Exclusieve wijnreis naar Bordeaux

Maak onder mijn persoonlijke leiding kennis met de mooiste Chateaux en domeinen

In 1992 organiseerde ik mijn eerste Wijnreis, naar Bordeaux, where else! Hoe kon ik weten dat in 2020 de teller aan reizen boven de 200 zou staan. Kijk maar eens naar het lijstje Palmarès, elders op deze site.

Bordeaux, de bakermat van de wereldwijnbouw verdient uw onverdeelde aandacht.
En die krijgt u ook van mij, als uw persoonlijk gids, reisleider en professional; Registervinoloog van de Wijnacademie. In feite mag u deze wijnreis bestempelen als één grote Wijncursus “Van Leek tot Kenner” met een privédocent die u – met een ervaring van meer dan 30 jaar in de wijnbranche – alles vertelt en leren zal over wijn in het algemeen en Bordeaux in het bijzonder.

We ontmoeten elkaar in de namiddag van zondag ….juni in Bordeaux. Daarna is alles geregeld en verzorgd; u blijft uw eigen auto rijden of maakt gebruik van het centraal geregelde vervoer met een luxe bus. Vier prachtige dagen kennismaken met Bordeaux et ses Grands Vins.

Het programma dat ik heb gemaakt, voldoet natuurlijk geheel aan de nieuwe eisen van veiligheid en sociale hygiëne en biedt u alles wat u van mij gewend bent. Vanzelfsprekend kunt u ook een dag eerder arriveren en/of een dag later teruggaan; dat regel ik met plezier voor u.

Groepsreis Bordeaux “Nieuwe Stijl”

Maak op een hoog niveau kennis met Bordeaux et ses Grands Vins. Bijzonder aan deze reis: ontvangst op Chateau Giscours en lunch in de orangerie van Chateau du Tertre.

– wanneer: voorjaar 2022
– duur van de reis: 5 dagen / 4 nachten
– vervoer heen en terug: eigen auto of vliegtuig
– vervoer ter plaatse: eigen auto of centraal vervoer
– all-inclusive, o.a. 3 lunches en 4 diners
– verblijf in ****Hotel in Bordeaux Centre
– diverse unieke en exclusieve ontvangsten
– minimum/maximum aantal deelnemers: 12/20
– begeleiding: Gijs van Bilsen, Registervinoloog
– prijs, all-inclusive: varieert naar gelang u zelf gaat rijden of vliegen en afhankelijk van uw deelname aan centraal vervoer ter plaatse of eigen auto, tussen de 1950,- en 2550,- per persoon op basis van een tweepersoons kamer.
– toeslag alleengaanden 750,- waarbij zij aangetekend dat u exact dezelfde luxe kamer heeft.

Cité du Vin | St.Emilion | Bordeaux| Pomerol |Pauillac | Margaux

Bordeaux is een schitterende stad en ademt in alles de grandeur en reputatie van Grand Cru Classé-wijnen. We bezoeken het prachtig nieuwe Cité du Vin-museum in Bordeaux en wandelen langs de Quai de Chartrons terug naar het oude centrum. Vanzelfsprekend gaan we op Place Gambetta een heerlijk glas Sauvignon Blanc drinken.

We rijden naar het romantische, pittoreske Middeleeuwse stadje Saint-Emilion en gaan daar enkele mooie wijnen proeven en heerlijk lunchen in het restaurant van Grand Barail Lamarzelle Figeac.

Natuurlijk bezoeken we daarna een gerenommeerd Chateau -bijvoorbeeld La Conseillante- in het naburige Pomerol. Aan de overkant van de Gironde, in de dorpen Pauillac, Margaux en Saint-Julien worden we verwacht voor een paar exclusieve kelderbezoeken en proeverijen en krijgen we een vip-ontvangst op Chateau Giscours en Du Tertre, inclusief een exquise lunch in de Orangerie van du Tertre. En in de Haut-Sauternes gaan we even nippen van een paar jaargangen Chateau d’Yquem, Premier Cru Haut-Sauternes. Dat móet je toch eens hebben meegemaakt.

Het leven kan goed zijn!      Exclusieve reizen in gezelschap – Carpe diem!

Bovenstaande reis is uitgevoerd in april 2023 als groepsreis. U kunt deze reis ook zelfstandig met een besloten gezelschap maken of desgewenst onder mijn persoonlijke leiding en met eventuele aanpassingen die u wenst. Informeer naar de mogelijkheden; ze zijn legio.

Ook is het mogelijk om met z’n tweetjes en een privé-chauffeur in twee dagen zowel le rive droite als rive gauche te bezoeken; vaktermen voor de kenner. Vanzelfsprekend met enkele ontvangsten en proeverijen op gerenommeerde Chateaux, die wij graag voor u boeken.