Safari’s in Zuid-Afrika

U kunt in Zuid-Afrika heel goed zelf rijden en dat geldt ook voor een aantal Wildparken, waar u dan overigens wel pertinent op de verharde weg dient te blijven.
U maakt uw safari in Zuid-Afrika echter meteen tot een hoogtepunt van uw reis wanneer u besluit in een van de wildparken voor een Private Game Resort te kiezen en u te láten rijden. In zo’n Private Game Resort wordt u volledig in de watten gelegd en maakt u namelijk in open landrovers en met uw eigen ranger/driver/guide vroege ochtendsafari’s, een bushwalk onder bewapende begeleiding rond het middaguur en natuurlijk een schemersafari aan het eind van de dag. En dat ook zeker óf road’.

Ons advies is om twee of drie dagen voor een dergelijke safari uit te trekken. Geen mooier begin van uw rondreis door Zuid-Afrika dan een dergelijke safari te gaan maken in het Kruger National Park, misschien wel het bekendste safari-wildpark ter wereld.  Maar u kunt ook kiezen voor een malariavrij Wildpark als Pilanesberg of Madikwe National Park, eveneens in het noorden van Zuid-Afrika OF voor een van de kindvriendelijke Wildparken in het zuiden, nabij Port Elizabeth.

Krugerpark National Park en bij voorkeur Sabi Sands.

De mooiste Private Game Resorts vindt u in het zuidwesten van het Krugerpark, het Sabi Sands district, waar de meeste drinkplaatsen zijn gesitueerd. Met genoegen adviseren wij u bij het maken van uw keus voor een luxe lodge of accommodatie van waaruit u uw safari-gamedrives gaat maken, steeds onder leiding van uw vakbekwame ranger/driver/guide. Een onvergetelijke ervaring en ontmoeting met The Big Five wordt u hier gegarandeerd.


Malariavrije Wildparken als Pilanesberg en Madikwe in het noorden.


Ten noordwesten van Johannesburg bevinden zich twee Natuurparken, met prachtige Private Game Resorts, die te boek staan als malariavrij. Dat betekent dat u dus geen malariapillen hoeft te slikken, een serieuze aanbeveling als u al een beetje op leeftijd bent of met kleine kinderen een safari wilt maken. Ochtend- en schemersafari’s laten u hier kennismaken met het indrukwekkende wildlife van Afrika en dat u hier met “Full board service” op en top verzorgd gaat worden staat buiten kijf. Informeer naar de mogelijkheden.

Malariavrije Wildparken als Shamwari en Amakhala in het zuiden.

Ook in het zuiden, nabij de stad Port Elizabeth, zijn enkele Wildparken met Private Game Lodges gesitueerd, die u eenzelfde safari-experience bieden als de accommodaties in het noorden. Groot voordeel is dat u hier geen malariapillen hoeft te slikken en bovendien is hier een aantal Resorts bij uitstek geschikt om kleine kinderen mee naar toe te nemen. Wij lichten graag alle mogelijkheden toe.