Safari in Zambia

Voor de ware natuurliefhebber, die met volle teugen wil genieten van de flora en fauna, daar ook de tijd voor neemt en als het ware helemaal ‘in de natuur opgaat’ zijn South Luangwa en Lower Zambezi in Zambia The Place to Be.

Typisch voor safari’s in Zambia zijn de bushwalks en zelfs wandelsafari’s van lodge naar lodge; dagtochten waarbij u de serene rust van Afrika ervaart en oog in oog komt te staan met een troep apen, allerlei klein wild en een schier onuitputtelijke vogelschare. Maar ook met neushoorns en olifanten, vanzelfsprekend op gepaste afstand en steeds in het bijzijn van uw vakbekwame ranger/guide. Voor wie een actieve safari wil maken en wil genieten van de natuur.

Safari in Lower Zambezi – South Luangwa. Vraag vrijblijvend offerte aan!

Wandelsafari’s vormen juist hier, in de zuidelijke Luangwa-vallei de beste manier om ten volle de Afrikaanse wilderness te ervaren en oog in oog te staan met antilopen, gnoe’s, zebra’s en de wilde hond. Rond de kronkelende Luangwarivier leven grote concentraties wilde dieren en in de rivier wemelt het van de krokodillen, nijlpaarden en watervogels. Dit is een stukje authentiek Afrika waar de tijd heeft stilgestaan.

U kunt uw safari aanvangen vanuit de hoofdstad Lusaka maar wellicht is het een nog beter idee om te starten bij de Victoria Watervallen in het zuiden van Zambia en via The Lower Zambezi N.P. en South Luangwa National Park in Lusaka te eindigen.

De mooiste periode om een safari in Zambia te gaan maken is augustus-september, aan het eind van het koele, droge seizoen met temperaturen rond de 25º C. en oktober-november, het droge en warme seizoen wanneer het kwik een tiental graden hoger uitkomt. Omdat de luchtvochtigheid laag is, is dit echter goed te verdragen. Welke reis het ook wordt, wij adviseren u graag bij het maken van uw keus en regelen alles voor u.

Sommigen beweren dat de mooiste lodges in Zambia staan en wel in de Lower Zambezi N.P. aan de oever van de gelijknamige rivier.

Ga er kanovaren en leer de kneepjes van het ‘fly-fishing’, maak een bushwalk, een schemersfari en natuurlijk een nachtelijke safari-game-drive. Maar geniet bovenal van de mooiste sterrenhemel op aarde. Misschien hebben ze wel gelijk.

Natuurlijk maakt u ook safari-game-drives met 4WDRangerovers. Een bijzondere vermelding verdient daarbij het feit dat de meeste resorts in Zambia veelal ook nachtelijke safaritochten aanbieden, waarbij u wellicht getuige bent leeuwen en luipaarden op jacht of misschien wel van een èchte ‘kill’.

Profiteer van mijn kennis & ervaring.Dan is het meteen de 1e keer goed!