Op safari in Tanzania: Serengeti, Manyara, Ngorongoro

Lekker met z’n tweetjes of – why not – met de hele familie, een ervaring voor het leven

Op safari in Tanzania, in de Serengeti, Lake Manyara, Tarangire en natuurlijk de Ngorongoro Krater, kan precies zoals u dat wilt en binnen uw budget, want Tanzania heeft het allemáál.

Van een prachtige kennismaking ‘back to nature’ met 4WD-rangerovers tot steeds indrukwekkender safari’s met wellicht ook een ballonvlucht en met kleine private aircrafts naar de mooiste lodges en locaties denkbaar.

Het verschil zit ‘m in de lengte van uw safari, het aantal gebieden dat u gaat bezoeken en in het niveau van luxe, service en comfort dat in de diverse lodges en tented camps wordt geboden. Wij werken met betrouwbare mensen en betrouwbaar materieel. En met goed opgeleide professionele rangers, die hun vak verstaan, voorkomend zijn en servicegericht.

Natuurlijk is de periode van het jaar die u verkiest om uw safari-droomreis te maken, evenzeer van belang.

Hele goede maanden juli en augustus, waarin u waarschijnlijk de samenscholing van The Great Migration kunt waarnemen en -als u geluk heeft- wellicht zelfs een deel van de ‘rivercrossing’. Maar u moet zeker ook denken aan de maand MEI, wanneer in de zuidelijke Serengeti en Central Serengeti de samenscholing van honderdduizenden gnoes en zebra’s plaatsvindt. zodat u haast een volledige garantie heeft daar midden tussenin te staan.  En MEI heeft nog meer voordelen: hert is nog niet zo warm, niet zo druk en niet zo kostbaar!!!

Zie het jaaroverzicht van The Great Migration, elders op deze site.

Vier voorbeeldreizen van safari’s in Tanzania, met prijsindicatie*

Naast de Serengeti zelf – met een zuidelijk, centraal en noordelijk deel – biedt Tanzania ook de beroemde Ngorongoro Krater, één van de zeven wereldwonderen, de Olduvai Gorge, waar mischien wel de oudste mensenresten zijn gevonden, het grote zoutmeer van Lake Manyara en het Tarangire National Park.

U raadt het al, allerlei combinaties zijn mogelijk om u een onvergetelijke safari te bezorgen. Wij zijn u graag van dienst bij het maken van uw keus en het samenstellen van uw reis, geheel conform uw wensen en binnen uw budget.

Private Safari Back to Nature Tour, 3 of 4 of 5 dagen, vanaf 1800,- per persoon.

Private Safari Back to Nature Tour

Privé safari van 3 of 4 of 5 dagen met uw eigen Jeep en eigen ranger/driver/guide.
Transfers: U maakt uw hele safari met 4WD-rangerovers.
Prijs met 4 personen, 4 dagen full board service Safari vanaf 1800,- p.p. excl. Intercont. vluchten.

Route: Arusha – Gibbs Farm – Ngorongoro Krater – zuidelijke Serengeti en ook met uw 4WD terug naar Arusha.

Vanuit Arusha start uw safari in de dichtbeboste omgeving van Gibbs Farm, waar u kennis maakt met de enorme vogelschare en the wildlife van het oerwoud.

In de Ngorongoro krater zelf gaat u duizend-en-een wilde dieren zien en een picniclunch gebruiken. Op de derde dag openbaart zich de uitgestrektheid van de zuidelijke Serengeti aan u, wanneer u het jagend wild op de voet gaat volgen en misschien wel getuige bent van een echte ‘kill’. Op de laatste dag rijdt u met uw rangerover terug naar Arusha. Een prachtige ervaring en kennismaking met de Afrikaanse natuur en uitgestrektheid van de Serengeti, oog in oog met the Big Five. Vraag gerust om een vrijblijvende offerte op maat.

Private Safari Highlights Tour, 4 of 5 of 6 dagen, vanaf 2600,- per persoon.

Private Safari Highlights Tour

Privé safari van 4 of 5 of 6 dagen met uw eigen jeep en uw eigen ranger/driver/guide.
Transfers: U maakt uw safari met 4WD-rangerovers en eventueel laatste dag sportvliegtuig.
Prijs met 4 personen, 5 dagen full board service Safari vanaf 2600,- p.p. excl. Intercont. vluchten.

Route: Arusha – Gibbs Farm – Ngorongoro krater- zuidelijke Serengeti – Olduvai Gorge – centrale Serengeti en met uw jeep of aircraft over de Serengeti terug naar Arusha.

Programma ‘in a nutshell’
Deze safari is een of twee dagen langer want we voegen er een verblijf en safaritochten in de Centrale Serengeti aan toe. Zo wordt uw safari-experience nog indrukwekkender.

Als u wilt kunt u bovendien in de vroege ochtend een ballonvaart maken over het ontwakend wild van deze oneindig uitgestrekte vlakten (letterlijke vertaling van Serengeti), gevolgd door een uitgebreid Engels ontbijt in de bush.

Op de laatste dag keert u terug in Arusha, met uw rangerover over land of desgewenst vanuit de centrale Serengeti met een propellervliegtuig door de lucht over de Ngorongoro krater. Dan is uw droomreis helemaal compleet. Met plezier laten wij u alle opties zien.


Private Safari Luxury Tour, 5 of 6 of 7 dagen, vanaf 3650,- per persoon

Private Safari Luxury Tour

Privésafari van 5 of 6 of 7 dagen met uw eigen jeep en uw eigen ranger/driver/guide.
Transfers: U maakt uw safari met 4WD-rangerovers en eenmaal aircraft.
Prijs met 4 personen, 6 dagen full board service Safari vanaf 3650,- p.p. excl. Intercont. vluchten.

Route: Arusha – 4WD Lake Manyara – Ngorongoro krater – zuidelijke Serengeti – Olduvai Gorge – centrale Serengeti – Northwestern Corridor en per aircraft over de Serengeti terug naar Arusha.

Programma ‘in a nutshell’
Een prachtige combinatie van luxe semi-permanente tented camps en een paar fenomenale, rustieke plekjes als Gibbs Farm, de Ngorongoro Crater Lodge en Migration Camp in het uiterste noordwesten van de Serengeti.

Zeer complete safari van een kleine week in alle belangrijke deelgebieden. U komt ogen en oren tekort! Desgewenst maakt u een ballonvaart en natuurlijk gaat u ook te voet de Serengeti in; een enerverende Bushwalk. Op de laatste dag vliegt u op geringe hoogte terug naar Arusha, zodat u alles nog eens vanuit de lucht aanschouwt. Ook deze reis kunt u heerlijk verlengen met een strandvakantie op Zanzibar of zelfs de Seychellen. Informeer naar de mogelijkheden, maar pas op, u bent geheid verkocht.


Private Safari The Grand Tour, 7 of 8 of 9 dagen, vanaf 5300,- per persoon

Private Safari The Grand Tour

Privésafari van 7 of 8 of 9 dagen met uw eigen jeep en uw eigen ranger/driver/guide.
Transfers: u maakt uw safari met 4WD-rangerovers en driemaal per private aircraft.
Prijs met 4 personen, 8 dagen full board service Safari vanaf 5300,- p.p. excl. Intercont. vluchten.

Route: Arusha – per aircraft naar Tarangire National Park – 4WD Lake Manyara – per aircraft naar Ngorongoro Krater – 4WD zuidelijke Serengeti – Olduvai Gorge – centrale Serengeti – Northwestern Corridor – Lobo Area en per aircraft over de Serengeti terug naar Arusha.

Programma ‘in a nutshell’
Dé ultieme safari-ervaring. Over land en door de lucht brengt deze Safari-experience u naar de allermooiste locaties in Tanzania.

U ontdekt Tarangire met zijn dicht begroeide bossen en Lake Manyara met het oude opgedroogde zoutmeer.

U vliegt naar de Centrale Serengeti, met zijn honderdduizenden gnoes en zebra’s en dus ook leeuwen en luipaarden, en vervolgt over land uw safari in noordelijke richting naar The Northwestern Corridor. In de goede tijd van het jaar bent u wellicht getuige van The Great Migration of misschien zelfs van de River Crossing, met krokodillen op de loer.

Op de laatste dag vliegt u vanuit de Lobo airstrip in het noorden van de Serengeti met een klein private aircraft laag over de hele Serengeti terug naar Arusha. Verblijf is in exclusieve resorts en semi-permanente tented camps voorzien van alle van luxe, service en comfort. Need we say more… Vanzelfsprekend lichten wij met plezier alle mogelijkheden toe.Arusha | Tarangire | Manyara | Ngorongoro | Serengeti | Arusha

Arusha – Arusha

Elke safari begint en eindigt in Arusha en niet ver van Kilimanjaro Airport. Uw private ranger/driver/guide met uw privé rangerover wacht hier op u.
Hij blijft de hele periode bij u en staat de hele dag voor u klaar, maakt alle safaritochten met u en brengt u ook over land van lodge naar lodge.

Overigens bestaat ook de mogelijkheid om vanuit Arusha met een private aircraft naar een airstrip middenin de Serengeti te vliegen en daar uw safari aan te vangen. U kunt bijvoorbeeld uw reis beginnen met een nacht of twee bij Kili Villa, een familie resort nabij Arusha, dat een eigen airstrip heeft. Wel zo makkelijk om vandaaruit zó naar Central Serengeti te vliegen. By the way, Kili Villa beschikt ook over een fraaie golfbaan. Wellicht een aardig idee dus om uw reis daar te eindigen met een paar relaxte dagen.

Serengeti Plains – Grumeti River – Northern Corridor

The Serengeti National Park is gesitueerd in het noorden van Tanzania, aan de oostkust van Afrika. Het park zelf omvat 15000 vierkante km en kan in drie grote secties worden onderverdeeld: de Serengeti Plains in het zuiden, ten westen van de Ngorongoro Conservation Area, de Grumeti Rivier met zijn dichtbeboste bossen in het centrum en de Lobo Area, helemaal in het noorden, The Northwestern Corridor, die grenst aan de Masai Mara Reserve in Kenia.

In de Serengeti vindt u twee World Heritage Sites en twee biosfere reservaten. Het ecosysteem van de Serengeti behoort tot de oudste ter wereld. Anderhalf miljoen wildebeasts, 250.000 zebra’s, 2500 leeuwen en ontelbare Nijlkrokodillen en niet te vergeten meer dan een half miljoen impala’s behoren tot de bewoners van de Serengeti. In 1951 werd de Serengeti als afgeschermd reservaat erkend en in 1981 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

The Great Migration – Grumetti & Mara Rivercrossing

Wie Serengeti zegt, zegt Great Migration.

Wist u dat maar liefst negen van de tien wildlife-documentaires worden opgenomen in The Serengeti National Park. Hier gaat u namelijk zeker The Big Five -leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard- zien en misschien bent u wel getuige van een ‘kill’.

Bovendien heeft u in de Serengeti, in de juiste periode van het jaar, een serieuze kans om een paar unieke foto’s te maken van ‘The Great Migration’, de grote trek die een miljoen zebra’s en gnoes elk jaar clockwise maken doorheen de hele Serengeti in Tanzania en een stukje Masai Mara in Kenia. En met nóg meer geluk komt u oog in oog te staan met duizenden gnoe’s, zebra’s en krokodillen tijdens de River Crossing.

Weersverwachting Tanzania-Serengeti

Klik op de afbeelding voor een duidelijke vergrote weergave.

Profiteer van mijn kennis & ervaring. Dan is het meteen de 1e keer goed

*Prijsindicatie geeft u een idee van waarmee u rekening moet houden als u een betrouwbare, goed georganiseerde safari wilt gaan maken. Vraagt u altijd om een concrete offerte op maat; die kunnen wij immers pas perfect maken als wij uw wensen en verlangens en budget kennen.

Dit kleine icoontje staat symbool voor een heel grote garantie: alle Afrikareizen worden aangeboden, georganiseerd en uitgevoerd conform de nieuwe strenge en aangescherpte richtlijnen voor de reisbranche. Download desgewenst HIER een copie.