De Palio in Siena, unieke paardenrace – Groepsreis

Hier is maar één subtitel van toepassing: “For the Happy Few”

De Palio in Siena, oudste paardenrace ter wereld

Georganiseerde VIP-reis
Duur: 4 dagen
Zaterdag 30 juni t/m maandag 3 juli 2023.
Prijs per persoon 3950,- obv 2 personen, all-inclusive*

Na twee keer op een rij en drie jaar in totaal verstoken te zijn geweest van De Palio, heeft op 2 juli 2022 deze unieke traditie in Siena weer plaats gevonden. En WIJ waren er weer bij, met de dag ervoor ontvangst in een van de deelnemende contrada en ’s avond mee-eten en-zingen en -drinken aan grote lange tafels in de desbetreffende wijk van Siena. En op de dag zelf de gastvrijheid van Francesca di Biondisanti, die recht boven start/finish haar appartement met balkon aan ons ter beschikking stelt. Al meer dan 15 jaar!
Lees HIER het hele programma van deze bijzondere reis, zoals hij voor 2023 gepland staat.

Als enige in Nederland hebben wij dit unieke aanbod

Met gepaste bescheidenheid mag ik stellen dat ik de enige in Nederland ben die deze unieke ervaring kan aanbieden. Als gasten van Marchesi di Biondisanti zijn wij getuige van de Palio vanuit zijn appartement (Palazzo) aan het Piazza del Campo met een prachtig balkon en een perfect uitzicht op het hele plein, het parcours en start/finish.

We starten onze reis vrijdag 30 juni, na op Florence geland te zijn met een kort bezoek aan Florence en heerlijke lunch. Op zaterdagochtend zijn we te gast bij Brunello di Montalcino van de familie Sesti in het vermaarde Castello di Argiano en aan het eind van de middag rijden we naar Siena om de spanning op te snuiven. Hier zijn we te gast bij een van de Contrada’s die morgen mee racen. We bezoeken hun kapel en mogen hun belangrijkste relikwieën aanschouwen. Oh ja, ’s avond eten wij mee, aan lange tafels in de buitenlucht van het wijk (contrade), geen mooiere aanloop mogelijk naar de dag van morgen.

Zondag 2 juli staat helemaal in het teken van de Palio, dat merk je al bij het naderen van de stadsmuren. We genieten eerst nog een heerlijke lunch bij Osteria Le Logge en gaan omstreeks 16.00 uur naar het appartement van Francesca. Na afloop van de race -die om ongeveer 20.00 uur start- genieten wij nog van een heerlijk ‘fingerfood-diner’ dat Francesca ons serveert. Mét natuurlijk een blik op het grote plein, de Piazza del Campo, waar de winnende contrade maar al te goed laat blijken dat ze gewonnen hebben. Op de dag na de Palio krijgen we een VIP-ontvangst bij Marchesi Antinori, die wellicht over de mooiste wijnkelders ter wereld beschikt. Daar gaan we ook lunchen en van zijn Solaia en andere Super Tuscan-wijnen genieten.

De Palio, het programma van dag tot dag


Maar het mooiste, het meest indrukwekkend, het absolute hoogtepunt van deze reis is natuurlijk de Palio zelf. Gezien, meegemaakt, beleefd vanaf de mooiste positie die u zich wensen kunt. Om deze plaatsen wordt wereldwijd gevochten.

Interesse om mee te gaan? Wacht geen dag – lees het programma – en BEL MIJ op 06-37661203
* prijs persoon, exclusief vliegreis. De ervaring leert dat veel deelnemers deze unieke happening inpassen in een langer vrlbijf in Toscane en met de auto heen- en terugreis aanvaarden. Vanzelfsprekend bieden wij de vliegreis vanaf Schiphol wel aan; dat zal ongeveer 350,- pp zijn.

Het leven kan goed zijn!      Exclusieve reizen in gezelschap – Carpe diem!