Wat ga ik doen in Kaapstad, Stellenbosch, Franschhoek

Wat ga ik zien en doen in Kaapstad en De Wijnlanden


Wie Kaapstad zegt, denkt aan de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland, The Waterfront, Groot en Klein Constantia. Aan Kirstenbosch, Kalkbaai, Houtbaai, Chapman’s Peak en Camps Bay, Clifton en Bantry Bay.
Maar ook aan fietsen door de stad en helemaal om de Tafelberg, kanoën in Baai voor de Tafelberg, een spannende wandeling langs De twaalf Apostelen en misschien wel Abseilen van de Tafelberg en paragliding over Clifton Bay.
 
 

Suggesties om te lunchen of dineren in Kaapstad en omgeving


Wereldklasse restaurants vindt u in het centrum van Kaapstad als ook in De Wijnlanden, in de meeste gevallen verbonden aan een Wine Estate. De verste oesters, kreeft, langoustines en inktvis geniet u in Camps Bay aan de Atlantische oceaan of aan de andere kant van het schiereiland in Kalkbaai en Simonstown.
Oh ja, de allerbeste steak serveren ze in Stellenbosch, bij “The Fat Butcher”, where else! Een overzicht van mijn persoonlijke top-10 restaurants treft u hierbij aan. Maar er is nog veel meer keus!
 
 

Welke Wine Estates, wijnboeren gaan we bezoeken


De mooiste Wine Estates in De Wijnlanden bevinden zich in Stellenbosch, Franschhoek, Somerset West en Paarl. En in Kaapstad zelf natuurlijk in Constantia, van oudsher in Europa bekend om zijn excellente wijnen, waaronder de Vin de Constance, die Napoleon dronk. Niet voor niets heet een van de mooiste Estates “Buitenverwachting”.
Nog steeds heb ik vriendschappelijke contacten met menig producent en eigenaar en met plezier maak ik een privé afspraak voor u voor een persoonlijke ontvangst.
 
 
 
 
En er is nog veel en veel en veel meer te doen, te zien en te beleven in Kaapstad en omgeving!

“Het bijzondere is dat jij óók nog weet wáár te gaan lunchen en dineren”