Safari’s in Zuid-Afrika

 
Geen mooier begin van een rondreis door Zuid-Afrika dan eerst een safari te gaan maken. Het meest voor de hand liggend is dan:

Het Krugerpark
Misschien wel het bekendste safari-wildpark ter wereld is het Kruger National Park, gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika tegen de grens met Mozambique.

Malariavrije wildparken
Maar u kunt ook kiezen voor een malariavrij Wildpark als
Pilanesberg of Madikwe National Park, gesitueerd in het noordenwesten van Zuid-Afrika of
Shamwari of Amakhala in het zuiden, nabij Port Elizabeth; deze wildparken staan bovendien om hun kindvriendelijke ambiance.

Het Kruger National Park & Sabi Sands


 
De mooiste Private Game Resorts vindt u in het zuidwesten van het Krugerpark, met name in het Tambavati en het Sabi Sands district, waar de meeste drinkplaatsen zijn gesitueerd.
 
Met genoegen adviseren wij u bij het selecteren van uw lodge, van waaruit u in de vroege ochtend en tijdens de schemer uw safari-game-drives gaat maken, steeds onder leiding van uw vakbekwame ranger/driver/guide. Er is hier keus te over variërend van eenvoudig tot superluxe. Een onvergetelijke ervaring en ontmoeting met The Big Five wordt u hier gegarandeerd.

Pilanesberg en Madikwe National Park

Ten noordwesten van Johannesburg bevinden zich twee Natuurparken, met prachtige Private Game Resorts, die te boek staan als malariavrij. Dat betekent dat u geen malariapillen hoeft te slikken, een serieuze aanbeveling als u al een beetje op leeftijd bent of met kleine kinderen een safari wilt maken. Ochtend- en schemersafari’s laten u hier kennismaken met het indrukwekkende wildlife van Afrika> En dat u hier met “Full board service” op en top verzorgd gaat worden staat buiten kijf.

Shamwari en Amakhala Wildpark

Ook in het zuiden, nabij de stad Port Elizabeth, zijn enkele Wildparken met Private Game Lodges gesitueerd, die u eenzelfde safari-experience bieden als de accommodaties in het noorden. Groot voordeel is dat u ook hier geen malariapillen hoeft te slikken en bovendien is hier een aantal Resorts bij uitstek geschikt om kleine kinderen mee naar toe te nemen. Wij lichten graag alle mogelijkheden toe.

 
U maakt uw safari in Zuid-Afrika meteen tot een hoogtepunt van uw reis wanneer u besluit in een van de wildparken voor een Private Game Resort te kiezen.

In zo’n Private Game Resort wordt u namelijk volledig in de watten gelegd en maakt u in open landrovers en met uw eigen ranger/driver/guide vroege ochtendsafari’s, een bushwalk onder bewapende begeleiding rond het middaguur en natuurlijk een schemersafari aan het eind van de dag. En dat ook ‘off-road’. Ons advies is om twee of drie dagen voor een dergelijke safari uit te trekken en daarna de rest van het land te gaan ontdekken.


Vertel mij maar eens meer!                         En noem eens een prijskaartje!