Actie en spannende safari’s

 
Schuwt u een stukje spanning, actie en avontuur niet en prefereert u een actieve safari in een omgeving die een vleugje spanning ademt. Rijdt dan niet alleen met een 4x4Rangerover the Bush in maar ga ook lopend door de savanne het wild achterna. Vaar met een mokorro – een traditionele uitgeholde boomstam – het moeras in en vlieg op sommige dagen met een private aircraft van lodge naar lodge.
Als raften u aanspreekt, fly-fishing en kano-varen, denk dan eens aan Zambia. Verblijf even op het randje van de Victoria Watervallen of vlieg met een motorised para-glider er overheen. Of maak een helikoptervlucht over the Falls, eigenlijk een must. Dat kán allemaal!

Een compilatie aan activiteiten ziet u hieronder afgebeeld. Foto’s immers geven u de beste indruk van al die enerverende en spannende actie, actie, actie, die u in Afrika kunt opzoeken…en vinden.
Met plezier lichten wij de mogelijkheden nader toe, zowel wat betreft een privé-actie-safari-experience als zeker ook de georganiseerde “Mannen-Safari-Expedition”, zoals die gepland is als groepsreis voor mannen in augustus 2021 in Zambia.

Een wel heel bijzondere Private Lodge


Heeft u gekozen voor een safari in het Krugerpark, overweeg dan eens om recht boven de Sabirivier te overnachten. In een oude trein, die heel luxueus is omgebouwd tot 5-sterrren accommodatie. Van hieruit maakt u uw early-morning-safari’s en hier luncht en dineert u ook. Aan het begin van de brug is de centrale veranda van het hoofdgebouw. En ’s nachts lopen de olifanten onder u door.

Met private aircrafts van lodge naar lodge in Tanzania


Een week op safari in Tanzania, naar de uithoeken van Zambia en Botswana impliceert dat u gebruik zult moeten maken van transfers per kleine private aircrafts. Op deze wijze rijgt u de mooiste safari regio’s, biotopen en resorts aaneen. Maar bovenal geniet u met regelmaat van de meest fabuleuze uitzichten op aarde. “I felt I was flying with Robert Redford in the movie Out of Africa, swooping between breaks in the clouds and taking in the savannah, the long rivers, the green marshes and the rocky mountains, a poem of contrasts beyond compare.”

Een klassieke safari met Vintage Car in Masai Mara


Net over de grens met Tanzania, in de Masai Mara, waar The Great Migration jaarlijks rond oktober vertoeft, biedt een private Game Resort de mogelijkheid om met klassieke oude Jeeps en zogenaamde Vintage Safari te maken. Op deze wijze waant u zich helemaal een kleine eeuw terug in de tijd.

Safari ballooning, wildlife vanuit de lucht bezien


Een ballonvaart geeft u de indruk één te zijn met uw omgeving, er helemaal in op te gaan. U ervaart immers geen wind en het zal u verbazen hoe goed de dieren te horen zijn, pakweg 100 meter onder u. Dat móét u gedaan hebben om deze safari ervaring te kunnen delen. Zowel over de Serengeti in Tanzania als over de noordelijke Delta en Chobe National Park in Botswana kunt u een dergelijke ballonvaart boeken. Natuurlijk krijgt u een traditonele ‘champagnedoop’ na afloop. En een uitgebreid English breakfast aan een grote lange tafel midden in the bush, ontbreekt evenmin. Een geweldig avontuur en een ervaring voor het leven!

Victoria Falls


Zwemmen aan de rand van de Victoria Falls dat doet niet iedereen, vanzelfsprekend mét een gids die weet waar dat veilig kan zodat u niet 70 meter naar beneden klettert. Dat is echte spanning! Paragliding over de watervallen verschaft u een fabuleus uitzicht en is een niet te beschrijven belevenis. Een helikoptervlucht tenslotte – heel safe – over the Victoria Falls is haast een ‘must’.

De spanning stijgt met zulke safari’s


Zambia en met name The South Luangwa staat bekend om zijn ‘walking safari’s’, zowel overdag als tijdens de schemering. Nog indrukwekkender is het badend door het water van de Luangwa-rivier van lodge naar lodge te lopen. Uw bagage wordt dan vanzelfsprekend met rangerovers naar elke volgende lodge gebracht. Zelf loopt u onder bewapende begeleiding in 3 of 4 dagen langs en door de Luangwarivier naar uw volgende bestemming.

Quad rijden en overnachten onder de sterrenhemel


Herinnert u zich het kaartje van de Okavango Delta nog? In het zuidoostelijk deel van de Delta ligt het grote Magadighadi-meer, een voormalig zoutmeer. Hier kunt u perfect quad rijden over de oneindig grote vlakten en spannend overnachten in de buitenlucht. Een heel indrukwekkende en actieve start van een “Mobile Safari Experience” die u hierna kunt gaan maken in de Delta.

Een wandelsafari of sunset-cruise op de Choberivier…


Schudt de Europese stress van u af, zoek de actie op en ga op een wandelsafari in het Chobe Natural Reserve in het noorden van Botswana. Maak er een rivercruise met een platbodem of op ‘the Queen of Africa’ met een glaasje witte wijn binnen handbereik. Luxe en comfort gecombineerd met een spannende safari-experience.

…of een Mobile Safari Expedition, de ultieme back-to-nature experience!

De Okavango Delta spant de kroon, dat staat buiten kijf. U waant zich 100.000 jaar terug want hier heeft de tijd volkomen stil gestaan. De ultieme back-to-nature ervaring doet u op wanneer u een Mobile Safari Expeditie maakt, zoals elders op deze site uiteengezet. Dat kan helemaal privé, met z’n tweetjes, of als u wenst kunt u aansluiten bij een groep van maximaal 12.
This is the real adventure, in an unreal style
 
Plan uw safari in de Delta vanaf begin mei, wanneer met miljarden liters water de hele delta onderstroomt. Het leven keert terug en de natuur ontluikt, opnieuw en opnieuw, zoals het zich al duizenden jaren herhaalt. “We’ve gone from having pockets of people in a world full of animals to pockets of animals in a world full of people” said Simon, our guide. Well this is still the Africa of 100,000 years ago.
 

NOU, dáár wil ik wel eens meer van weten! Informeert u mij eens nader!