TOP-10 Wereldwijnen – Portugal

De mooiste Porthuizen uit de Douro en een opvallende witte wijn

 
Wie aan Portugal denkt, denkt aan Port en waarschijnlijk aan de mooiste Vintage Ports; die horen in de rubriek met voorrang thuis. Maar ook en steeds vaker aan prachtige wijnen, oorspronkelijk ook rood maar de laatste jaren met veel succes ook wit. Daarvan treft u een absolute trouvaille aan waarmee wij kennis maakten tijdens een exquise diner in Porto.
 

Riesling DOC – Vinho Regional de Lisboa

We beginnen met die verbazingwekkende witte wijn uit de regio van Lissabon, een Riesling met een kristalheldere smaak met mooie minerale tonen en heerlijk fruitig in neus en aandronk. Iedereen was verrast door deze wijn.
 
 
 
 
 
 
Prijs per fles 14,95 / per doos van 6 flessen 77,50 (12,92)
 

Graham’s – Taylor’s – Fonseca – Noval – Vallado – Warre’s

 
Kies er maar een uit…. de top port-producenten zijn dun gezaaid maar bij de gespecialiseerde wijnhandel goed vertegenwoordigd.
Denk aan Moritz Peters in Rotterdam, Ton Overmars in Amsterdam, Van Bilsen in Tilburg, Joep & Bert Dielen in Venlo, Van Appeldoorn in Velp, Schaapveld in Zutphen, De Logie in Amsterdam, Wijnhuis Oktober in Breda, Van Oranje in Schiedam, Jos Beeres in Groningen, Grand Cru in Heemsstede, diverse Henri Bloem-zaken in Nederland en ga zo maar door *… Zij allen voorzien u van een gedegen advies over port en Vintage Port, gebaseerd op jarenlange ervaring en een professionele vakkennis.
Kijk ook eens op het handige Portoverzicht dat ik gemaakt heb.
 
Laat de beelden voor zich spreken:
 

 
 
* ik besef niet volledig te zijn met deze ‘voor-de-vuist-weg-genoemde’ wijnhandels. Kijkt u zeker even naar de betreffende Henri Bloem zaken op hun website alsmede naar de Nederlandse Wijnkring-leden en de leden van Les Genereux-groep.