TOP-10 Wereldwijnen – Duitsland

7. Weingut Zehe Clauss – Lemberger 2017 – Rheinhessen

 
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Twee jonge wijnbouwers, Marcus Zehe en Birgit Zehe-Clauss timmeren aan de weg in Rheinhessen met een opvallende rode wijn, die u zeer aangenaam zal verrassen.
 
De kenner weet al jaren dat Duitsland waarlijk schitterende rode wijnen voortbrengt maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen.
 
Met de Lemberger-druif, beter bekend als Blaufränkisch, die tot voor kort niet in deze streek werd aangeplant, bereiken Marcus en Birgit een fantastisch resultaat en doen ze de reputatie van Duitse rode wijnen alle eer aan.
 
De Lemberger geeft heel aromatische en zelfs krachtige rode wijnen, die ‘omhuld’ door zachte tannines van maar liefst 12 maanden ontwikkeling op eikenhouten vaten een heel rijpe en volronde smaak hebben. Een verrassende traktatie, die met recht onze Scott Bilsen TOP-10 siert. Drinkt u deze wijn licht gekoeld (16º) om zó van te genieten of neem hem mee aan tafel bij zowel gevogelte als rood vlees.
 
Prijs per fles 16,50 / doos van 6 flessen 93,- (15,50)
 

Aardige BONUS: Met elke bestelling, die wij vanaf heden van u mogen ontvangen, bouwt u een aardige kortingspositie op op toekomstige (wijn)reizen: voor elke 500,- factuurwaarde excl.btw ontvangt u op een toekomstige reisfactuur een korting van 50,- OFWEL: 10% van de cumulatieve wijnfactuurwaarde excl.btw mag u in mindering brengen op een toekomstige (wijn)reisfactuur. Even doordrinken en u gaat een keer voor niks naar Reims!