TOP-10 Wereldwijnen- Argentinië

Bodegas Alpasión – Uco Valley

 
Twee Wineries brengen wij graag onder uw aandacht, beide met een Nederlands tintje:
Bodegas Salentein, gekocht in 1997 door Meinert Pon en Bodegas Alpasión, door een groep Nederlandse investeerders verworven….

Bodegas Alpasión – Winery

Ten zuiden van Mendoza, met zicht op de Andes en haar besneeuwde toppen, bevinden zich de 18 ha. wijngaard van Alpasión. Zoals gebruikelijk is aan de beste Wine Estates vaak een uitstekend restaurant verbonden en hierop vormt Alpasión geen uitzondering.
 

 
Men heeft er bovendien een aantal luxe kamers, lodges en suites aan toegevoegd. U moet eens gaan kijken! Op uw rondreis door Chili-Argentinië ligt Alpasión perfect op de weg van de zuidelijke gletsjers naar Mendoza, een route die wij al herhaalde malen volgden. Vraag gerust om een introductie of om een compleet voorstel voor een onvergetelijke kennismakingsreis.

Alpasión Grand Malbec

De wijnen van Alpasión maken wat óns betreft deel uit van de Scott Bilsen Wonderlijke Wereld Wijnen. En met name de Grand Malbec hebben wij in onze TOP-10 opgenomen.
 
Kracht, diepgang en souplesse; het klinkt als muziek in de oren en doet de wijnkenner het water in de mond lopen. De Malbecdruif is typisch voor Argentinië; hij levert steenrode wijnen met een licht kruidig karakter en aangename rijpe tannines. Mee aan tafel nemen dus of in combinatie met een mooi stuk rood vlees van de BBQ.
Prijs per fles 25,50 / per doos van 6 flessen 135,-
 
DEZE PAGINA IS ‘UNDER CONSTRUCTION’ – HIJ IS B I J N A KLAAR
 

Salentein – El Tomilo Altamira – Malbec – Tunuyan Mendoza

 
Eén wijngaard, één druivensoort, één microklimaat….en een dosis professionele vakkennis maken de Grand Malbec van Salentein tot een van de mooiste Argentijnse wijnen, die ik ken.
Prijs per fles 34,50 / doos van 6 flessen 180,-
 

Extra 10% korting: Voor elke 100,- excl.btw die u vanaf heden besteedt aan wijnen uit de serie ‘Wonderlijke Wereld Wijnen’ of zelfs de ‘Scott Bilsen TOP-10 Wereldwijnen’ bouwt u 10% van uw wijnaankoop op (10 euro dus per 100) als toekomstige korting op een privé Afrikareis of een privé safari in Afrika, zoals er een groot aantal voorbeelden op deze website vermeld staat. Dat kan al snel oplopen naar een leuke ‘remise’ van een paar honderd euro op zo’n prachtige rondreis of safari.