Geheel verzorgde Groepsreis naar Krakau en Auschwitz

“Juist met gelijkgestemden, Gijs, zoals jij altijd hebt, was deze reis voor mij toch goed te doen”

75 jaar Bevrijding Auschwitz – Opdat wij nooit vergeten.

 
Naast een uitgebreide kennismaking met de stad Krakau, brengen we een volledige dag een bezoek aan Auschwitz en Birkenau met een Nederlandstalige gids.

-wanneer: do. 11 t/m zondag 14 febr.2021
-3 nachten /4 dagen
-pianorecital in Bonorowski Palace Hotel
-bezoek aan de zoutmijnen buiten Krakau
-vrije middag in Krakau
-rechtstreekse vlucht vanaf Eindhoven
-vijfsterren hotel in het centrum Krakau
-uitstekende lunches en diners, incl. wijnen
-inclusief alle transfers en entreegelden
-Nederlandstalige gids ter plaatse
-kosten PP all-inclusive 1695,- obv 2-persoonskamer
-toeslag eenpersoonskamer 450,-
-min/max deelnemers: 12/20
 

Wawelheuvel| Mariakerk | Auschwitz| Birkenau | Schindler | Kazimierz

 
Weloverwogen bieden wij jaarlijks ook een groepsreis aan die in het teken staat van een onuitwisbaar stuk historie met als gruwelijke herinnering Auschwitz en Birkenau, twee Nazi vernietigingskampen op Pools grondgebied uit de Tweede Wereldoorlog.
 
Contrastrijker kan haast niet, want naast een uitgebreide kennismaking met Krakau, een prachtige stad met een rijk verleden en indrukwekkende architectuur brengen we ook een bezoek aan de macabere overblijfselen van de Holocaust in Oswiczim (Auschwitz).

Tevens voegen wij hierbij een artikel toe uit Trouw, getiteld Ik heb ze zien staan, naakt in de sneeuw”,  waarin Peter Schenk, die Buchenwald overleefde, u deelgenoot maakt van de verschrikkingen in de kampen.
Gijs van Bilsen: “Mijn persoonlijk contact met Peter, die ik ergens in de jaren negentig heb leren kennen, heeft mij ertoe aangezet jaarlijks met een groep naar Auschwitz te gaan. Want Peter kon op een indringende wijze vertellen over de verschrikkingen in de kampen. Steven Spielberg, die voor het maken van zijn film Schindler’s List wereldwijd meerdere overlevenden van de kampen bezocht, sprak maar liefst vier dagen met Peter in zijn appartement in het centrum van Tilburg”.

‘Deze reis & het bezoek aan Auschwitz-Birkenau heeft mijn leven verrijkt’

 
Bovenstaande reis is op basis van “Open Intekening” van donderdag 11 t/m zondag 14 februari 2021. U kunt deze reis ook privé maken of met enkele goede vrienden of desgewenst met een besloten gezelschap -minimaal 8 personen- op een andere datum, onder mijn persoonlijke leiding en met eventuele aanpassingen die u wenst. Informeer naar de mogelijkheden; ze zijn legio.