Jaarprogramma 2019

Jaarlijks bied ik een aantal reizen in gezelschap aan met een Bourgondisch tintje, een “knipoog naar wijn” en onder mijn persoonlijke leiding. Van de Palio in Siena, Mille Miglia in Brescia en de Truffelreis in Toscane tot de Rabello Regatta in Porto, de Fallas-feesten in Valencia, Georgië-Tbilisi, Krakau en Les Trois Glorieuses in Beaune.

Ook organiseer ik elk jaar twee geheel verzorgde rondreizen, één in Zuid-Afrika en één in Chili/Argentinië. Aan alles is gedacht en alles is voor u geregeld, op een hoog niveau van luxe, service en comfort. Als we vliegen dan doen we dat heerlijk overdag, op prettige tijden, altijd met KLM of een partner. Zij die u de afgelopen 27 jaar voorgingen, zullen het volmondig beamen: het zal u aan niets ontbreken. Download desgewenst HIER de PDF-versie van dit Jaarprogramma.

Een aantal mooie reizen voor mensen die het goede gewend zijn.

Februari - Krakau en Auschwitz

Bewust heb ik gekozen voor een reis naar Krakau, een wonderschone stad in het zuiden van Polen gecombineerd met een bezoek aan Auschwitz en Birkenau. Een reis die ongetwijfeld ‘uw leven verrijkt’, zoals iemand zo passend verwoordde. We bezoeken de stad Krakau uitgebreid met een professionele gids en gaan ook naar Schindler’s Museum en de twee Joodse Synagogen en begraafplaats. Op zaterdag hebben we een privé-rondleiding door de voormalige concentratie- en vernietigingskampen Auschwitz en Birkenau, een confrontatie, die diepe indruk op u zal maken. Er is derhalve voldoende tijd voor reflectie.

Verblijf is in het Copernicus hotel of Stary hotel of Bonorowski hotel, centrum Krakau, vijf sterren.
Een privé-pianorecital van Chopin genieten we in het Bonorovsky Palace, waar we aansluitend heerlijk dineren. Vier dagen compleet verzorgd op hoog niveau 1595,- per persoon op basis van twee personen, inclusief vluchten overdag op een prettig tijdstip. Van donderdag 14 t/m zondag 17 februari 2019. Lees HIER meer.

Maart - Australië & Nieuw-Zeeland

We gaan weer naar Australië en Nieuw-Zeeland; een compleet georganiseerde rondreis, die u op een relaxte wijze laat kennismaken met Down Under. Na een kennismaking met en twee overnachtingen in Singapore vliegen we op de derde dag door naar Adelaide. We bezoeken Adelaide zelf en natuurlijk Barossa Valley, een beroemd wijnbouwgebied ten noorden van de stad. Melbourne, The Blue Mountains en uitgebreid Sydney staan op het programma met ook een uitvoering in The Opera House.

Cairns en een bezoek aan The Great Barrier Reef sluit onze rondreis in Australië af……om vervolgens nog een heerlijke week Nieuw-Zeeland eraan te koppelen. Beide eilanden, het noordelijke als ook het zuidelijke zullen een onuitwisbare indruk op u maken. Meer weten? Lees HIER meer.

April - Georgië, Tbilisi.

“The Secret Gem of Europe”. Georgië is een prachtig land en Tbilisi zal  u zeer verbazen. De grandeur van de Opera en Rustavelli Avenue met zijn indrukwekkende klassieke en zeker ook moderne architectuur. Bakermat van de wereldwijnbouw (tot 4000 jaar v.Chr.) met Chateau Mukhrani en Schuchmann als eigentijdse producenten. De oude hoofdstad Mtskhèta ten noorden van Tbilisi, met zijn abdij, klooster en Kathedraal.
Verblijf in het Ambassadori Hotel in Tbilisi en mooie hotels in het land zelf, wanneer we een aantal Monastries bezoeken en in westelijke richting naar Kutaisi reizen, de grotwoningen van Vardzia bezoeken alsmede even stilstaan in Gori, de geboorteplaatse van Stalin. Maar ook in oostelijke richting maken we een tour door dit prachtige land en haar typische streken als Telavi en Singaghi, met steeds de Kaukasus op de achtergrond en de wijngaarden en wijnen binnen handbereik. Een hele week vol hoogtepunten, die uw wereldbeeld verruimen !

De reis is all-inclusive, incl. vluchten voor 1995,- per persoon op basis van twee personen. Van zaterdag 30 maart t/m zaterdag 6 april. Vraag het complete programma aan.

Mei - Mille Miglia

Maak de Mille Miglia van dichtbij mee in Brescia, de start- en finishplaats in Noord-Italië met een uitgebreid bezoek achter de schermen in de vertrekhal, waar alle auto’s staan opgesteld en raak tot over je oren verliefd op dit unieke spektakel. Meer dan 400 Classic Cars, Vintage Cars en juweeltjes uit vervlogen tijden nemen deel aan wat je de meest aansprekende Autorallye ter wereld mag noemen; de Mille Miglia in Italië.

Vijf dagen – van maandag 13 t/m vrijdag 17 mei – aandacht voor dit spektakel in Brescia en langs de route met vanzelfsprekend een goed hotel en prima lunches en diners. Eind oktober wordt het programma concreet. U kúnt reeds een optie nemen. Prijs per persoon is 2650,- op basis van twee personen, all-inclusive.

Juni: Bordeaux.

Porto & Douro

Sinds de oud-burgemeester van Bordeaux, Alain Jupé, premier van de Republique Francaise werd, is de geldkraan open gegaan om deze schitterende stad en haar prachtige aanblik aan de Gironde en Quai de Chartons in oude luister te herstellen. Bordeaux is een prachtige stad, waar alles natuurlijk de Grandeur ademt van de Grand Cru Classéwijnen uit de wereldberoemde dorpen Margaux, Pauillac, Saint-Estèphe en Saint-Julien aan de linkeroever, de Rive Gauche en de dorpen Pomerol en Saint-Emilion aan de Rive Droite. Dat moét je toch eens in je leven gezien en geproefd hebben. Wij worden ontvangen op Chateau Giscours en Chateau Du Terte, in leven in handen van Eric Albada-Jelgersma, onlangs gestorven op zijn lievelingschateau Giscours. Een heerlijke lunch wordt ons geserveerd in de Orangerie van …

Vier dagen geheel verzorgd en ‘all-inclusive’ onder persoonlijke leiding van Gijs van Bilsen. Vraag het complete programma aan. U kunt reeds een optie nemen. Prijs per persoon is, all-inclusive, 1550,– op basis van twee personen. Van dinsdag 2 t/m vrijdag 5 juni.

Juni: Porto & Dourovallei.

Porto & Douro

Een van de mooiste reizen uit mijn jaarlijkse aanbod is de reis naar Porto en de Douro.; zeker als u een goede Vintage Port apprecieert. Het programma is rond ! Lees, raak enthousiast en schrijf u in!  Het belooft weer heel bijzonder te worden !
Na aankomst in Porto volgt meteen een privé-transfer landinwaarts naar Pinhao, The Vintage House, een klasse hotel aan de oevers van de Douro, midden tussen de terrasvormige wijngaarden, waar de beroemdste Portproducenten hun Quinta’s hebben. Hier logeren we drie nachten . We maken een boottocht op de Douro met Rabelo’s – originele boten waarmee de portvaten stroomafwaarts naar Vila Nova de Gaia werden vervoerd – naar Quinta do Panascal van Fonseca-Guimaraens.

Daar geniet u van een wandeling door de wijngaarden en u gaat heerlijk lunchen.  Bezoek aan Niepoort Port & Wine Company, die naast port ook heel goede wijnen maken. Op de vierde dag maken we een indrukwekkende treinreis over het enkelspoor langs de Douro vanaf The Vintage House in Pinhao helemaal naar het San Bento Station – beroemd om zijn blauwe tegeltableaus – in het oude centrum van Porto. Daar nemen we onze intrek in het Infante de Sagres Hotel, onlangs geheel gerestaureerd; prachtig!

Bezoek met een professionele gids aan de stad Porto en Vila Nova de Gaia, aan de overkant van Porto, waar alle grote Porthuizen hun kelders hebben. VIP-ontvangst bij Graham’s inclusief lunch met uitzicht op Porto. Aan het eind van de reis zijn we getuige van de befaamde Rabelo Regatta, de race op de Dourorivier tussen authentieke bootjes van de diverse Port-shippers; een belevenis op zich, die wij, onder het genot van een heerlijke lunch, gaan gadeslaan vanaf een prachtig plekje hogerop de linkeroever van de Douromonding.

Zes dagen – van donderdag 20 t/m dinsdag 25 juni – geheel verzorgd en ‘all-inclusive’ onder persoonlijke leiding van Gijs van Bilsen. Lees HIER meer over deze prachtige reis. Prijs per persoon, all-inclusive, 2590,– op basis van twee personen.

Juli - Palio in Siena.

Door mijnuitstekende contacten ben ik de ENIGE in Nederland die u deze belevenis op dit niveau kan aanbieden: Opnieuw zijn wij te gast bij Francesca di Biondi Santi in haar Palazzo (privé-appartement) aan het Piazza del Campo met grote ramen en balkon en dus een perfect uitzicht over het parcours en start/finish van de PALIO. We staan dus niet midden tussen de duizenden mensen op het plein maar wij hebben de allerbeste plaatsen.

We gaan op 30 juni en komen op 3 juli terug. Vier fantastische dagen met als hoogtepunt de paardenrace zelf op 2 juli maar ook met ontvangst in een van de contrada’s van Siena met bezoek aan hun kapel, museum en privédomeinen. Oh ja, we zijn ook hun gast aan de vooravond van de Palio en dineren samen met hen, buiten, aan lange tafels in de contrada, de sfeer, spanning en rivaliteit vollledig in ons opnemend. Wij worden écht onderdeel van de Palio; sinds 1287 !

Vergeet ook de bijzondere bezoeken niet (natuurlijk mét exquise lunch) aan twee unieke wijnproducenten; Castello di Ama in Gaole in Chianti en Marchesi Antinori, bekend van de Tignanello en Solaia. Die vormen een aangename afwisseling en weer andere apotheose van deze unieke reis . Lees HIER meer over deze Once-in-a-Lifetime-Experience. Van zondag 30 juni t/m woensdag 3 juli. Prijs persoon is 3350,- op basis van twee personen.

September - Bourgogne.

Exclusieve wijnreis Bourgogne

Wie de Bourgogne begrijpt, begrijpt de hele wereld-wijnbouw. Streekwijnen, Gemeentewijnen, Dorpswijnen, afkomstig van een vermaarde wijngaard of zelfs met de status Premier Cru of Grand Cru vormen de indeling van belang om u een eerste inzicht te verschaffen in deze prachtige wijnstreek. Tel daarbij op dat je ook nog moet weten wie de wijnmaker is en van welk Bourgognehuis de wijn afkomstig is, en u begrijpt waar de kwaliteits- en prijsverschillen vandaan komen. Dorpen als Chambolle-, Gevrey-, Vosne- en Chassagne- spreken nog meer tot de verbeelding als je er hun beroemde wijngaarden aan toevoegt als -Musigny, -Chambertin, -Romanée en -Montrachet.

Daar gaan we heen en kennismaken met producenten van naam en faam. En dat we gaan genieten van al dat lekkers staat buiten kijf. Als “God in Frankrijk”, wel te verstaan. Gaat u mee? Onder persoonlijke begeleiding van Gijs van Bilsen, registervinoloog van de Wijnacademie. Vijf dagen – van zondag 1 t/m donderdag 5 september – ‘all-inclusive’ à raison van 1650,- per persoon, op basis van twee personen. Uw wordt geacht op eigen gelegenheid naar Beaune te reizen. Ter plaatse is vanzelfsprekend tijdens de hele reis vervoer geregeld.

*

Een mooie verlenging van deze Bourgognereis vormt een verblijf van enkele dagen in Hotel-Restaurant Les Maritonnes in Romanèche-Thorins, het hartje van de Beaujolais. Ook hier is het bijzonder goed toeven en maakt u kennis met enkele rode topwijnen van dit gebied alsmede prachtige witte wijnen van Pouilly-Fuissé en Macon. Op loopafstand van het hotel is het wijnmuseum gevestigd van George Duboeuf, het Hameau du Vin alsmede een heel interessante Open Wijnboerderij.
Met plezier maken wij de boekingen voor u, zowel voor Hotel-Restaurant als ook de wijnboeren vanzelfsprekend.

September - Informele autorallye Elzas, Bourgogne, Chablis, Reims, Ardennen. St.Gerlach.

Classic Car, een mooie cabrio of een bijzondere auto; wij bieden u een prachtige week van Colmar in de Elzas, via Beaune (Bourgogne), Chablis en de Champagnestreek (Reims) naar uiteindelijk Ardennen en Chateau St. Gerlach als eindpunt. Hotels van Relais & Chateau niveau, mooie route, bijzondere plekjes en exclusieve bezoeken. Prijs pp 2550,- all-inclusive. Vraag het complete programma aan van deze informele ‘rallye’ in de laatste volle week van september 2019, Samenkomst is op zondag 22 september en we eindigen op Chateau St. Gerlach op zondag de 29e.

Oktober - Exclusieve rondreis Zuidelijk Afrika.

Al 25 jaar komen wij in Zuid-Afrika en evenzovele groepsreizen hebben wij daarheen georganiseerd en van begin tot eind geheel verzorgd. Start is in het noorden, het prachtig natuurschoon van de voormalige Oost Transvaal en een safari van twee dagen met verblijf in een van de beste Private Game Resorts van het Krugerpark. Binnenlandse vlucht naar George, Tuinroute, Oudtshoorn en walvissen spotten in Hermanus.
De Kaapprovincie met alle highlights van dien, Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en Cape Point, de Peninsularoute, Robbeneiland, The Waterfront, Kaapstad zelf en VIP-ontvangsten op gerenommeerde Wine Estates als De Toren Private Cellar en Muratie. Vraag het complete programma aan. Prijs persoon bedraagt 7950,- op basis van twee personen. Van begin tot eind compleet verzorgd, inclusief alle vluchten, lunches, diners, perfecte wijnen etc.etc. Het zal u aan niets ontbreken. 15 dagen uit en thuis. Vertrekdatum zondag 6 oktober 2019, thuiskomst zondag de 20e.

November - Wijn-, truffel- en culinaire tour Toscane

De hoogst aangeschreven producenten en Super Tuscans verenigd in één reis: Solaia, Sassicaia, Ornellaia, Brunello, Capanelle, Castello di Ama etc.etc.etc. gelardeerd met Gastronomische verwennerij. Er gaan deuren open die voor anderen gesloten blijven en u komt op Tenuta’s, die u nooit zelf zou kunnen boeken en bezoeken. Vanzelfsprekend gaan al die waanzinnig mooie en kostbare topwijnen ook open; stuk voor stuk. Van donderdag 21 t/m maandag 25 november – Vijf dagen geheel verzorgd, met heen- en retourvlucht KLM op prettige tijden, all-inclusive à 2450,- per persoon op basis van twee personen.

November: Les Trois Glorieuses, Clos Vougeot

Slechts drie personen kunnen mee gaan maken waar honderdduizenden Bourgogneliefhebbers enkel van kunnen dromen: deelgenoot zijn van de Trois Glorieuses, de beroemde wijnfeesten in Beaune, het Hospice de Beaune en op Clos de Vougeot waar we te gast zijn bij het Chapitre des Chevaliers de Tastevin du Clos Vougeot. Meer dan een jaar tevoren – en de juiste connecties in stelling gebracht – is het gelukt om een paar plaatsen te bemachtigen, want de animo is wereldwijd enorm. Drie dagen feest / vier dagen uit en thuis. Indicatief per persoon 2250,- Van Vrijdag 15 t/m maandag 18 november.

December: Argentinië en Chili,

Geheel verzorgde rondreis op hoog niveau, onder leiding van Gijs van Bilsen. Kennismaking met cultuur, historie en schitterend natuurschoon van beide landen. Buenos Aires, Plaza de Mayo, Palermo, Recoleta, Tango-show in San Telmo, Teatro Colon. Mendoza, Bodegas Salentein, Restaurant 1884 Francis Mallmann.

Over de Andes naar Santiago. Lapostolle Clos Apalta Winery, Restaurant Astrid y Gastón. Zuidelijk Chili, Punta Arenas, Torres del Paine, Lago Grey. Verblijf in El Calafate, Argentijns Patagonië, Perito Moreno gletsjer. Bezoek aan Las Cataratas de Iguazú, de mooiste watervallen ter wereld. Alles inbegrepen, topklasse-hotels, prima lunches en diners inclusief de mooiste wijnen. Inclusief intercontinentale en alle binnenlandse vluchten. Prijs per persoon 9950,- op basis van twee personen. Vraag het complete programma aan. 15 dagen uit en thuis. Vertrekdatum zondag 1 december en thuiskomst zondag de 15e.