Groepsreis “Nieuwe Stijl” naar Bordeaux

 
In 1992 organiseerde ik mijn eerste Wijnreis, naar Bordeaux, where else! Hoe kon ik weten dat in 2020 de teller aan wijnreizen op ongeveer 170 zou staan. Kijk maar eens naar het lijstje Palmarès Wijnreizen, elders op deze site.
 
Bordeaux, de bakermat van de wereldwijnbouw verdient uw onverdeelde aandacht.
En die krijgt u ook van mij, als uw persoonlijk gids, reisleider en professional, Registervinoloog van de Wijnacademie. In feite mag u deze wijnreis bestempelen als één grote Wijncursus “Van Leek tot Kenner” met een privédocent die u – met een ervaring van bijna 40 jaar in de wijnbranche – alles vertelt en leren zal over wijn in het algemeen en Bordeaux in het bijzonder.

We ontmoeten elkaar in de namiddag van zondag 16 mei in Bordeaux. Daarna is alles geregeld en verzorgd; u blijft uw eigen auto rijden. Vier prachtige dagen kennismaken met Bordeaux et ses Grands Vins. Bel of mail mij voor vrijblijvend meer informatie.

Het programma dat ik heb gemaakt, voldoet natuurlijk geheel aan de nieuwe eisen van veiligheid en sociale hygiëne en biedt u alles wat u van mij gewend bent. Vanzelfsprekend kunt u ook een dag eerder arriveren en/of een dag later terugrijden; dat regel ik met plezier voor u.

Groepsreis Bordeaux “Nieuwe Stijl”

 
Maak op een hoog niveau kennis met Bordeaux et ses Grands Vins. Bijzonder aan deze reis: ontvangst op Chateau Giscours en lunch in de orangerie van Chateau du Tertre.

– wanneer: zondag 16 mei t/m do.20 mei 2021
– vervoer heen en terug: eigen auto
– vervoer ter plaatse: eigen auto
– all-inclusive, o.a. 3 lunches en 4 diners
– verblijf in ****Hotel in Bordeaux Centre
– diverse unieke en exclusieve ontvangsten
– minimum/maximum aantal deelnemers: 12/20
– begeleiding: Gijs van Bilsen, Registervinoloog; u komt als wijnkenner terug.
– prijs, all-inclusive: 2150,- per persoon op basis van een tweepersoons kamer
– toeslag alleengaanden 750,- waarbij zij aangetekend dat u exact dezelfde luxe kamer heeft.

Cité du Vin| St.Emilion | Bordeaux| Pomerol |Pauillac | Margaux

 
Bordeaux is een schitterende stad en ademt in alles de grandeur en reputatie van Grand Cru Classé-wijnen. We bezoeken het prachtig nieuwe Cité du Vin-museum in Bordeaux en wandelen langs de Quai de Chartrons terug naar het oude centrum. Vanzelfsprekend gaan we op Place Gambetta een heerlijk glas Sauvignon Blanc drinken.

We rijden naar het romantische, pittoreske Middeleeuwse stadje Saint-Emilion en gaan daar enkele mooie wijnen proeven en heerlijk lunchen in het restaurant van Grand Barail Lamarzelle Figeac.
 
Natuurlijk bezoeken we daarna een gerenommeerd Chateau -bijvoorbeeld La Conseillante- in het naburige Pomerol. Aan de overkant van de Gironde, in de dorpen Pauillac, Margaux en Saint-Julien worden we verwacht voor een paar exclusieve kelderbezoeken en proeverijen en krijgen we een vip-ontvangst op Chateau Giscours en Du Tertre, inclusief een exquise lunch in de Orangerie van du Tertre. En in de Haut-Sauternes gaan we even nippen van een paar jaargangen Chateau d’Yquem, Premier Cru Haut-Sauternes. Dat móet je toch eens hebben meegemaakt.

Het leven kan goed zijn!      Exclusieve reizen in gezelschap – Carpe diem!

Bovenstaande reis is op basis van “Open Intekening” van zondag 16 tm donderdag 20 mei. U kunt deze reis ook met een besloten gezelschap -minimaal 6 personen- maken onder mijn persoonlijke leiding en met eventuele aanpassingen die u wenst. Informeer naar de mogelijkheden; ze zijn legio. Ook is het mogelijk om met z’n tweetjes en een privé-chauffeur in twee dagen zowel le rive droite als gauche te bezoeken; vaktermen voor de kenner. Vanzelfsprekend met enkele ontvangsten en proeverijen op gerenommeerde Chateaux, die wij graag voor u boeken.