Krakau – Auschwitz – Birkenau, een tegenstelling die beklijft.

75 jaar Bevrijding Auschwitz – Opdat wij nooit vergeten.

Weloverwogen bied ik ook een reis aan die in het teken staat van een onuitwisbaar stuk historie met als gruwelijke herinnering Auschwitz en Birkenau, twee vernietigingskampen uit de Tweede Wereldoorlog. Contrastrijker kan haast niet, want naast een kennismaking met Krakau, een prachtige stad met een rijk verleden en indrukwekkende architectuur brengt u ook een bezoek aan de overblijfselen van de Holocaust in Oswiczim (Auschwitz).

We gaan van donderdag 11 tm zondag 14 februari 2021, onder mijn persoonlijke leiding. Lees hier het complete reisprogramma van die reis. U bent van harte welkom om mee te gaan. Logies is in een *****sterren hotel en de diners zijn van hetzelfde niveau. Een privé pianorecital is ook onderdeel van deze bijzondere reis.
prijs per persoon, all-inclusive 1795,- (incl. rechtstreekse vlucht naar Krakau)

Tevens voeg ik hierbij een artikel toe uit Trouw, getiteld Ik heb ze zien staan, naakt in de sneeuw”,  waarin Peter Schenk, die Buchenwald overleefde, u deelgenoot maakt van de verschrikkingen in de kampen. Mijn persoonlijk contact met Peter, die ik ergens in de jaren negentig heb leren kennen, heeft mij ertoe aangezet jaarlijks met een groep naar Auschwitz te gaan. Want Peter kon op een indringende wijze vertellen over de verschrikkingen in de kampen. Steven Spielberg, die voor het maken van zijn film Schindler’s List wereldwijd meerdere overlevenden van de kampen bezocht, sprak maar liefst vier dagen met Peter in zijn appartement in het centrum van Tilburg.