Op safari in het Krugerpark – Zuid-Afrika

De mooiste start van een complete rondreis door Zuid-Afrika

Het Krugerpark National Reserve South Africa

 
Het Krugerpark, of voluit Kruger National Park, gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika tegen de grens met Mozambique, is misschien wel het bekendste wildpark ter wereld om op safari te gaan.
 
Leeuwen, olifanten, luipaarden, buffels, neushoorns, giraffen, nijlpaarden, krokodillen, impala’s, koedoe’s, wildebeest, zebra en allerhande klein wild komt u tijdens uw safari in het Krugerpark tegen. Ieder met zijn eigen territorium en vechtend voor een bestaan. Als onderdeel van een rondreis door Zuid-Afrika mag een safari in Zuid-Afrika niet ontbreken. Ons advies is er uw reis mee aan te vangen; er is geen mooiere kennismaking met Afrika denkbaar.
 
 

Het Krugerpark – self-drive op zoek naar The Big Five

U kunt het Krugerpark op eigen gelegenheid bezoeken door er in één dag doorheen te rijden met uw eigen auto. U dient dan op de verharde wegen en aangegeven zandpaden te blijven en u mag enkel voor uw lunch op de daarvoor aangewezen plaatsen stoppen. Een goede route is bijvoorbeeld het Krugerpark heel vroeg in de ochtend binnen te rijden vanuit het noorden via de Phalaborwa Gate en het via de Paul Kruger Gate of Numbi Gate ’s avonds – dat moet vóór 18.00 uur – weer te verlaten.
 
 

Of gaat u voor een 4WD-privé safari met eigen Ranger en spoorzoeker

 
U maakt uw safari in Zuid-Afrika echter meteen tot een hoogtepunt van uw reis wanneer u besluit voor een Private Game Resort te kiezen. Zij die u voorgingen beamen dat allemaal.
De mooiste en meest luxueuze Private Game Resorts in het Krugerpark vindt u in het zuidwestelijk deel, ten noorden van de Paul Kruger Gate, met name in het Timbavati en het Sabi Sands district, waar de meeste drinkplaatsen zijn gesitueerd.

 
Met genoegen adviseren wij u bij het selecteren van uw lodge, van waaruit u uw safari-game-drives gaat maken, steeds onder leiding van uw vakbekwame ranger/driver/guide. Er is hier keus te over, variërend van prachtig rustiek tot super-de-luxe. Een onvergetelijke ervaring en ontmoeting met The Big Five wordt u hier gegarandeerd.
 
Als ik in Zuid-Afrika land, dan voelt dat een beetje als thuiskomen. En als ik op de veranda van een private game resort in Sabi Sands de olifanten voorbij zie lopen, dan ervaar ik dat als ‘a moment of sheer and perfect happiness’. In 1992 was ik er voor de eerste keer, schoot 10 filrolletjes vol op mijn eerste safari en was er getuige van een echte ‘kill’. Zuid-Afrika doet wat met je, Afrika gaat je in het bloed zitten”. Nkosi sikelel’iAfrika, God zegene Afrika. (Openingszin van het nieuwe volkslied, sinds 1997, van Zuid-Afrika)
 

Benieuwd hoe zo’n dag in een Private Game Resort er dan uitziet?

 
In zo’n Private Game Resort wordt u volledig in de watten gelegd en gaat u elke minuut genieten van uw verblijf. Lees HIER meer over zo’n Safaridag!
 
U maakt met uw eigen ranger/driver/guide vroege ochtendsafari’s, een bushwalk onder bewapende begeleiding rond het middaguur en natuurlijk een schemersafari aan het eind van de dag. Vraagt u hem gerust alles wat u wilt weten, zo hij het al niet uit zichzelf vertelt. In open 4WD rangerovers gaat u achter het jagend wild aan, ook en met name “off-road”. Ons advies is om twee of drie dagen voor een dergelijke safari uit te trekken en daarna de rest van het land te gaan ontdekken.
 


Vertel mij maar eens meer!                         En noem eens een prijskaartje!


 

Weersverwachting voor uw Safari experience

Klik op de afbeelding voor een grote, duidelijke weergave van deze weertabel

Malariavrije wildparken
U kunt ook kiezen voor een malariavrij Wildpark als Pilanesberg of Madikwe, in het noordwesten van Zuid-Afrika. Of voor een malariavrij ‘Reserve” in het zuiden, nabij Port Elizabeth. Deze zuidelijke wildparken staan bovendien veelal bekend om hun zeer kindvriendelijke ambiance. Zie de pagina Malariavrije Wildparken.

 
Dit kleine icoontje staat symbool voor een heel grote garantie: alle Afrikareizen worden aangeboden, georganiseerd en uitgevoerd conform de nieuwe strenge en aangescherpte richtlijnen voor de reisbranche. Download desgewenst HIER een copie.