Safari’s in Botswana                     –                   Vraag HIER meer info aan

Twee bijzondere gebieden springen in het oog wanneer we spreken over safari in Botswana: het Chobe National Park en de Okavango Delta, misschien wel het laatste stukje ongerept Afrika.

Op safari gaan in Botswana betekent dat u eerst naar Livingstone-Victoria Falls vliegt en uw reis in feite start bij de Victoria Watervallen, op de grens van Zambia en Zimbabwe. Dat is al meteen een onvergetelijke ervaring!  Daarna volgt een transfer in westelijke richting naar Kasane en Chobe in het noorden van Botswana en begint uw safari pas echt, eerst in het Chobe National Park en daarna in de Okavango Delta, Moremi & Khwai Area. Uw safari eindigt in Maun, van waaruit u terug naar huis vliegt of met een rechtstreekse vlucht naar Kaapstad…om er nog een heerlijke week vakantie aan te plakken.

Voor de echte avonturiers bestaat de mogelijkheid om in de Okavango Delta, Khwai Area, Nxai Pan National Park en zelfs de zoutvlakten van het oude Makgadikgadimeer een mobiele safari te maken in semi-permanente tented lodges.

In dat geval begint en eindigt uw safari in Maun, in het zuiden van de Delta. U kunt een ‘mobile safari’ al maken vanaf 2 personen; of wellicht wilt u aansluiten bij een groep.

“Who would have thought that from this one country I would bring back more than a thousand memories”

Okavango Delta, Botswana  –  de grootste binnenlandse delta ter wereld


Jaarlijks vanaf eind april begint de Okavango Delta met miljoenen kubieke meters water, afkomstig van eerdere regenval 2000 km noordelijker in Angola, heel langzaamaan vol te stromen.
Sommige delen komen daarbij haast helemaal onder water te staan, andere delen slechts gedeeltelijk. Vandaar ook het verschil in ‘land-based’ en ‘water-based’ safaricamps.

Bijzonder aan een safari in de Delta – zeker op ‘water-based-camps’- zijn de safaritochten met mokoro’s, uitgeholde boomstammen, waarbij uw ranger – behendig laverend – u meeneemt naar de uithoeken van de delta.
Voor de hand liggend is ook dat u uw overtochten van lodge naar logde per private aircraft maakt, hetgeen in de Okavango zonder meer gebruikelijk is.


Juist de watermassa’s afgewisseld met grote open vlakten maken in het noorden van Botswana het Chobe N.P. en de Delta zo bijzonder aantrekkelijk voor giraffen, olifanten, nijlpaarden, gnoes, zebra’s, koedoes en impala’s. En waar wild zit, daar zijn leeuwenpopulaties en jachtluipaarden.


De lodges waar wij mee werken en persoonlijk hebben geselecteerd, bieden de hoogste standaard van luxe, service en comfort die u midden in the bush zich wensen kunt en zijn op de mooiste plaatsen gesitueerd.

 

Een  ‘mobile safari’  in de Okavango Delta is de ultieme safari-experience

It’s The Discovery Channel come alive!
“I felt I was flying with Robert Redford in the movie Out of Africa, swooping between breaks in the clouds and taking in the savannah, the long rivers, the green marshes and the rocky mountains, a poem of contrasts beyond compare. And this 40-minute flight was only the first of many surprises which I was about to experience…”

 

Een mobile safari start en eindigt in Maun, in het zuiden van de Okavango Delta. Terwijl u met professionele gidsen en spoorzoekers uw weg zoekt en het wild op de voet volgt naar de uithoeken van de delta, breekt het begeleidend team het tentenkamp af om het een stuk verderop weer op te bouwen. U verplaatst zich rijdend in open 4WD rangerovers, varend in mokorro’s -uitgeholde boomstammen- en natuurlijk ook regelmatig lopend. Overnachting is in traditionele Meru-stijl tenten, die een eenvoudig maar afdoende comfort bieden. Uw team zorgt voor warm water voor uw stortbad en u heeft nette katoenen lakens en een keurig bed, natuurlijk mét klamboe. U maakt een mobile safari helemaal privé met twee of vier personen maar u kunt ook aansluiten bij een groep van maximaal twaalf. “This is real adventure, in an unreal style”.