Krakau – Auschwitz

Krakau-Auschwitz-Birkenau

Gaat u mee? Haast geen grotere tegenstelling dan een bezoek aan Krakau, wonderschone stad, met veel Mariakunst, geheel gespaard gebleven in WO-II en de vernietigingskampen van Auschwitz en Birkenau. Ik organiseer elk jaar…

Krakau – Auschwitz, een tegenstelling die beklijft

Wawelheuvel| Mariakerk | Auschwitz| Birkenau | Schindler | Kazimierz

 
Weloverwogen bied ik jaarlijks ook een groepsreis aan die in het teken staat van een onuitwisbaar stuk historie met als gruwelijke herinnering Auschwitz en Birkenau, twee Nazi vernietigingskampen op Pools grondgebied uit de Tweede Wereldoorlog.
 
Contrastrijker kan haast niet, want naast een uitgebreide kennismaking met Krakau, een prachtige stad met een rijk verleden en indrukwekkende architectuur, brengen we ook een bezoek aan de macabere herinneringen aan de Holocaust in Oświęcim (Auschwitz).
Lees HIER het complete programma van 7 tm 10 november 2021

Tevens voeg ik hierbij een artikel toe uit Trouw, getiteld Ik heb ze zien staan, naakt in de sneeuw”,  waarin Peter Schenk, die Buchenwald overleefde, u deelgenoot maakt van de verschrikkingen in de kampen.
 
Gijs van Bilsen: “Mijn persoonlijk contact met Peter, die ik ergens in de jaren negentig heb leren kennen, heeft mij ertoe aangezet jaarlijks met een groep naar Auschwitz te gaan. Want Peter kon op een indringende wijze vertellen over de verschrikkingen in de kampen. Steven Spielberg, die voor het maken van zijn film Schindler’s List wereldwijd meerdere overlevenden van de kampen bezocht, sprak maar liefst vier dagen met Peter in zijn appartement in het centrum van Tilburg”.

Covid-19 garantie

Diegenen die volledig gevaccineerd zijn, kunnen volledig ‘safe’ op deze reis inschrijven; geen vuiltje aan de lucht. U bent van harte welkom in Polen. Mocht om Covid-19-redenen deze reis geannuleerd worden, dan ontvangt u uw gehele (aan)betaling terug.

‘Deze reis & het bezoek aan Auschwitz-Birkenau heeft mijn leven verrijkt’

 
Bovenstaande reis is op basis van “Open Intekening” gepland van zondag 7 tm woensdag 10 november 2021. U kunt deze reis ook privé maken -ik regel dan alles voor u- of met enkele goede vrienden -minimaal 8 personen- op een andere datum, onder mijn persoonlijke leiding en met eventuele aanpassingen die u wenst. Informeer naar de mogelijkheden; ze zijn legio.