Het Afrikaans en het Taalmonument in Paarl

“Het jij jou lief al geskakel vandaag”?

De Afrikaanse Taal in kort bestek

 
“Heeft u uw geliefde al gebeld, vandaag?”
Aldus de tekst op het kleine kaartje dat menig nachtkastje siert in elk hotel in Zuid-Afrika. Het Afrikaans is een phonetische taal. De woorden worden uitgesproken zoals ze zijn geschreven en er zijn geen ‘stille’ letters in het Afrikaans. “Kusroute” is simpelweg kustroute en niks meer.
Wel is de intonatie van belang:

Bijvoorbeeld:
oor (spreek uit als ooo-er) = over
teen (spreek uit als tee-en) = tegen
aand (spreek uit als aaa-end) = avond

Lees HIER meer over het Afrikaans

 
Het Afrikaanse Taalmonument (Afrikaans: Die Afrikaanse Taalmonument) in Paarl, in de provincie West-Kaap, is een van de minstens 43 monumenten in Zuid-Afrika die aan het Afrikaans gewijd zijn.

Het monument in Paarl is gebouwd op een heuvel en overziet een Instituut voor Lerarenopleiding. Het werd voltooid in 1975 en herdenkt het halve-eeuwfeest van de erkenning van het Afrikaans als een afzonderlijke taal naast het Nederlands.
 

Combineer een bezoek aan het Taalmonument met een heerlijke lunch bij La Grande Roche Estate, net buiten Paarl en niet ver van het monument. Of wellicht prefereert u the High Tea op hun terras, dat u een fabuleus uitzicht verschaft over de Paarlvallei. Wel even reserveren!

Profiteer van mijn kennis, ervaring en contacten.        Dat verrijkt uw reis

 
 
Dit kleine icoontje staat symbool voor een heel grote garantie: alle Afrikareizen worden aangeboden, georganiseerd en uitgevoerd conform de nieuwe strenge en aangescherpte richtlijnen voor de reisbranche. Download desgewenst HIER een copie.