Zuid-Afrika met kinderen

 
U gaat een prachtige vakantie maken naar Zuid-Afrika en ook voor de kinderen moet het onvergetelijk zijn. Dat kán!

Op safari met kinderen – ontdek de natuur


 
Diverse Private Game Resorts bieden ‘family rooms & family lodges” en heel goede faciliteiten voor kinderen. Een serieuze overweging die wij u meegeven is in dit geval te kiezen voor een malariavrij Wildpark, zoals het Pilanesberg National Park en Madikwe, beide ten noordwesten van Johannesburg of een van de fraaie wildparken in het zuiden nabij de stad Port Elizabeth. Deze laatste zijn zelfs vaak bij uitstek op kinderen gericht. De safari game drives, die u daar gaat maken, kunnen we desgewenst exclusief voor u en uw gezin boeken, zodat zowel de route als de duur ervan door uzelf bepaald kan worden.
 

 

Volop vertier voor kinderen én uzelf

Struisvogels, krokodillen-farm, wildlife-boerderij, grotten

 
In het zuiden – van Port-Elisabeth, via de Tuinroute, Oudtshoorn en Hermanus helemaal tot Kaapstad – biedt Zuid-Afrika een grote verscheidenheid aan natuurschoon en allerhande boeiende parken en attracties die niet alleen voor uzelf maar zeker ook voor kinderen heel aantrekkelijk zijn.
 
U vindt het immers zelf toch ook nog interessant om een struisvogel-boerderij te bezoeken en af te dalen in misschien wel de meest imposante grotgewelven ter wereld, die van The Cango Caves, net iets ten noorden van Oudtshoorn, the “Jazz-city”.
 
Breng een bezoek aan een van krokodillen- en wildlife-boerderijen, die hier in De Kleine Karoo gevestigd zijn en waar serieus onderzoek wordt verricht, ook naar leeuwen en cheeta’s als grootwild en allerlei kleinwild. Niet alleen boeiend en amusant maar ook hoogst leerzaam, zeker als u een toer boekt onder leiding van een wetenschappelijk medewerker.

Lagoon-cruise, pinguins, walvissen, picnic, tram-treintje, dagje strand

 
Op een ouderwetse schoepenrad-boot een overtocht maken op The Featherbed nature Reserve in Knysna, het hartje van de Tuinroute, spreekt ú toch ook nog immer aan.
 
Kolderieke pinguins gaan zien nabij Kaapstad en walvissen van wel heel dichtbij in Hermanus op zee, dat is niet alleen voor de kinderen amusant maar ook voor uzelf een echte belevenis.
 
 
Wat denkt u van het ouderwetse tram-treintje in Franschhoek – hartje van De Wijnlanden – of een bezoek aan het Two Oceans Aquarium in The Waterfront. Een picnic in de tuinen van Boschendal Wine Estate is ook voor de kinderen een feest en door de eigenaar zelf nog eens goed uitgelegd krijgen hoe je nu eigenlijk wijn maakt is ook voor ú nog interessant.
 
Ga pannenkoeken bakken op Spier Estate of leer er alles over uilen en roofvogels, maak een wandeling met tekst en uitleg over de biologische natuurboerderij van Babylonstoren of ga gewoon een heerlijk dagje naar het strand.
 
Het kan allemáál in Zuid-Afrika. Zowel voor uzelf als voor uw kinderen een aaneenschakeling van hoogtepunten.
 
 

Maak gebruik van mijn kennis en contacten, die deel ik graag met u.

 
Wat betreft accommodatie als u met kinderen naar Zuid-Afrika gaat, adviseren wij u graag om eens te kijken naar een mooie villa of een luxe – self-catering – appartement in een van de voorsteden van Kaapstad of juist midden in The Waterfront, vlak bij alle aantrekkelijke ontspanning ter plaatse.