Greatest Migration in Botswana

Greatest Migration in Botswana

Ongelooflijk maar waar, pas in 2012 hebben wetenschappers ook in Botswana een ‘Great Migration’ kunnen vaststellen van zebra’s, wildebeasts en zelfs olifanten.

Misschien wel THE Greatest Migration on Earth

 
Dat olifanten en grote kuddes zebra’s en wildebeasts zich in de droge maanden (juli t/m oktober) ophielden in het noorden van Botswana, nabij het Chobe Nature Reserve, was allang bekend. En dat zij zich in de regenmaanden (november tm februari) meer zuidwaarts begaven in de richting van de Kalahari, evenzeer.
 
Dat echter met name zebra’s helemaal tot aan de zoutvlakten van het opgedroogde Makgadikgadimeer jaarlijks een afstand van bijna 1000 km aflegden om in het voorjaar weer terug te keren, was nagenoeg onbekend.
 

Meer dan 1000 km in een recht lijn

Wellicht nog het beste te verklaren als je beseft dat dit gebied erg ontoegankelijk is en niet voor niets “het laatste stukje ongerept Afrika” wordt genoemd. Bovendien werd aangenomen dat zebra’s helemaal niet in staat waren om dergelijke afstanden af te leggen. Hiermee is feitelijk DE GROOTSTE MIGRATION ter wereld ontdekt die zich op onze aardbodem jaarlijks voltrekt.

 

Botswana staat te boek als het safariland bij uitstek. Hier maakt u de meest indrukwekkende safari’s en waant u zich honderd jaar terug in de tijd. Over safari’s in Botswana en andere prachtige bestemmingen in Afrika, leest u alles in onze nieuwe brochure “Safari à la carte”. Vraag ‘m vandaag nog aan, dan gaat ie vandaag nog op de post.

 
 
 
It’s The Discovery Channel come alive!
“I felt I was flying with Robert Redford in the movie Out of Africa, swooping between breaks in the clouds and taking in the savannah, the long rivers, the green marshes and the rocky mountains, a poem of contrasts beyond compare. And this 40-minute flight was only the first of many surprises which I was about to experience…”


 
Dit kleine icoontje staat symbool voor een heel grote garantie: alle Afrikareizen worden aangeboden, georganiseerd en uitgevoerd conform de nieuwe strenge en aangescherpte richtlijnen voor de reisbranche. Download desgewenst HIER een copie.