TOP-10 Wereldwijnen – Argentinië

10. Alpasión – Grand Malbec 2018 – Uco Valley – Argentinië

 
Ten zuiden van Mendoza, met zicht op de Andes en haar besneeuwde toppen, bevinden zich de 18 ha. wijngaarden van Bodegas Alpasión. Zoals gebruikelijk is aan de beste Wine Estates vaak een uitstekend restaurant verbonden en hierop vormt Alpasión geen uitzondering.
 

 
Men heeft er bovendien een aantal luxe kamers, lodges en suites aan toegevoegd. U moet eens gaan kijken! Op uw rondreis door Chili-Argentinië ligt Alpasión perfect op de weg van de zuidelijke gletsjers naar Mendoza, een route die wij al herhaalde malen volgden. Vraag gerust om een introductie of om een compleet voorstel voor een onvergetelijke kennismakingsreis.

Alpasión Grand Malbec

De wijnen van Alpasión maken wat óns betreft deel uit van de Scott Bilsen Wonderlijke Wereld Wijnen. En met name de Grand Malbec hebben wij in onze TOP-10 opgenomen.
 
Kracht, diepgang en souplesse; het klinkt als muziek in de oren en doet de wijnkenner het water in de mond lopen. De Malbecdruif is typisch voor Argentinië; hij levert steenrode wijnen met een licht kruidig karakter en aangename rijpe tannines. Mee aan tafel nemen dus of in combinatie met een mooi stuk rood vlees van de BBQ.
 
Prijs per fles 22,50 / per doos van 6 flessen 125,- (20,83)
 

Aardige BONUS: Met elke bestelling, die wij vanaf heden van u mogen ontvangen, bouwt u een aardige kortingspositie op op toekomstige (wijn)reizen: voor elke 500,- factuurwaarde excl.btw ontvangt u op een toekomstige reisfactuur een korting van 50,- OFWEL: 10% van de cumulatieve wijnfactuurwaarde excl.btw mag u in mindering brengen op een toekomstige (wijn)reisfactuur. Even doordrinken en u gaat een keer voor niks naar Reims!