Geheel verzorgde Groepsreis naar Krakau en Auschwitz

“Juist met gelijkgestemden, Gijs, was deze reis voor mij toch goed te doen”
“Deze reis naar Auschwitz en Birkenau heeft mijn leven verrijkt”
“Een bezoek aan Auschwitz, daar word je stil van, dat brengt je leven weer op orde”.

77 jaar Bevrijding Auschwitz – Opdat wij nooit vergeten.

 
Naast een uitgebreide kennismaking met de stad Krakau, brengen we een volledige dag een bezoek aan Auschwitz en Birkenau met een Nederlandstalige gids.

-wanneer: woensdag 2 tm zaterdag 5 maart 2022
-3 nachten /4 dagen
-pianorecital in Bonorowski Palace Hotel
-bezoek aan de zoutmijnen buiten Krakau
-uitgebreide kennismaking met Krakau
-rechtstreekse lijnvlucht vanaf Schiphol
-*****sterren hotel (Stary) in het centrum Krakau
-lichte lunches (4) en uitstekende diners (3), incl. wijnen
-inclusief alle transfers en entreegelden
-volledige dag Auschwitz en Birkenau
-Nederlandstalige gids gedurende de hele reis
-kosten PP all-inclusive 1895,- obv 2-persoonskamer
-toeslag eenpersoonskamer 275,-
-min/max deelnemers: 10/14
 
Lees HIER het programma van dag tot dag.

Wawelheuvel| Mariakerk | Auschwitz| Birkenau | Schindler | Kazimierz

 
Weloverwogen bieden wij jaarlijks ook een groepsreis aan die in het teken staat van een onuitwisbaar stuk historie met als gruwelijke herinnering Auschwitz en Birkenau, twee Nazi vernietigingskampen op Pools grondgebied uit de Tweede Wereldoorlog.
 
Contrastrijker kan haast niet, want naast een uitgebreide kennismaking met Krakau, een prachtige stad met een rijk verleden en indrukwekkende architectuur, brengen we ook een bezoek aan de macabere overblijfselen van de Holocaust in Oświęcim (Auschwitz).

Tevens voegen wij hierbij een artikel toe uit Trouw, getiteld Ik heb ze zien staan, naakt in de sneeuw“, waarin Peter Schenk, die Buchenwald overleefde, u deelgenoot maakt van de verschrikkingen in de kampen.
Gijs van Bilsen: “Mijn persoonlijk contact met Peter, die ik ergens in de jaren negentig heb leren kennen, heeft mij ertoe aangezet jaarlijks met een groep naar Auschwitz te gaan. Want Peter kon op een indringende wijze vertellen over de verschrikkingen in de kampen. Steven Spielberg, die voor het maken van zijn film Schindler’s List wereldwijd meerdere overlevenden van de kampen bezocht, sprak maar liefst vier dagen met Peter in zijn appartement in het centrum van Tilburg”.

‘Deze reis & het bezoek aan Auschwitz-Birkenau heeft mijn leven verrijkt’

 
Bovenstaande reis is op basis van “Open Intekening” gepland in mart 2022. U kunt deze reis echter ook privé maken of met enkele goede vrienden, zonder dat ik mee ga; wij regelen dat graag voor u met tevens reserveringen voor lunches en diners. Precies zoals u het verkiest en binnen het budget dat u voor ogen heeft. Desgewenst kunt u deze reis ook maken met een besloten gezelschap onder mijn persoonlijke leiding -minimaal 8 personen- en met eventuele aanpassingen die u wenst. Informeer naar de mogelijkheden; ze zijn legio.