Alle maanden naar Afrika

Ooit gedacht aan januari op Safari

Je hoeft niet per se naar Afrika in juni, juli of augustus. Welnee….januari en februari, wanneer duizenden kalfjes worden geboren zijn nét zo interessant en enerverend om Afrika te bezoeken…

Elke maand heeft zijn aantrekkelijke kant voor een safari in Afrika

 

Met de wisseling van de seizoenen…

Het regent niet overal in Afrika in dezelfde periode van het jaar. Dat opent derhalve legio mogelijkheden om altijd wel ergens een enerverende safari te gaan maken.

Januari
Januari is een prima periode voor een safari in Kenia, en Tanzania. Meestal is het dan droog en de wilde dieren verzamelen zich dan rond de resterende drinkplaatsen. De Great Migration in de Serengeti biedt u een ontelbare schare zebra’s en gnoes in de noordelijke parken van Tanzania.
 
Februari
Een goede maand om op safari te gaan in het noorden van Tanzania is de maand februari, wanneer daar duizenden gnoes worden geboren.
 
Maart
Ook maart maakt Oost-Afrika een prima bestemming voor uw safari. In Kenia, Tanzania en Uganda is het nog steeds droog en je zult er geheid grote hoeveelheden dieren zien.
 
April
April is een uitstekende maand voor een betaalbare safari. Het regenseizoen begint dan in Tanzania en Kenia maar een ‘beetje Nederlander’ schrikt daar niet voor terug. Omdat er nu op velerlei locaties voldoende water is, zullen de beesten zich verspreiden door het hele park. De natuur ontwaakt en het wordt weer langzaamaan groen.
Kies een mooie lodge in de centrale Serengeti in Tanzania en u kunt precies de goede kant op om veel te zien. Met een professionele ranger/driver/guide natuurlijk. Ook in Botswana kunt u in april een onvergetelijke safari maken, wanneer de Okavango Delta langzaamaan weer begint vol te stromen.
 
Mei
Ooit gedacht aan Zambia om op safari te gaan? Houd dan de maand mei in gedachten. Zuidelijk Afrika als Botswana en Krugerpark zijn ook in de meimaand de moeite meer dan waard. Oostelijk Afrika als Tanzania en Kenia moet u even vergeten in mei; het wordt dan toch te nat en links en rechts onbegaanbaar.
 
Juni
Zuidelijk Afrika biedt in juni excellente voorwaarden voor een geslaagde safari. In Zuid-Afrika, Botswana, Zambia, en Namibië is het nu hoogseizoen, waarbij zij aangetekend dat het ‘s nachts knap kan afkoelen.
 
Juli t/m september
Juli tot en met september is de meest perfecte periode voor safari’s in bijna heel Afrika. De meest aansprekende experience is The Great Migration in de Northwestern Corridor in de Serengeti, Tanzania, waar je honderdduizenden zebra’s en gnoes de rivieren kunt zien oversteken, met krokodillen op de loer. Het is een drukke periode met veel vraag en derhalve stevige prijskaartjes voor de beste lodges en locaties.
 
Oktober
Zimbabwe, Kenia en Tanzania zijn bij uitstek geschiktvoor een safari in oktober. Het is nog droog en u gaat geheid alle wild goed spotten.
 
November
November is een prima maand voor Zambia… als je weet waar je moet zijn. Ook in Zambia bestaat een migratie van duizenden dieren, hetgeen een indrukwekkende aanblik garandeert. Ook in de Serengeti is november een beste periode om De Grote Trek te aanschouwen; dit keer terugkomend uit Kenia naar Tanzania.
 

December
Vier Kerst en Oud & Nieuw in Kenia of Tanzania. Daar zult u geen spijt van krijgen.
Het is dan over het algemeen droog en heel geschikt voor een safari.
 

MEER WETEN OF VRIJBLIJVENDE OFFERTE OP MAAT: Gijs@scottbilsentravel.com OF 06-37661203