TOP-10 Wereldwijnen – Duitsland

Weingut Zehe Clauss – Rheinhessen – Rheinland-Pfalz

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Twee jonge wijnbouwers, Marcus Zehe en Birgit Zehe-Clauss timmeren aan de weg in Rheinhessen met een opvallende rode én een opvallende witte wijn.

Zehe-Clauss – Lemberger Rotwein 2016

We beginnen met ROOD.
De kenner weet al jaren dat Duitsland waarlijk schitterende RODE wijnen voortbrengt maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Met de Lemberger-druif, beter bekend als Blaufränkisch, die tot voor kort niet in deze streek werd aangeplant, bereiken Marcus en Birgit een fantastisch resultaat en doen ze de reputatie van Duitse rode wijnen alle eer aan.
 
De Lemberger geeft heel aromatische en zelfs krachtige rode wijnen, die ‘omhuld’ door zachte tannines van maar liefst 12 maanden ontwikkeling op eikenhouten vaten een heel rijpe en volronde smaak tot gevolg heeft. Een verrassende traktatie, die met recht onze Scott Bilsen TOP-10 siert.
 
Prijs per fles 16,75 / doos van 6 flessen 90,-
 
 

Zehe-Clauss – Sauvignon Blanc 2019

 
En dan hun WITTE wijn.
De Sauvignon Blanc kennen we natuurlijk uit haast alle deelgebieden ter wereld maar waarschijnlijk niet uit Rheinhessen. Volledig biodynamisch worden de wijnen van Zehe-Clauss gemaakt, dus ook deze sauvignon. Dat betekent dat geen gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen of kunstmest én dat grote nadruk ligt op het ‘welzijn’ van de bodem.
 
Een gezonde bodem vormt het belangrijkste uitgangspunt voor een wijnboer die biodynamisch wil werken. Het resultaat hier in Rheinhessen is een strakdroge witte wijn boordevol fruit. Proeven dus! En nét zo enthousiast raken als ikzelf.
 
Prijs per fles 9,50 / doos van 6 flessen 50,-
 

Extra 10% korting: Voor elke 100,- excl.btw die u vanaf heden besteedt aan wijnen uit de serie ‘Wonderlijke Wereld Wijnen’ of zelfs de ‘Scott Bilsen TOP-10 Wereldwijnen’ bouwt u 10% van uw wijnaankoop op (10 euro dus per 100) als toekomstige korting op een privé Afrikareis of een privé safari in Afrika, zoals er een groot aantal voorbeelden op deze website vermeld staat. Dat kan al snel oplopen naar een leuke ‘remise’ van een paar honderd euro op zo’n prachtige rondreis of safari.