TOP-10 Wereldwijnen – Spanje

Ribera del Duero

Carramimbre – Ribera del Duero – Crianza 2017

 
Zoals vaker is de mooiste wijn voortgekomen uit een initiatief ‘contre coeur’ of bij volslagen toeval. Eigenwijze wijnboeren in de Ribera del Duero – Don Eloy Chaves voorop – plantten in 1864, geheel tegen de wet- en regelgeving in, geen Spaanse druivensoorten maar de Franse Cabernet-Sauvignondruif aan en verloren daarmee ook hun recht op de beschermde herkomstbenaming van deze streek.
 
In feite produceerden zij een rode wijn, die aan geen enkele regelgeving voldeed – als een gewone Vino de Mesa op de markt moest komen – maar wel van uitzonderlijk hoge kwaliteit bleek te zijn. Meest bekende voorbeeld van een ‘enfant terrible’ waren de wijnen van Vega Sicilia – eigendom van de nazaten van Señor Chaves – die hedendaags tot ongekende hoogte zijn gestegen, ook qua prijs. Pas in 1982 verwierven de wijnen uit deze streek een D.O.-status, die van Ribera del Duero.
 
Wij kozen voor deze Ribera del Duero van Carramimbre om aan onze lijst TOP-10 Wonderlijke Wereld Wijnen toe te voegen. Neemt u zelf de proef op de som en trek eens een flesje open met goede vrienden in het weekend.
 
Prijs per fles 18,95 / doos van 6 flessen 100,-
 
 


 

Extra 10% korting: Voor elke 100,- excl.btw die u vanaf heden besteedt aan wijnen uit de serie ‘Wonderlijke Wereld Wijnen’ of zelfs de ‘Scott Bilsen TOP-10 Wereldwijnen’ bouwt u 10% van uw wijnaankoop op (10 euro dus per 100) als toekomstige korting op een privé Afrikareis of een privé safari in Afrika, zoals er een groot aantal voorbeelden op deze website vermeld staat. Dat kan al snel oplopen naar een leuke ‘remise’ van een paar honderd euro op zo’n prachtige rondreis of safari.