Safari’s in Botswana

Twee bijzondere gebieden springen in het oog in Botswana: het Chobe National Park en de Okavango Delta. In deze delta kunt u zelfs kiezen om een mobiele safari te gaan maken in semi-permanente tented lodges.

Zowel een safari in Chobe als in de Okavango Delta vangt aan met een vlucht naar Livingstone nabij de Victoria Watervallen, op de grens van Zambia en Zimbabwe.  Daarna volgt een transfer naar Kasane in het noorden van Botswana en begint uw safari pas echt goed! Een mobiele safari start en eindigt in Maun, aan de zuidkant van de Delta. Safari’s in de Chobe en Okavango worden wel betiteld als de ultieme safari-experience denkbaar. Daar is niets teveel mee gezegd.

“Who would have thought that from this one country I would bring back more than a thousand memories”

Om uw mening te vormen omtrent een safarireis, waarheen, welk land, welke periode etc.etc.etc. downloadt u HIER een handig wensenlijstje / Q&A.

Chobe National Park – Okavango Delta – Mobile Safari Okavango Delta

Chobe National Park

Het is de Choberivier en zijn vele zijtakken, afgewisseld met grote open vlakten, die in het noorden van Botswana het Chobe National Park zo bijzonder aantrekkelijk maken voor giraffen, olifanten, nijlpaarden, gnoes, zebra’s, koedoes en impala’s. En waar wild zit, daar zijn leeuwenpopulaties en jachtluipaarden. De twee Chobe luxury Lodges zijn bij uitstek geschikt om naast enerverende safari’s tevens heerlijk relaxt te genieten aan de rand van het zwembad met een glaasje en verrekijker binnen handbereik. Wist u dat ook Chobe een Migratieseizoen kent/ Wij adviseren u graag bij het samenstellen van een onvergetelijke safarireis.

Download HIER de PDF-versie van Safari’s in Botswana.

Okavango Delta, a Lifetime Experience.

It’s The Discovery Channel come alive!
“I felt I was flying with Robert Redford in the movie Out of Africa, swooping between breaks in the clouds and taking in the savannah, the long rivers, the green marshes and the rocky mountains, a poem of contrasts beyond compare. And this 40-minute flight was only the first of many surprises which I was about to experience…”

Een ontmoeting met een van de laatste stukjes authentiek Afrika in optima forma. Na eerst twee dagen verblijf bij de Victoria Falls aan de Zambia side, vliegt u naar het hartje van de Okavango Delta, in Botswana, waar uw safari een aanvang neemt. U vaart in mokoro’s – uitgeholde boomstamkano’s – over de moerassen in en overnacht in semi-permante waterbased tented camps. Op land slaat men tijdelijk landbased tented camps voor u op, met alle comfort, die in deze entourage mogelijk is. Dit is de ultieme safari-experience ! De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan…

Download HIER een uitgewerkt programma van een voorbeeldreis.

Mobile Safari in Okavango Delta

Een mobile safari start en eindigt in Maun, in het zuiden van de Okavango Delta. Terwijl u met professionele gidsen en spoorzoekers uw weg zoekt en het wild op de voet volgt naar de uithoeken van de delta, breekt het begeleidend team het tentenkamp af om het een stuk verderop weer op te bouwen. U verplaatst zich rijdend in open 4WD rangerovers, varend in mokorro’s -uitgeholde boomstammen- en natuurlijk ook regelmatig lopend. Overnachting is in traditionele Meru-stijl tenten, die een eenvoudig maar afdoende comfort bieden. Uw team zorgt voor warm water voor uw stortbad en u heeft nette katoenen lakens en een keurig bed, natuurlijk mét klamboe. U maakt een mobile safari helemaal privé met twee of vier personen maar u kunt ook aansluiten bij een groep van maximaal twaalf. “This is real adventure, in an unreal style”.

Download HIER de PDF-versie van Safari’s in Botswana.