TOP-10 Wereldwijnen – Spanje

8. Ribera del Duero – Carramimbre Crianza 2018

 
Zoals vaker is de mooiste wijn voortgekomen uit een initiatief ‘contre coeur’ of bij volslagen toeval. Eigenwijze wijnboeren in de Ribera del Duero – Don Eloy Chaves voorop – plantten in 1864, geheel tegen de wet- en regelgeving in, geen Spaanse druivensoorten aan maar de Franse Cabernet-Sauvignondruif en verloren daarmee hun recht op de beschermde herkomstbenaming van deze streek.
 
In feite produceerden zij een rode wijn, die aan geen enkele regelgeving voldeed – als een gewone Vino de Mesa op de markt moest komen – maar wel van uitzonderlijk hoge kwaliteit bleek te zijn.
 
Meest bekende voorbeeld waren de wijnen van Vega Sicilia – eigendom van de nazaten van Señor Chaves – die hedendaags tot ongekende hoogte zijn gestegen, ook qua prijs. Pas in 1982 verwierven de wijnen uit deze streek een D.O.-status, die van Ribera del Duero.
 
Wij kozen voor deze Ribera del Duero van Carramimbre om aan onze lijst TOP-10 Wonderlijke Wereld Wijnen toe te voegen. Neemt u zelf de proef op de som en trek eens een flesje open met goede vrienden in het weekend.
 
Prijs per fles 19,95 / doos van 6 flessen 111,- (18,50)
 
 


 

Aardige BONUS: Met elke bestelling, die wij vanaf heden van u mogen ontvangen, bouwt u een aardige kortingspositie op op toekomstige (wijn)reizen: voor elke 500,- factuurwaarde excl.btw ontvangt u op een toekomstige reisfactuur een korting van 50,- OFWEL: 10% van de cumulatieve wijnfactuurwaarde excl.btw mag u in mindering brengen op een toekomstige (wijn)reisfactuur. Even doordrinken en u gaat een keer voor niks naar Reims!