TOP-10 Wereldwijnen – Zuid-Afrika

3. Miles Mossop Chenin Blanc 2019 – Helshoogte – Zuid-Afrika

 
Om met Ayrton Senna vergeleken te worden of Pele op sportgebied is bepaald geen schande. Wanneer in Zuid-Afrika van je gezegd wordt dat je in de voetsporen treedt van André van Rensburg, een van de hoogst gewaardeerde oenologen die het land sinds 1992 heeft voortgebracht, dan is de toon gezet. Noblesse oblige!
 
Met maar liefst een dubbele Master aan de Universiteit van Stellenbosch (oenologie en geochemie) rondde Miles zijn studie oenologie af, waarna hij stages liep in Australië en Frankrijk en in 2000 aan de slag ging als wijnmaker bij Tokara Wine Estate, net buiten Stellenbosch, op de Helshoogtepas, als u richting Franschhoek rijdt.
 
Het kon natuurlijk niet anders of Tokara steeg op de internationale ladder. Een ‘transfer’ op de wijnmarkt kon niet uitblijven voor Miles; hij ontving de mooiste aanbiedingen. Zo gaat dat namelijk; de beste wijnmakers zijn hun gewicht in goud waard!
 
Maar Miles koos ervoor om zijn eigen weg te blijven gaan.
Met gepaste trots meld ik dat Van Bilsen Wijnkoperij in Tilburg de exclusieve vertegenwoordiging heeft verworven. Das mooi, das baie mooi, das baie pragtig. Kopen dus en proeven en drinken en weer kopen dus! Ik zet hier “The Introduction White” in het zonnetje, een combinatie van Chenin Blanc met een half jaartje houtlagering. Heerlijk typisch Zuid-Afrikaanse fruit proef je in deze wijn. En de fustlagering geeft hem ruggengraat en houdbaarheid.
 
Prijs per fles 12,95 / doos van 6 flessen 72,00 (12,00)
 

Aardige BONUS: Met elke bestelling, die wij vanaf heden van u mogen ontvangen, bouwt u een aardige kortingspositie op op toekomstige (wijn)reizen: voor elke 500,- factuurwaarde excl.btw ontvangt u op een toekomstige reisfactuur een korting van 50,- OFWEL: 10% van de cumulatieve wijnfactuurwaarde excl.btw mag u in mindering brengen op een toekomstige (wijn)reisfactuur. Even doordrinken en u gaat een keer voor niks naar Reims!