TOP-10 Wereldwijnen – Frankrijk

1. Beaujolais Villages Blanc 2020 – Domaine Bergeron

 

Een witte Beaujolais van de chardonnay-druif aangevuld met een beetje gamay à jus blanc. Gouden Medaille gewonnen in Parijs. Mooie ‘neus’ van rijp fruit met ‘botertje’ van de chardonnay en lichte kruidigheid van de gamay. Echt een ‘trouvaille’.
 
De twee broers Jean-Francois en Pierre Bergeron – vierde generatie wijnmakers in het dorpje Emeringes, vlak bij Julienas – schuwen een experiment niet en hebben een opvallende witte Beaujolaiswijn gemaakt, die u aangenaam zal verassen. Géén fustlagering natuurlijk maar enkel op ‘stainless steel’ gemaakt; vandaar het behoud van fruitigheid en charme.
 
Voor wie eens verrassend tevoorschijn wil komen.
 

Prijs per fles 11,55 / doos van 6 flessen 67,50 (11,25)
 

Kijk ook naar de andere twee Franse wijnen:
 
4. Bourgogne Viré-Clessé – Chanson Père & Fils
5. Côtes du Rhône Villages – ‘RASTEAU’ – Domaines Ogier

Aardige BONUS: Met elke bestelling, die wij vanaf heden van u mogen ontvangen, bouwt u een aardige kortingspositie op op toekomstige (wijn)reizen: voor elke 500,- factuurwaarde excl.btw ontvangt u op een toekomstige reisfactuur een korting van 50,- OFWEL: 10% van de cumulatieve wijnfactuurwaarde excl.btw mag u in mindering brengen op een toekomstige (wijn)reisfactuur. Even doordrinken en u gaat een keer voor niks naar Reims!