Gastronomie en Culinair genieten

Wáár gaan lunchen of dineren…

“Gijs, waar moeten wij hier gaan lunchen in Lissabon, Porto, Milaan, Florence, Beaune, Kaapstad, etc.etc.”
Er gaat geen week voorbij of ik krijg deze vraag.

De leukste restaurants waar de plaatselijke bevolking zelf gaat eten

 
Geen groter plezier dan u een aardige suggestie te noemen om te gaan lunchen of dineren in Parijs, in Kaapstad, Stellenbosch, San Francisco, Praag, Porto, Beaune, Bordeaux etc.etc.etc.
 
De grote en bekende restaurants kan iedereen vinden; er bestaan heel goede restaurantgidsen, u kent ze ongetwijfeld. Maar de kleinere, plaatselijk hooglijk gewaardeerde pareltjes, die moet je kennen.

Dat het beste paella-restaurant van Valencia in een zijstraatje net iets noordelijk van het centrum is gevestigd, waar de plaatselijke bevolking zèlf gaat eten – paella eet je tussen de middag, uitgebreid als u wilt, maar nooit ’s avonds – dat is minder bekend. Dat de Parisiènne zèlf gaat lunchen bij brasserie Julien, in de rue Faubourg St.Denis, dat lees je ook niet in een gerenommeerde gids. En dat je in Siena het lekkerst luncht in een voormalige apotheek, waar je nota bene 3 maanden van tevoren moet reserveren….òf de juiste mensen kennen, daar komt u pas ter plaatse achter.

Een piepklein maar fabuleus restaurant in Porto is ODE Wine Bar & Restaurant.
Don Lisander, op loopafstand van Teatro alla Scala in Milaan, staat garant voor een onvergetelijke afsluiting van een prachtige avond.
Le Ciel Blue in…..serveert de verste vis, catch of the day…
Geniet van de heerlijkste oesters in Grands Camps, Normandië of bij The Bungalow in Camps Bay, Cape Town. In dat laatste geval spreken we natuurlijk over de lekkerste Namibische oesters.

Bel of mail mij gewoon even -+31.6.3766.1203 of gijs@vanbilsen.nl – ik adviseer u graag!