Safari’s in Zambia

 
Voor de ware natuurliefhebber, die met volle teugen wil genieten van de flora en fauna, daar ook de tijd voor neemt en als het ware helemaal ‘in de natuur opgaat’ zijn South Luangwa en Lower Zambezi in Zambia The Place to Be.

Typisch voor safari’s in Zambia zijn de bushwalks en zelfs wandelsafari’s van lodge naar lodge; dagtochten waarbij u de serene rust van Afrika ervaart en oog in oog komt te staan met een troep apen, allerlei klein wild en een schier onuitputtelijke vogelschare. Maar ook met neushoorns en olifanten, vanzelfsprekend op gepaste afstand en steeds in het bijzijn van uw vakbekwame ranger/guide. Voor wie een actieve safari wil maken en wil genieten van de natuur.

Safari in Lower Zambezi – South Luangwa. Vraag vrijblijvend offerte aan!


Wandelsafari’s vormen juist hier, in de zuidelijke Luangwa-vallei de beste manier om ten volle de Afrikaanse wilderness te ervaren en oog in oog te staan met antilopen, gnoe’s, zebra’s en de wilde hond. Rond de kronkelende Luangwarivier leven grote concentraties wilde dieren en in de rivier wemelt het van de krokodillen, nijlpaarden en watervogels. Dit is een stukje authentiek Afrika waar de tijd heeft stilgestaan.

U kunt uw safari aanvangen vanuit de hoofdstad Lusaka maar wellicht is het een nog beter idee om te starten bij de Victoria Watervallen in het zuiden van Zambia en via The Lower Zambezi N.P. en South Luangwa National Park in Lusaka te eindigen.

De mooiste periode om een safari in Zambia te gaan maken is augustus-september, aan het eind van het koele, droge seizoen met temperaturen rond de 25º C. en oktober-november, het droge en warme seizoen wanneer het kwik een tiental graden hoger uitkomt. Omdat de luchtvochtigheid laag is, is dit echter goed te verdragen. Welke reis het ook wordt, wij adviseren u graag en regelen alles voor u. Neem contact op voor een vrijblijvend afspraak, dat kan bij ons op kantoor maar ook bij u thuis, desgewesnt in de avonduren of ook het weekend.


Livingstone – Victoria Falls – Lusaka – Lower Zambezi & – South Luangwa

 
Een veel gekozen route voor een onvergetelijke safari-experience in Zambia is te starten bij Livingstone International Airport en eerst de Victoria Watervallen te bezoeken, die daar vak bij liggen. Een schitterende start van een onvergetelijke safari-reis.

Daarna neemt u een binnenlandse vlucht naar Lusaka, vanwaaruit uw safari in Zambia nu ècht begint. Eerst bezoekt u het Lower Zambezi National Park, bijvoorbeeld het Chiawi Camp, schitterend gesitueerd aan de oevers van de Zambezi. Dit is Afrika! Alsof de tijd heeft stilgestaan. Maar u kunt er nog een tweede National Park aan toevoegen. In dat geval vliegt u ook ‘even’ naar Mfuwe, het hartje van The South Luangwa. U begrijpt het al, een safari in de mooiste gebieden van Zambia betekent dat u af en toe gebruik moet maken van kleine private aircrafts. U verblijft nu in twee verschillende lodges en hier maakt u early-morning safari-game-drives, bushwalks rond het middaguur en natuurlijk schemersafari’s. U kunt ook een wandelsafari van lodge naar lodge maken. Altijd en immer met een bewapende ranger in de buurt.

Immers om actieve safari’s staat Zambia met name bekend. Trouwens, sommigen beweren ook dat de mooiste lodges van Afrika in Zambia staan; ga het zelf zien en meemaken, En geniet bovenal van de mooiste sterrenhemel op aarde. Na afloop van uw enerverende safari vliegt u via Lusaka weer naar huis.

Echte Mannen Safari Experience

We ‘schakelen een tandje bij’ en maken er een ‘echte mannen safari’ van, boordevol actie, spanning en avontuur. Ga lopend door ondiepe lagunes, aan de oevers van de Zambezirivier en over de vele open vlakten van kamp naar kamp, vanzelfsprekend onder bewapende begeleiding van een ranger en spoorzoeker. Ga raften op de Zambezirivier en kanovaren tussen de nijlpaarden en leer de kneepjes van het ‘fly-fishing’. Of vang misschien wel een heuse Tigerfish. Maak schemersafari’s, dineer in the bush en ben getuige van een echte ‘kill’ tijdens een nachtelijke safari-game-drive.

Profiteer van mijn kennis & ervaring. Dan is het meteen de 1e keer goed


Vertel mij maar eens meer!            –            Wat gaat dat ongeveer kosten?