelijkheid om met klassieke oude Jeeps en zogenaamde Vintage Safari te maken. Natuurlijk met bushwalks en schemersafari’s en een heerlijke gin and tonic op z’n tijd. Vanzelfsprekend onder vakkundige begeleiding van uw privé ranger en spoorzoeker. Op deze wijze waant u zich helemaal een kleine eeuw terug in de tijd.

Ballon safari, the Big Five vanuit de lucht bezien


Een ballonvaart over een safari wildpark is onvergetelijk. U ervaart immers geen wind en het zal u verbazen hoe goed de dieren te horen zijn, soms slechts honderd meter onder u. Dat móét u gedaan hebben om deze safari ervaring te kunnen delen. Zowel over de Serengeti in Tanzania als over de noordelijke Okavango Delta en Chobe National Park in Botswana kunt u een dergelijke ballonvaart boeken. Natuurlijk krijgt u een traditionele ‘champagnedoop’ na afloop. En een uitgebreid English Breakfast aan een grote lange tafel midden in the bush, ontbreekt evenmin. Een geweldig avontuur en een ervaring voor het leven!

Victoria Watervallen op een avontuurlijke manier


Zwemmen bij de Victoria Watervallen, aan de rand zelfs, dat doet niet iedereen. Natuurlijk mét een gids die weet waar dat veilig is zodat u niet honderd meter naar beneden klettert. Dat is echte spanning! Paragliding over de watervallen verschaft u een fabuleus uitzicht en is een niet te beschrijven belevenis. Een helikoptervlucht tenslotte – heel safe – over the Victoria Falls is haast een ‘must’.

Maak een spannende safari te voet


Zambia en met name The South Luangwa staat bekend om zijn ‘walking safari’s’, wandelsafari’s zowel overdag als tijdens de schemering. Nog indrukwekkender is het badend langs de oevers van de Luangwa-rivier elke dag naar uw volgende lodge te lopen. U vertrekt in de vroege ochtend en arriveert bij uw volgende lodge tegen het middaguur. Uw bagage wordt dan vanzelfsprekend met rangerovers nagebracht. Neem heerlijk drie of vier dagen de tijd voor een dergelijke onvergetelijke safari expeditie.

Quad rijden en overnachten onder de sterrenhemel


Herinnert u zich het kaartje van de Okavango Delta nog? In het zuidoostelijk deel van de Delta ligt het grote Magadighadi-meer, een voormalig zoutmeer. Hier kunt u perfect quad rijden over de oneindig grote vlakten en spannend overnachten in de buitenlucht. Een heel indrukwekkende en actieve start van een “Mobile Safari Experience” die u hierna kunt gaan maken in de Delta.

Een wandelsafari of sunset-cruise op de Choberivier…


Schudt de Europese stress van u af, zoek de actie op en ga op een wandelsafari in het Chobe Natural Reserve in het noorden van Botswana. Maak er een rivercruise met een platbodem of op ‘The Queen of Africa’ met een glaasje witte wijn binnen handbereik. Luxe en comfort gecombineerd met een avontuurlijke safari-experience.

…of een Mobiele Safari Expeditie, de ultieme back-to-nature experience!

Safari in de Okavango Delta spant de kroon, dat staat buiten kijf. U waant zich 100.000 jaar terug want hier heeft de tijd volkomen stil gestaan. De ultieme back-to-nature ervaring doet u op wanneer u een Mobile Safari Expeditie maakt, zoals elders op deze site uiteengezet. Dat kan helemaal privé, met z’n tweetjes, of als u wenst kunt u aansluiten bij een groep van maximaal 12.
This is the real adventure, in an unreal style
 
Plan uw safari in de Delta vanaf begin mei, wanneer met miljarden liters water de hele delta onderstroomt. Het leven keert terug en de natuur ontluikt, opnieuw en opnieuw, zoals het zich al duizenden jaren herhaalt. “We’ve gone from having pockets of people in a world full of animals to pockets of animals in a world full of people” said Simon, our guide. Well this is still the Africa of 100,000 years ago.
 

NOU, dáár wil ik wel eens meer van weten! Informeert u mij eens nader!

 
 
Dit kleine icoontje staat symbool voor een heel grote garantie: alle Afrikareizen worden aangeboden, georganiseerd en uitgevoerd conform de nieuwe strenge en aangescherpte richtlijnen voor de reisbranche. Download desgewenst HIER een copie.