TOP-10 Wereldwijnen – Zuid-Afrika

9. Muratie ‘Ansela van de Caab’ 2018 – Stellenbosch – Zuid-Afrika

 
De geschiedenis van Muratie Wijnboerderij gaat terug tot 1695 en daarmee is Muratie een van de oudste, zo niet dé oudste wijnboederij van Zuid-Afrika. In 1987 kocht Ronnie Melck, de vader van de huidige eigenaar Rijk Melck, het landgoed van de familie Canitz, die het meer dan een halve eeuw in bezit had gehad. Daarmee was een oude lijn van de familie Melck in ere hersteld; twee eeuwen eerder was Muratie immers in handen geweest van Martin Melck.

Met gevoel voor traditie heeft Rijk Melck – voormalig huisarts te Stellenbosch – de scepter van vader Ronnie overgenomen en Muratie internationaal op de kaart gezet. De kroon op het werk en het complete gamma van Muratie wordt gevormd door een blend van de typische Bordeaux druivenrassen, “Ansela van de Caab” genaamd, een ‘dijk van een wijn’ voor de herfst- en winteravond.

“Ansela van de Kaap”

Ansela was de naam van een slavin, die in 1699 in Kaapstad opviel door haar schoonheid en vrijgevochten mening. Beiden vielen in de smaak van de eerste eigenaar van Muratie, Laurens Campher, die met haar in het huwelijk trad en daarmee een kleine revolutie ontketende…to put it mildly. Als eerbetoon aan Ansela heeft Rijk Melck zijn mooiste wijn naar haar vernoemd. Alleen al het verhaal achter deze wijn, doet hem fantastisch smaken. Het huisje waar Ansela woonde op Muratie Wijnboederij bestaat nog steeds. (foto: Ansela’s huisje)
 
Met gepaste trots meld ik dat Van Bilsen Wijnkoperij in Tilburg ook van deze wijn de exclusieve vertegenwoordiging heeft verworven. Das mooi, das baie mooi, das baie pragtig.
 
Prijs per fles 19,95 / per doos van 6 flessen 111,- (18,50)
 

Aardige BONUS: Met elke bestelling, die wij vanaf heden van u mogen ontvangen, bouwt u een aardige kortingspositie op op toekomstige (wijn)reizen: voor elke 500,- factuurwaarde excl.btw ontvangt u op een toekomstige reisfactuur een korting van 50,- OFWEL: 10% van de cumulatieve wijnfactuurwaarde excl.btw mag u in mindering brengen op een toekomstige (wijn)reisfactuur. Even doordrinken en u gaat een keer voor niks naar Reims!