Zuid-Afrika Fly-Drive of met privé chauffeur en gids

Met goede routes, time-tables en reistijden, is zèlf rijden een feest in Zuid-Afrika

Zelf rijden in Zuid-Afrika gaat prima; volop keus uit diverse routes


Niet voor niets wordt Pretoria de “Jacaranda-stad” genoemd; de hele stad kleurt paars in het voorjaar! (oktober/november)

Na Pretoria, de Panoramaroute en een safari in het noorden, rijdt u …..

Een fly-drive-reis naar Zuid-Afrika betekent avontuur en ontdekken. U kunt namelijk perfect zelf rijden in Zuid-Afrika. De wegen in Zuid-Afrika zijn prima en de bewegwijzering is duidelijk.

Alle routes hebben wij voor u uitgewerkt met timetables en afstanden. Vanzelfsprekend boeken wij met genoegen de accommodaties voor u alsmede desgewenst de lunch- en dineradressen, op de mooiste plekjes.

In het noordelijke deel maakt u met uw eigen huurauto een lus van Johannesburg en Pretoria naar en in het Krugerpark en vervolgens via Hazyview, de Panoramaroute, God’s Window en de Blyde Rivierscanyon (met zicht op de Drie Rondavels, zie foto) weer terug naar Johannesburg. Neemt u hier -inclusief een of twee dagen safari in het Krugerpark- in totaal 6 of 7 dagen voor.

“En jij vertelt óók nog, Gijs, waar we lekker kunnen lunchen en dineren”

… rijdt u in het zuiden vanaf Port Elizabeth naar De Tuinroute…..en…..

Eenmaal in het zuiden gearriveerd – met een binnenlandse vlucht van Johannesburg naar Port Elizabeth of George – vervolgt u uw route in westelijke richting uiteindelijk helemaal naar Kaapstad.
Wat u niet mag missen is Plettenberg, Knysna en Oudtshoorn, het centrum van de struivogelfokkerij. Via de Kleine Karoo en Swellendam, een van de oudste steden van Zuid-Afrika, rijdt u naar Hermanus, waar in augustus t/m november honderden walvissen voor de kust verblijven om te paren en te baren.

… door naar De Wijnlanden…..om……

Daarna doet u Stellenbosch aan, centrum van de Wijnhandel, en het pittoreske stadje Franschhoek, met zijn terrasjes, bistro’s, kunstgalleries en het Hugenotenmuseum en -Monument, dat herinnert aan de strijd die hier geleverd is om een bestaan op te bouwen.
Bezoek Boschendal Wine Estate en ga lunchen bij Vergelegen Wine Estate of laat u verwennen in een van klasserestaurants op de Helshoogtepas. Met plezier regelen wij een privé-ontvangst op het oudste Wine Estate van Afrika, Muratie, bij Rijk en Kim Melck, de huidige eigenaren, die Muratie wereldwijd hebben doen doorbreken.

… uiteindelijk te gaan genieten van Kaapstad en het Kaaps Schiereiland.

En dán is daar Kaapstad, in volle glorie. in het uiterste westelijke punt van Zuid-Afrika. Keus te over voor wat betreft accommodatie: een mooi hotel in The Waterfront, hét uitgaanscentrum van de stad of in de chique wijk Constantia of wellicht aan de kust in Camps Bay.
Misschien prefereert u een self-catering luxe appartement, met elke dag housekeeping of spreekt u – met het hele gezin – een prachtige villa, met housekeeping en desgewenst een privékok nog meer aan. Wij adviseren u graag in het maken van uw keus. En dat er in en rond Kaapstad meer dan voldoende te beleven is, leest u op een aparte pagina, elders op deze site.

Liever een prachtige privé rondreis door Zuid-Afrika met privéchauffeur en -gids, zie:

Dit kleine icoontje staat symbool voor een heel grote garantie: alle Afrikareizen worden aangeboden, georganiseerd en uitgevoerd conform de nieuwe strenge en aangescherpte richtlijnen voor de reisbranche. Download desgewenst HIER een copie.