Zuid-Afrika Fly-Drive of met privé chauffeur en gids

 

Niet voor niets wordt Pretoria “de Jacaranda-stad” genoemd; de hele stad kleurt paars in het voorjaar!
 

Zelf rijden in Zuid-Afrika gaat prima; wegen en bewegwijzering zijn goed!

 
U kunt perfect zelf rijden in Zuid-Afrika.
In het noordelijke deel maakt u dan een lus van Johannesburg en Pretoria naar het Krugerpark en via Hazyview, de Panoramaroute, God’s Window en de Blyde Rivierscanyon (met zicht op de Drie Rondavels, zie foto) rijdt u weer terug naar JNB. Neemt u hier -inclusief twee dagen safari in het Krugerpark- in totaal 6 of 7 dagen voor.

De wegen in Zuid-Afrika zijn prima en de bewegwijzering is duidelijk. Alle routes hebben wij voor u uitgewerkt met timetables en afstanden. Vanzelfsprekend boeken wij met genoegen de accommodaties voor u alsmede desgewenst de lunch- en dineradressen, op de mooiste plekjes.


“En jij vertelt óók nog, Gijs, waar we lekker kunnen lunchen en dineren”

De Tuinroute

Eenmaal in het zuiden gearriveerd – met een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth of George – vervolgt u uw route in westelijke richting uiteindelijk helemaal naar Kaapstad.
Wat u niet mag missen is Plettenberg, Knysna en Oudtshoorn, het centrum van de struivogelfokkerij. Via de Kleine Karoo en Swellendam, een van de oudste steden van Zuid-Afrika, rijdt u naar Hermanus, waar in augustus t/m november honderden walvissen voor de kust verblijven om te paren en te baren.

De Wijnlanden

Daarna doet u Stellenbosch aan, centrum van de Wijnhandel, en het pittoreske stadje Franschhoek, met zijn terrasjes, bistro’s, kunstgalleries en natuurlijk het Hugenotenmuseum en -Monument.
Bezoek Boschendal Wine Estate en ga lunchen bij Vergelegen Wine Estate of laat u verwennen in een van klasserestaurants op de Helshoogtepas. Met plezier regelen wij een privé-ontvangst op het oudste Wine Estate van Afrika, Muratie, bij Rijk en Kim Melck, 12e generatie.

Kaapstad

En dán is daar Kaapstad, in volle glorie. Keus te over voor wat betreft accommodatie: een mooi hotel in The Waterfront, hét uitgaanscentrum van de stad of in de chique wijk Constantia of wellicht aan de kust in Camps Bay.
Misschien prefereert u een self-catering luxe appartement, met elke dag housekeeping of spreekt u – met het hele gezin – een prachtige villa, met housekeeping en desgewenst een privékok nog meer aan. Wij adviseren u graag in het maken van uw keus.

En als u zich liever láát rijden kijk dan naar de Hightlights of Luxury Tour