De Palio in Siena, unieke paardenrace – Groepsreis

Hier is maar één subtitel van toepassing: “For the Happy Few”

De Palio in Siena, oudste paardenrace ter wereld

 
Georganiseerde VIP-reis
Duur: 4 dagen
Vrijdag 30 juni t/m zondag 3 juli 2022.
Prijs per persoon 3790,- obv 2 personen, all-inclusive.

Om voor de hand liggende redenen is de Palio van 2020 én die van 2021 afgelast. Wij kijken reikhalzend uit naar die van zaterdag 2 juli 2022.
Haast iedereen die in 2020 mee zou gaan, heeft ingestemd met het tot tweemaal toe verzetten. Heel verstandig want hier kom je niet makkelijk tussen. Er zijn nu nog 4 plaatsen beschikbaar.
Lees HIER het hele programma van deze bijzondere reis, zoals hij voor 2022 gepland staat.

Als enige in Nederland hebben wij dit unieke aanbod

 
Met gepaste bescheidenheid mag ik stellen dat ik de enige in Nederland ben die deze unieke ervaring kan aanbieden. Als gasten van Marchesi di Biondisanti zijn wij getuige van de Palio vanuit zijn appartement (Palazzo) aan het Piazza del Campo met een prachtig balkon en een perfect uitzicht op het hele plein, het parcours en start/finish.
 
We starten onze reis donderdag 30 juni, na op Florence geland te zijn met een bezoek aan Castello di Ama in het hartje van de Chiantistreek. Op vrijdagochtend zijn we te gast bij Brunello di Montalcino van de familie Sesti in het vermaarde Castello di Argiano en aan het eind van de middag rijden we naar Siena om de spanning op te snuiven. Hier zijn we te gast bij een van de Contrada’s die morgen mee racen. We bezoeken hun kapel en mogen hun belangrijkste relikwieën aanschouwen. Oh ja, ’s avond eten wij mee, aan lange tafels in de buitenlucht van het wijk (contrade).
 
Zaterdag 2 juli staat helemaal in het teken van de Palio; na afloop van de race dineren wij mee aan het Piazza del Campo, midden tussen uitzinnige Italianen. Op de dag na de Palio krijgen we een VIP-ontvangst bij Marchesi Antinori, die wellicht over de mooiste wijnkelders ter wereld beschikt. Daar gaan we ook lunchen en van zijn Solaia en andere Super Tuscan-wijnen genieten.

De Palio, het programma van dag tot dag

 
Maar het mooiste, het meest indrukwekkend, het absolute hoogtepunt van deze reis is natuurlijk de Palio zelf. Gezien, meegemaakt, beleefd vanaf de mooiste positie die u zich wensen kunt. Om deze plaatsen wordt wereldwijd gevochten.
 
Interesse in deze laatste vier plaatsen?
BEL MIJ op 06-37661203

 

Het leven kan goed zijn!      Exclusieve reizen in gezelschap – Carpe diem!