Covid-19 – Aus der Neuen Welt

Covid-19 – Aus der Neuen Welt

Een vaccin tegen Covid-19 gaat in den beginne voor 70-75% beschermen. Naar 100% geraken we nooit. Onze levensstijl zal blijvend veranderen. Safari’s zullen een enorme sprong gaan maken

Dr. Fauci – geen onbekende voor wie de Amerikaanse ontwikkeling volgt – verwoordde het gisteren ondubbelzinnig: “Het is een illusie om te denken dat we van de ene op de andere dag een vaccin zullen hebben dat voor 100% bescheming biedt. Dat gaat járen vergen. Kijk naar het mazelen-vaccin, dat biedt 95 tot 97% bescherming, na jarenlang doorontwikkelen. Een blijvende aanpassing van onze levensstijl zal derhalve onontkoombaar zijn”.

Safari’s worden de veiligste reizen

In Afrika heeft men niet stil gezeten, het afgelopen half jaar. Nieuwe protocollen* zijn opgesteld om de ‘discerning traveller’ de garantie te bieden, die hij verdient met het oog op safety first, social distancing en hygiëne. Personeel en staff hebben een serieuze training ondergaan en zijn voorbereid op en in blijde afwachting van uw komst.

Want safari’s in Afrika worden de veiligste vakanties, die u zich voor de geest kunt halen.
Alleen op uw reis erheen zal een mondkapje (deels) verplicht zijn; hoewel ook daarin versoepelingen worden voorzien.
Volop frisse lucht, gezonde buitenlucht, voldoende afstand (ook tijdens bush-walks en wandelsafari’s, een eigen rangerover, een private lodge en privé lunches en -diners…mét natuurlijk een goed glas wijn. Want dát houden we er ook in!

The only thing you’ll catch during your safari is an unforgetable impression.

Consciëntieus beleid en gezond verstand

Gezond verstand is de beste Guideline om consciëntieus met dit probleem om te gaan. EN… een toegewijd en verantwoordelijk personeel en management, dat doordrongen is van het besef dat deze nieuwe werkelijkheid van groot belang is.
 

 

Aan buitenlucht en ruimte geen gebrek in Afrika

 
Als het érgens ter wereld mogelijk is om deze eisen te realiseren – zeker waar het de social distancing en ventilatie betreft – dan is het wel op Safari in Afrika: haast alles speelt zich in de buitenlucht af; u heeft een eigen Jeep met eigen ranger/driver/guide ter beschikking, die met grote regelmaat op Corona wordt getest; afstand houden van elkaar en eventuele mede resort-gasten vormt geen enkel probleem; immers aan ruimte is bepaald geen gebrek op safari. Sterker nog, u komt bijkans niemand tegen op safari, behalve dan The Big Five en allerhande ander wild en gevogelte (met smaak bereid ook op uw bord)

Vliegreis

Vanzelfsprekend zult u tijdens een vliegreis de voorschriften die ons door overheid en vliegmaatschappijen zijn opgelegd, dienen na te leven.
Dat betekent op dit moment dat u een verklaring moet tekenen gezond te zijn en niets onder de leden heeft noch verschijnselen van Covid-19 besmetting vertoont. Reeds bij aankomst op de luchthaven wordt u geacht een mondkapje te dragen en ook gedurende de gehele vlucht zult u dat moeten doen. Dat went, kunnen wij u vertellen.

Betrouwbare professionele mensen en betrouwbaar materieel

 

 
Nog even voor wat betreft safari’s in Afrika: Wij werken van begin af aan -1992- met betrouwbare mensen en betrouwbaar materieel. Dat houdt met name in dat men een hoog verantwoordelijkheidsgevoel heeft en er niet met de pet naar gooit. Lodges zijn van een hoge standaard aangaande luxe en comfort, het materieel is nieuw en wordt uitstekend onderhouden, zodat u niet midden in de Serengeti of Okavango met een gebroken vooras komt te staan of een lekke band. De Rangers zijn allen ter zake uitstekend geschoold – een opleiding neemt gemiddeld 5 jaar in beslag – en zij zijn beleefd, voorkomend, behulpzaam en vakbekwaam; professionele mensen, die bovendien uitermate servicegericht zijn.
En die keurig Engels, Frans, Italiaans of Spaans spreken. Oh ja, en natuurlijk regelmatig ook Afrikaans.

…….

*Geïnteresseerd in het hele protocol zoals door onze belangrijkste partner Walters Cape Town is onderschreven en geïmplementeerd in haar organisatie? Leest u dan de extended version.