Over Gijs van Bilsen

Achtergrond – drive – motivatie

 
Gijs van Bilsen (1959 – privé-adres: gijs@vanbilsen.nl) studeerde Nederlands Recht aan Tilburg University en zwaaide na zijn afstuderen in 1986 als derde generatie twintig jaar lang de scepter over Wijnhandel Van Bilsen.
 
Zijn hele leven stond in het teken van wijn en uitdragen van die passie. Dat deed hij als registervinoloog van de Wijnacademie, in allerlei bestuursorganen binnen de wijnbranche en niet te vergeten als persoonlijk adviseur van menig wijnliefhebber, die het goede waardeert. En dan word je als vanzelf een wijnkenner, ‘connaisseur’ en ambassadeur van het goede leven.
 
Juist door deze kennismaking wereldwijd met het “goede der aarde en de geneugten des levens” ontwikkelde Gijs een groeiende belangstelling voor de reiswereld en in het bijzonder voor exclusieve reizen.

Van het een komt het ander…

De eerste reis onder zijn persoonlijke leiding vond plaats in mei 1992 en er zouden er nog vele volgen. Hij verkocht zijn wijnhandel in 2007 en legde zich volledig toe op het organiseren van mooie reizen. De standaard? Luxe, service en comfort, zoals reizen bedoeld is. Uiteraard werd de belangstelling voor een uitstekend glas wijn er de afgelopen jaren niet minder op.

Gijs van Bilsen: “het leven kan soms anders lopen dan je denkt. Na afronding van mijn rechtenstudie heb ik toch gekozen voor de wijnhandel. En dat heb ik met veel plezier 20 jaar gedaan. Wijnhandel is ook een gedragswetenschap, zei ik wel eens gekscherend”.
In 1992 begon ik met de organisatie van mooie, luxe reizen naar wijngebieden. En dat doe ik nog steeds. Reizen in goed gezelschap en onder mijn persoonlijke leiding. Je komt als het ware als een echte wijnkenner terug. Reeds in 1995 kwam daar Zuid-Afrika bij en ook dat doe ik nog steeds. Prachtige rondreizen ‘met een knipoog naar wijn’ door dit schitterende land. Heerlijk voor u privé of eveneens onder mijn persoonlijke leiding.
De wijnhandel heb ik ondertussen verkocht en sinds 2007 zijn die Afrikareizen en met name safari’s in zuidelijk Afrika, Serengeti-Tanzania, Zambia en zeker ook Okavango Delta in Botswana mijn specialiteit geworden.
 
Elke dag te werken met een klein team van toegewijde en betrouwbare mensen, die pas tevreden zijn als u dat ook bent, schept een enorme voldoening in het leven”.

Maak gebruik van mijn netwerk, kennis en ervaring.  Dat verrijkt uw reis.

Bestemmingen binnen Europa, privé of in groepsverband

Niks mooiers dan er even heerlijk tussenuit te gaan, nu we weer mogen reizen en de hotels en restaurants weer open zijn gegaan. Ga genieten in Reims, rijd eens naar Normandië, dat al jaren op uw verlanglijstje staat, maak een mooie Kastelentocht langs de Loire of ervaar de uitdrukking “Leven als God in Frankrijk” aan den lijve met een luxueus verblijf in Beaune-Bourgogne of de Elzas. Ik ken deze regio’s op m’n duimpje en heb daar de beste contacten om u een geslaagde privéreis te garanderen.

Bovengenoemde bestemmingen bied ik -met een goed doordacht programma- ook aan als groepsreis “Nieuwe Stijl” met een klein, exclusief gezelschap van gelijkgestemden en met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften, die een vast onderdeel van ons leven zullen worden. Gewoon met uw eigen auto, ook ter plaatse. Onder mijn persoonlijke leiding, Registervinoloog van de Wijnacademie.

Afrika en Zuid-Afrika. Betrouwbare mensen en betrouwbaar materieel

Als u zich weer safe voelt om te vliegen, dan komt ook een mooie reis naar Afrika weer in beeld. Lees alles over Safari’s in Afrika en de mooiste vakanties en rondreizen in Zuid-Afrika onder beide rubrieken.
 
 

PS. Regelmatig wordt mij gevraagd waar de naam Scott Bilsen Travel vandaan komt. Welnu, van 1997 t/m 2008 heb ik met veel genoegen en succes samengewerkt met Reinera Hornell-Scott in Somerset-West, South Africa. Hence the name Scott Bilsen Travel.