Op safari in Zambia: South Luangwa en Lower Zambezi

Safari’s met een beetje spanning, actie en avontuur

 
Een safari in Zambia is iets voor de liefhebber van actie en avontuur. Menigeen heeft Zambia nog niet ontdekt. Dat maakt Zambia juist extra aantrekkelijk voor het maken van geweldig mooie safari’s voor de ware natuurliefhebber, die met volle teugen wil genieten van de flora en fauna, daar ook de tijd voor neemt en als het ware helemaal ‘in de natuur opgaat’. Bovendien staan de allermooiste safari-lodges van Afrika in Zambia…zeggen ze zelf.

Typisch voor safari’s in Zambia zijn de bushwalks en zelfs wandelsafari’s van lodge naar lodge. Dagtochten waarbij u de serene rust van Afrika ervaart en oog in oog komt te staan met een troep apen, allerlei klein wild en een schier onuitputtelijke vogelschare. Maar ook met neushoorns en olifanten, vanzelfsprekend op gepaste afstand en steeds in het bijzijn van uw vakbekwame ranger/guide. Voor wie een actieve safari wil maken en wil genieten van de natuur.

Wandelsafari’s in Lower Zambezi & South Luangwa.


Wandelsafari’s vormen juist hier, in de zuidelijke Luangwa-vallei de beste manier om ten volle de Afrikaanse wilderness te ervaren. U staat oog in oog met antilopen, gnoe’s, zebra’s en de wilde hond. Rond de kronkelende Luangwarivier leven grote concentraties wilde dieren en in de rivier wemelt het van de krokodillen, nijlpaarden en watervogels. Dit is een stukje authentiek Afrika waar de tijd heeft stilgestaan.

U kunt uw safari aanvangen vanuit de hoofdstad Lusaka maar wellicht is het een nog beter idee om te starten bij de Victoria Watervallen in het zuiden van Zambia en via The Lower Zambezi N.P. en South Luangwa National Park in Lusaka te eindigen.

De mooiste periode om een safari in Zambia te gaan maken is augustus-september, aan het eind van het koele, droge seizoen met temperaturen rond de 25º C. Ook oktober-november, het droge en warme seizoen wanneer het kwik een tiental graden hoger uitkomt, is heel geschikt. Omdat de luchtvochtigheid laag is, is dit namelijk goed te verdragen. Welke reis het ook wordt, wij adviseren u graag en regelen alles voor u. Neem contact op voor een vrijblijvend afspraak, dat kan bij ons op kantoor maar ook bij u thuis, desgewenst in de avonduren of ook het weekend.


 

Livingstone – Victoria Falls – Lusaka – Lower Zambezi & – South Luangwa

 
Een veel gekozen route voor een onvergetelijke safari-experience in Zambia is te starten bij Livingstone International Airport en eerst de Victoria Watervallen te bezoeken, die daar vlak bij liggen.

Daarna neemt u een binnenlandse vlucht naar Lusaka, vanwaaruit uw safari in Zambia pas ècht begint. Eerst bezoekt u het Lower Zambezi National Park, bijvoorbeeld het Chiawi Camp, schitterend gesitueerd aan de oevers van de Zambezi. Dit is Afrika! Alsof de tijd heeft stilgestaan. Maar u kunt er nog een tweede National Park aan toevoegen. In dat geval vliegt u ook ‘even’ naar Mfuwe, het hartje van The South Luangwa. U begrijpt het al, een safari in de mooiste gebieden van Zambia betekent dat u af en toe gebruik moet maken van kleine private aircrafts. U verblijft nu in twee verschillende lodges en hier maakt u early-morning safari-game-drives, bushwalks rond het middaguur en natuurlijk schemersafari’s. U kunt ook een wandelsafari van lodge naar lodge maken. Altijd met een bewapende ranger in de buurt.

Sommigen beweren dat de mooiste lodges van Afrika in Zambia staan; ga het zelf zien en meemaken. En geniet in ieder geval van de mooiste sterrenhemel op aarde. Na afloop van uw enerverende safari vliegt u via Lusaka weer naar huis.

Weersverwachting Zambia

Klik op de afbeelding voor een duidelijke vergrote weergave.

Profiteer van mijn kennis & ervaring. Dan is het meteen de 1e keer goed


Vertel mij maar eens meer!            –            Wat gaat dat ongeveer kosten?

 
Dit kleine icoontje staat symbool voor een heel grote garantie: alle Afrikareizen worden aangeboden, georganiseerd en uitgevoerd conform de nieuwe strenge en aangescherpte richtlijnen voor de reisbranche. Download desgewenst HIER een copie.