Complimenten

Tevreden relaties zijn de beste ambassadeurs denkbaar

Hieronder staat een aantal korte quotes, korte impressies en ervaringen, die u een goede indruk geven van hetgeen u mag verwachten. Zowel van reizigers die de afgelopen jaren aansloten bij een georganiseerde groepsreis als ook ‘opdrachtgevers’ tot privéreis met familie, vrienden of businessclub.

Een veel gehoorde opmerking in het kader van de Covid-19 crisis, gedurende de afgelopen maanden, luidde: “complimenten Gijs, voor jouzelf en je team, voor wat betreft de manier waarop je onze reis naar Botswana, onze safari naar Tanzania, onze rondreis door Zuid-Afrika hebt omgeboekt met behoud van alle reserveringen en afspraken. Je kunt zien dat je in tijden van crisis pas merkt hoezeer je ook in Afrika van betrouwbare mensen op aan kunt”.

Privé reacties

Referenties Zuid-Afrika safari en rondreis

“Alleen de aanloop naar onze rondreis door Zuid-Afrika was al een feest. De uitvoering was perfect en de ervaring inderdaad ‘a lifetime experience’. Prachtige hotels en heel goede adviezen om te lunchen en dineren. Van begin tot eind van genoten”. De privé ontvangst door Rijk en Kim Melck op Muratie Wijnboerderij was er een om nooit te vergeten. Familie K. te B.E., november 2023.

“Wij bedachten pas eind december om een mooie rondreis door Zuid-Afrika te gaan maken en in drie weken later zaten we in het vliegtuig. Een aaneenschakeling van hoogtepunten aan elkaar gebreid door Gijs van Bilsen en zijn ‘dames in Kaapstad’. Niets dan lof! Het was onze eerste kennismaking met Zuid-Afrika en zeker niet onze laatste. Familie H. te Pr., januari 2023.

“Het was in één woord AF. Van begin tot eind klopte alles en wát een schitterende accommodaties! Die moet je inderdaad weten te vinden. Je hebt er weer een paar ambassadeurs bij, Gijs. Baie baie dankie”. Familie T. te Eindhoven, oktober 2022

“Als we weer mogen reizen Gijs, dan tekenen wij ogenblikkelijk in op een van jouw reizen. Want van alle stappen die ik op de wereld heb gezet, waren de mooiste steeds samen met jou”. Dhr. R.V. te Eindhoven mei 2021

“Complimenten, Gijs, voor de nauwgezette afhandeling van onze Zuid-Afrikareis, zoals die was voorzien in augustus 2020. We moeten een jaartje wachten maar zien uit naar een heel mooie rondreis en een spannende safari”. Dhr. B.O. te Voorschoten, april 2020

“Toen we in september besloten om mijn 70e verjaardag in familiekring samen met de kinderen en kleinkinderen met de Kerst in Kaapstad te vieren, keek mijn vrouw mij aan en zei spontaan: dan moeten we Gijs bellen, die snapt tenminste precies wat wij bedoelen”. Dhr. vd H, te Veghel, okt. 2018.
 
 
 
“Geweldig hoe jij meedacht, Gijs. De voorbereiding, de hele aanloop naar de reis, de uitgewerkte routes met afstanden, lunchsuggesties, hotelreserveringen en met name de complete uitleg die je ons hele gezin hebt gegeven, maakten dat wij met een gerust hart en heel enthousiast aan deze Zuid-Afrikareis begonnen. Alles klopte perfect en alle verwachtingen kwamen stuk voor stuk uit. De persoonlijke ontvangst door Rijk en Kim Melck, eigenaars van het oudste Wine Estate van Afrika, Muratie, met een heerlijke braai en hun heerlijke wijnen was ook een hoogtepunt van deze reis”. Dhr. en Mw. v.G. te Amsterdam, maart 2017.

Referenties Safari in Serengeti, Tanzania en Okavango Delta, Botswana

“In één woord grandioos! Met kinderen en kleinkinderen hebben wij inderdaad ‘de safarireis van ons leven’ gemaakt. En dat we een èchte ‘rivercrossing’ hebben meegemaakt van the Great Migration was natuurlijk de kers op de taart. Veel dank voor organisatie en vakkundige begeleiding door geweldig vriendelijke drivers/guides”. Familie J.H. te Oisterwijk, augustus 2023

“We hebben er twee jaar op moeten wachten, want hij stond al voor juli 2020 gepland. En dus was ons verwachtingspatroon zo langzamerhand tot grote hoogte gestegen. Nou, dat heb je méér dan waargemaakt, Gijs. Complimenten”. Dhr. K.S. te Rotterdam, juli 2022

“Erg jammer dat het Coronavirus roet in het eten heeft gegooid. We keken er al meer dan een jaar naar uit, naar die fantastische safari in Botswana met de hele familie. Maar alle lof voor de professionele wijze waarop jij en al je medewerkers in Afrika de zaken hebben opgelost en naar een volgend jaar hebben weten te verzetten. Met gesloten beurs natuurlijk, dat wel”. Dhr. H.v.K. te Limbricht,mei 2020

Jouw advies om eerst een safari in Sabi Sands, het Krugerpark, Zuid-Afrika te maken, daarna de Serengeti in Tanzania te bezoeken en pas als laatste een safari in de Okavango Delta te gaan maken, was inderdaad de beste volgorde van deze drie onvergetelijke reizen”. Dhr. H.J. te Ch.(CH), febr. 2019.
 
 
 
“Als ik een top-3 van mijn leven maak, dan staat de geboorte van mijn kinderen op nr. 1, deze safarireis in de Serengeti, die ik maakte samen met mijn vrouw, onze kinderen en de kleinkinderen op nr. 2, en mijn huwelijksdag op nr. 3″.  “Deze herinnering gaat iedereen heel lang koesteren”. Aldus dhr. F. S. (82) te Tilburg, juli 2018. Terstond bevestigd door zijn echtgenote.

Referenties Turijn, Beaune, Palio, Siena, Bordeaux, Bilbao, Porto, Krakau

 

Onze eerste driedaagse reis met Gijs als persoonlijk reisleider – Bordeaux en zijn Grote Chateaus, met onder andere een onvergetelijke lunch in de Orangerie van Chateau du Tertre, Margaux – smaakte meteen naar meer. Het tweede jaar bracht ons naar Bilbao en Rioja, waar we als koningen werden ontvangen bij Ramon Bilbao en Marques de Riscal. Afgelopen oktober stond Porto op het programma; een culinaire kennismaking met de stad zelf en topproducenten als Taylor’s en Graham’s. Exquise diners bij Rui Paula en Ode restaurant, samen met de bezielende leiding van Gijs, maakten ook deze reis weer helemaal áf! Volgend jaar gaan we naar Reims; er is nog geen programma maar ons hele gezelschap heeft al ingetekend; het zal weer fantastisch zijn, geen twijfel mogelijk. Dhr. J.Z. te Volendam, nov. 2019.

“Binnen de Bredase Sociëteit bestond de sterke behoefte een ware kunstreis te maken naar het voor velen onbekende Turijn. Het programma hebben wij als leden min of meer zelf samengesteld, maar wij hebben Gijs van Bilsen bereid gevonden ons te helpen met het organiseren van de voorgenomen reis en dat heeft hij meer dan voortreffelijk wijze op zich genomen. Onze behoeften kennende heeft hij een programma samengesteld met én gidsen van grote kwaliteit bij het bezoeken van musea en paleizen én lunch en diners in typisch Turijns-Italiaanse restaurants van grote klasse. Het slotakkoord bij de Marchesi di Barolo, geheel in het programma ingepast door Gijs van Bilsen, was uniek. Wat een weelde om Turijn en omgeving zo te hebben leren kennen en waarderen”! Dhr.J.M.W. te Breda, nov. 2019.

“Op mijn 84e kan ik gerust zeggen de hele wereld te hebben gezien en schitterende reizen te hebben gemaakt naar verre bestemmingen en nieuwe culturen. Een ervaring als De Palio in Siena, en dan niet alleen de race zelf maar met name ook de kennismaking met contrada’s, het bezoek aan hun kapel, hun museum en de gezamenlijke maaltijd als ook het diner na afloop van de race op het Piazza del Campo, betitel ik zonder enige twijfel als een van de mooiste uit mijn leven”. Dhr. L.V. te Rekem(B), juli 2018.

“Aan de viering van het 12,5 jarig jubileum van onze wijnclub met een mooie reis naar de Bourgogne hebben we vaak met veel plezier terug gedacht. Heerlijk gegeten, prachtige Domaines bezocht en bovenal erg veel plezier gehad. Nu we 25 jaar bestonden keken we elkaar aan en zeiden we meteen: wie gaat Gijs bellen?”  Dhr. A. van K. te Veghel, mei 2018.
 
 
Een bezoek aan Krakau,en met name Auschwitz en Birkenau stond al jaren op ons lijstje. Een beladen bestemming, waar we al jaren tegenop zagen omdat familieleden daar het leven hebben gelaten. Nu jij het aanbiedt Gijs, hebben we besloten, deze reis nu te gaan maken”. Mw. R.R. te Tilburg, okt. 2004.

Zonder overdrijven mag ik stellen – mede namens honderden levensgenieters die u voorgingen – dat het u aan niets zal ontbreken of u nu intekent op een groepsreis, een besloten reis met vrienden boekt of een onvergetelijke privésafari in Zuid-Afrika, Zambia, Tanzania of Botswana.

Scott Bilsen Travel – What’s in a name

NB: regelmatig wordt mij gevraagd waar de naam Scott Bilsen Travel vandaan komt. Welnu, van 1997 tot 2008 heb ik met veel succes en genoegen samengewerkt met mijn partner Reinera Hornell-Scott, in Somerset West, South-Africa. Hence the name Scott Bilsen Travel.