Safari’s in Tanzania, Serengeti

 
Een safari in Tanzania kunt u maken zoals u dat wilt: van een prachtige kennismaking ‘back to nature’ met 4WD-rangerovers tot steeds indrukwekkender safari’s met wellicht ook een ballonvlucht en met kleine private aircrafts naar de mooiste locaties en lodges denkbaar.
Het verschil zit ‘m in de lengte van uw safari, het aantal gebieden dat u gaat bezoeken en in het niveau van luxe, service en comfort dat in de diverse lodges en tented camps wordt geboden en natuurlijk de periode van het jaar die u verkiest om uw safari-droomreis te maken.

Welke safari u ook kiest, u bent verzekerd van een hoge kwaliteit van het materieel en professionaliteit van uw private ranger/driver/guide. Dát is immers ook een belangrijk aspect van een geslaagde safari: de hele service, kwaliteit van lodges, lunches en diners alsmede de uitleg en begeleiding van uw ranger.

Een viertal voorbeeldreizen treft u hierbij aan. Met alle plezier lichten wij die mondeling toe. Dat kan bij ons op kantoor of desgewenst bij u thuis, zelfs in de avonduren of het weekend.
 

Arusha|Tarangire| Manyara| Ngorongoro Crater| Serengeti |Migration

 
Arusha – Arusha
 
Elke safari begint en eindigt in Arusha en niet ver van Kilimanjaro Airport. Uw private ranger/driver/guide met uw privé rangerover wacht hier op u.
Hij blijft de hele periode bij u en staat de hele dag voor u klaar, maakt alle safaritochten met u en brengt u ook over land van lodge naar lodge.
 
Overigens bestaat ook de mogelijkheid om vanuit Arusha met een private aircraft naar een airstrip middenin de Serengeti te vliegen en daar uw safari aan te vangen. U kunt bijvoorbeeld uw reis beginnen met een nacht of twee bij Kili Villa, een prachtig resort nabij Arusha, dat een eigen airstrip heeft. Wel zo makkelijk om vanwaaruit u zó naar Central Serengeti te vliegen.
 

Serengeti Plains – Grumeti River – Northern Corridor

 
The Serengeti National Park is gesitueerd in het noorden van Tanzania, aan de oostkust van Afrika. Het park zelf omvat 15000 vierkante km en kan in drie grote secties worden onderverdeeld: de Serengeti Plains in het zuiden, ten westen van de Ngorongoro Conservation Area, de Grumeti Rivier met zijn dichtbeboste bossen in het centrum en de Lobo Area, helemaal in het noorden, The Northwestern Corridor, die grenst aan de Masai Mara Reserve in Kenia.

In de Serengeti vindt u twee World Heritage Sites en twee biosfere reservaten. Het ecosysteem van de Serengeti behoort tot de oudste ter wereld. Anderhalf miljoen wildebeasts, 250.000 zebra’s, 2500 leeuwen en ontelbare Nijlkrokodillen en niet te vergeten meer dan een half miljoen impala’s behoren tot de bewoners van de Serengeti. In 1951 werd de Serengeti als afgeschermd reservaat erkend en in 1981 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
 

The Great Migration – Grumetti Rivercrossing met krokodillen op de loer

Wie Serengeti zegt, zegt Great Migration
 
Wist u dat maar liefst negen van de tien wildlife-documentaires worden opgenomen in The Serengeti National Park. Hier gaat u namelijk geheid The Big Five -leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard- zien en misschien bent u wel getuige van een echte ‘kill’.

Bovendien heeft u in de Serengeti, in de juiste periode van het jaar, een serieuze kans om een paar unieke foto’s te maken van ‘the Great Migration’, de grote trek die een miljoen zebra’s en gnoes elk jaar clockwise maken doorheen de hele Serengeti in Tanzania en een stukje Masai Mara in Kenia.

Vier voorbeelden van safari’s in Tanzania; vraag vrijblijvend offerte aan!

Naast de Serengeti zelf – met een zuidelijk, centraal en noordelijk deel – biedt Tanzania ook de beroemde Ngorongoro Krater, het grote zoutmeer van Lake Manyara en het Tarangire National Park.

U raadt het al, allerlei combinaties zijn dus mogelijk. Wij zijn u graag van dienst bij het samenstellen van uw reis, geheel conform uw wensen en binnen uw budget. Lees hieronder -in het kort- een viertal voorbeeldreizen. Ze staan ook mooi beschreven in het hoofdstuk Serengeti in onze nieuwe brochure “Safari à la carte”.

Private Safari Back to Nature Tour, 3 of 4 of 5 dagen - v.a. 1800,- / 2150,- pp. excl.Int.vluchten.

– Privé safari van 3 of 4 of 5 dagen met uw eigen Jeep en eigen ranger/driver/guide.
– Transfers: U maakt uw safari met 4×4-rrangerovers.
– Route: Arusha – Gibbs Farm – Ngorongoro Krater – zuidelijke Serengeti en terug naar Arusha.

Na uw vertrek vanuit Arusha start uw safari in de dichtbeboste omgeving van Gibbs Farm ten zuiden van de Ngorongoro krater, waar u kennis maakt met de enorme vogelschare and the wildlife van het oerwoud. In de krater zelf gaat u duizend-en-een wilde dieren zien en een picniclunch gebruiken.
De dag daarna openbaart zich de uitgestrektheid van de zuidelijke Serengeti aan u, wanneer u het jagend wild op de voet gaat volgen en misschien wel getuige bent van een echte ‘kill’. Drie of vier of vijf dagen een prachtige ervaring en kennismaking met de Afrikaanse natuur en uitgestrektheid van de Serengeti, oog in oog met the Big Five.
All-inclusive voor 4 personen moet u voor 4 dagen safari denken aan een prijskaartje vanaf 1800,- / 2150,- per persoon, excl. de intercontinentale vlucht naar Kilimanjaro Intern. Airport.

Private Safari Highlights Tour, 4 of 5 of 6 dagen - v.a. 2150,- / 2550,- pp. excl.Int.vluchten.

– Privé safari van 4 of 5 of 6 dagen met uw eigen jeep en uw eigen ranger/driver/guide.
– Transfers: U maakt uw safari met 4x4WD-rangerovers en evt.sportvliegtuig.
– Route: Arusha – Gibbs Farm – Ngorongoro krater- zuidelijke Serengeti – Olduvai Gorge – centrale Serengeti en met uw jeep of aircraft terug naar Arusha.

U voegt een of twee dagen extra toe aan uw safari met een verblijf en gamedrives -safaritochten- in de centrale Serengeti en maakt daarmee uw safari-experience nog intenser en indrukwekkender. Als u wilt kunt u in de vroege ochtend een ballonvaart maken over het ontwakend wild van deze oneindig uitgestrekte vlakten (letterlijke vertaling van Serengeti), gevolgd door een uitgebreid Engels ontbijt in de bush. Op de laatste dag keert u terug in Arusha, met uw rangerover of desgewenst vanuit de centrale Serengeti met een propellervliegtuig door de lucht over de Ngorongoro krater. Dan is uw droomreis helemaal compleet.
All-inclusive voor 4 personen moet u voor 5 dagen safari denken aan een prijskaartje vanaf 1800,- / 2150,- per persoon, excl. de intercontinentale vlucht naar Kilimanjaro Intern. Airport.

Private Safari Luxury Tour, 5 of 6 of 7 dagen - v.a. 2750,- / 3250,- pp. excl.Int.vluchten


– Privéreis van 5 of 6 of 7 dagen.
– Transfers: U maakt uw safari met 4WD-rangerovers en aircraft.
– Route: Arusha – Lake Manyara – Ngorongoro krater – zuidelijke Serengeti – Olduvai Gorge – centrale Serengeti – Northwestern Corridor en door de lucht over de Serengeti terug naar Arusha.

Een prachtige combinatie van luxe semi-permanente Tented Camps op zoek naar The Big Five en een paar fenomenale, rustieke plekjes als Gibbs Farm met zijn duizend-en-een verschillende vogels en Migration Camp in het uiterste noordwesten van de Serengeti. Hoge standaard van luxe, service en comfort. Desgewenst maakt u een ballonvaart en op de laatste dag vliegt u terug naar Arusha.
All-inclusive voor 4 personen (2 lodges) met uw eigen Ranger en privéchauffeur, -gids, vanaf 3750,- tot 4500,- per persoon, exclusief de intercontinentale vlucht naar Kilimanjaro Int. Airport. (600,- tot 1000,- pp). Ook deze reis kunt u natuurlijk heerlijk verlengen met een strandvakantie op Zanzibar of zelfs Seychellen.

Private Safari The Grand Tour, 7 of 8 of 9 dagen - v.a. 3850,- / 4350,- pp. excl.Int. vluchten


– Privéreis van 8 of 9 dagen.
– Transfers: u maakt uw safari met 4WD-rangerovers en per private aircraft
– Route: Arusha -Tarangire -Lake Manyara – Ngorongoro Krater -zuidelijke Serengeti -Olduvai Gorge – centrale Serengeti – Northwestern Corridor – Lobo Area en door de lucht over de Serengeti terug naar Arusha.

Dé ultieme safari-ervaring. Over land en door de lucht brengt deze Safarireis u naar de allermooiste locaties in Tanzania. U ontdekt Tarangire, Lake Manyara, de Centrale Serengeti en – in de goede tijd van het jaar – bent u wellicht in The Western Corridor getuige van The Great Migration. Een ballonvlucht en verblijf in exclusieve resorts en semi-permanente Tented Camps voorzien van alle van luxe, service en comfort. Need we say more…
All-inclusive voor 4 personen (2 lodges) met uw eigen Ranger en privéchauffeur, -gids, voor een volledig verzorgde safari van 8 dagen vanaf 4950,- tot 6500,- of 7500,- per persoon, afhankelijk van de gekozen accommodatie en de exacte invulling van uw reis. Exclusief de intercontinentale vlucht naar Kilimanjaro Int. Airport.