A glass a day keeps the doctor away…

Soignez vous par le vin.

Ooit gehoord van Docteur Maury en zijn jarenlange onderzoek aan de Medische Faculteit naar “De Heilzame werking van wijn”? Vroeger schreef de huisarts een glaasje ongeklaarde port voor bij lage bloeddruk of een glas champagne bij….Wat moet je drinken tegen welk kwaaltje…

Academische studie van Dr. Maury – een levenswerk van allure

De dokter schrijft voor…

Vroeger schreef de huisarts een glaasje ongeklaarde port voor bij een lage bloeddruk, of een glaasje champagne bij maagklachten, demi-sec, dat wel. De gewoonste zaak van de wereld, als je verantwoord met wijn omgaat en het als onderdeel van de dagelijkse ‘schijf van vijf’ of moet ik wellicht ‘van zes’ zeggen, beschouwt. Ik denk dat haast niemand meer weet wat ongeklaarde port is en wat de ‘florvorming’ van Manzanilla sherry voor positieve uitwerking op uw spijsvertering heeft.

Jamais en Vain – Toujours en Vins

Academische studie van meer dan 35 jaar

Wij trekken onze wenkbrauw op en zijn – door alle berichtgeving omtrent alcohol – dusdanig gebrainwashed dat we deze stelling niet eens een serieuze kans geven……totdat je tot de proefondervindelijke conclusie komt dat de resultaten van meer dan 35 jaar studie van Dr. Maury niet uit de lucht komen vallen en op gedegen onderzoek gebaseerd zijn.
Hij beschrijft keurig welke stoffen je bij welk kwaaltje in je lijf mist! En welke wijn juist een goede aanvulling voor je zou kunnen zijn.
 

Eigentijds voorbeeld

Helemaal “hot” tegenwoordig is het onderwerp “Obésité” , zwaarlijvigheid, een paar kilootjes teveel, weet u wel. Teveel eten van al dat lekkers, vocht vasthouden of misschien toch een afwijking in of slecht functioneren van één van de organen. In verband met uw inname van vetten en koolhydraten kiest u best voor een wijn die laag in zijn alcohol zit; liefst tussen 8 en 11 procent; daar moet u tegenwoordig met al die ‘confiturewijnen’ aardig uw best voor doen om te vinden, maar ze zijn er. Aanbevolen wijnen, die met name de hormonale balans in uw bloedspiegel goed op peil houden, zijn: Bergerac blanc, Gaillac blanc, Montravel, Saint-Véran en Sylvaner.

…en zo zijn er nog talrijke -wetenschappelijk onderbouwde- voorbeelden.
volg deze BLOG, zou ik zeggen. Ik ga snel een uitgebreid overzicht posten.

A votre bonne santé!