Auschwitz laat je nooit meer los

Krakau-Auschwitz-Birkenau

Geen grotere tegenstelling dan een bezoek aan schitterend Krakau en de vernietigingskampen van Auschwitz en Birkenau. Ik organiseer elk jaar een reis met gelijkgestemden daarheen. Laat ik mijn woorden voorzichtig kiezen…

Krakau – Auschwitz, een tegenstelling die beklijft

Wawelheuvel| Mariakerk | Auschwitz| Birkenau | Schindler | Kazimierz

 
Weloverwogen bied ik jaarlijks ook een groepsreis aan die in het teken staat van een onuitwisbaar stuk gruwelijke historie met herinnering aan Auschwitz en Birkenau, twee Nazi-vernietigingskampen op Pools grondgebied uit de Tweede Wereldoorlog.
 
Contrastrijker kan haast niet, want naast een uitgebreide kennismaking met Krakau, een prachtige stad met een rijk verleden en indrukwekkende (Rooms-Katholieke) architectuur en verblijf in het Stary Hotel *****sterren, gaan we ook een hele dag – mét een Nederlandstalige professionele gids – naar Oświęcim (Auschwitz), Auschwitz I en Auschwitz II, Birkenau. Daar word je heel stil van.
Lees HIER het complete programma van 2 tm 5 maart 2022. U bent van harte welkom om mee te gaan. Vier dagen -hoog niveau- geheel verzorgd à 1895,- PP. obv 2-personen. Toeslag eenpersoonsdeelname 275,-

Lees ook maar eens het artikel uit Trouw, getiteld Ik heb ze zien staan, naakt in de sneeuw”,  waarin Peter Schenk, die Buchenwald overleefde, u deelgenoot maakt van de verschrikkingen in de kampen.
 
Gijs van Bilsen: “Mijn persoonlijk contact met Peter, die ik halverwege jaren negentig heb leren kennen, heeft mij ertoe aangezet jaarlijks met een groep naar Auschwitz te gaan. Want Peter kon op een indringende wijze vertellen over de verschrikkingen in de kampen. Steven Spielberg, die voor het maken van zijn film Schindler’s List wereldwijd meerdere overlevenden van de kampen bezocht, sprak maar liefst vier dagen met Peter in zijn appartement in het centrum van Tilburg”.