TOP-10 Wereldwijnen – Frankrijk

5. Côtes du Rhône Villages 2017 – Plan de Dieu – Domaines Ogier

 
Plan de Dieu, Côtes du Rhône Villages – gemaakt van de GSM-druiven, Grenache, Syrah en Mourvèdre – uit de noordelijke Rhône – is wat mij betreft een klassieke wijn, die veel meer waardering verdient.
 
Nota bene in de Rhônevallei – tijdens een stage van 3 maanden in het najaar van 1987, waarbij monsieur Guy Farget mij alle appellations liet zien én proeven – was het dat ik een plaatselijke wijnboer bij het déjeuner een fles Plan de Dieu zag bestellen, proeven en helemaal opdrinken….bij een visgerecht!
Enige nostalgie is dus debet aan de keus van deze wijn in mijn persoonlijke TOP-10. Neemt u deze Rhône Villages mee aan tafel. En als u hem zó maar heerlijk ’s avonds wilt genieten, decanteert u deze wijn dan een uurtje van te voren; dan komt ie nog beter tot zijn recht.
 
Prijs per fles 12,95 / doos van 6 flessen 72,- (12,00)

Kijk ook eens naar de andere twee Franse wijnen:
 
1. Beaujolais Villages Blanc – Domaine Bergeron
4. Bourgogne Viré-Clessé – Chanson Père & Fils – Beaune
 

Aardige BONUS: Met elke bestelling, die wij vanaf heden van u mogen ontvangen, bouwt u een aardige kortingspositie op op toekomstige (wijn)reizen: voor elke 500,- factuurwaarde excl.btw ontvangt u op een toekomstige reisfactuur een korting van 50,- OFWEL: 10% van de cumulatieve wijnfactuurwaarde excl.btw mag u in mindering brengen op een toekomstige (wijn)reisfactuur. Even doordrinken en u gaat een keer voor niks naar Reims!