Porto & Dourovallei

Porto & DouroZeer gevarieerde reis naar Porto en de Dourovallei, op een hoog niveau van luxe, service en comfort. Er gaan deuren voor u open die voor anderen gesloten blijven en u luncht, dineert en verblijft op de mooiste plekjes. Bijzonder in deze reis is ook ons verblijf in Porto juist tijdens de fameuze Rabelo Regatta, die jaarlijks op 24 juni wordt gehouden. Geheel verzorgd en exclusief voor u georganiseerd. Onder persoonlijke leiding van Gijs van Bilsen, registervinoloog van de Wijnacademie. Er kunnen 18 liefhebbers mee.

Kosten per persoon  – alles inbegrepen – bedragen 2590.- obv twee personen. We vliegen met KLM, gewoon overdag. Download u graag een PDF-versie van het programma, klik dan HIER.

PORTO EN PINHAO, ZES DAGEN GENIETEN.

Porto & Douro

Porto is een schitterende stad met een prachtig gerestaureerde kade aan de Dourorivier en een imposante verzameling Porthuizen aan de overkant daarvan in het dorpje Vila Nova de Gaia. Zowel de stad als de porthuizen zijn een bezoek meer dan waard.

Landinwaarts, liever gezegd stroomopwaarts, bezitten langs de Douro alle portproducenten hun indrukwekkende Quinta’s te midden van hun terrasvormige wijngaarden. Voor u gaan deuren open die voor anderen gesloten blijven… om de simpele reden, dat, gezien onze goede contacten in de wijnhandel, ons dergelijke ontvangsten wordt gegund. Wij noemen u bijvoorbeeld Quinta do Panascal van Fonseca-Guimaraens, Quinta do Noval en Quinta do Vallado. Daar gaan we heen; daar gaan we genieten!

Na aankomst in Porto – einde ochtend donderdag 20 juni 2019 – volgt meteen een transfer landinwaarts naar Pinhao, The Vintage House, een klassehotel aan de oevers van de Douro, midden tussen de terrasvormige wijngaarden. Daar nemen we onze intrek voor drie nachten. Een lekker aperitief en heerlijk diner vormt de aftrap van een paar prachtige dagen. Dat de keuken van het Vintage House subliem is, kunnen wij u, na diverse ervaringen, garanderen.

We maken een boottocht op de Douro met Rabelo’s – originele boten waarmee de portvaten stroomafwaarts naar Vila Nova de Gaia werden vervoerd – naar Quinta do Panascal van Fonseca-Guimaraens.

Na een wandeling door de wijngaarden, gaan we daar heerlijk lunchen, met een fabuleus uitzicht op de wijngaarden. Ook een bezoek aan Niepoort Port & Wine Company, die naast port ook heel goede wijnen produceert, staat op het programma evenals een VIP-ontvangst bij Quinta do Noval of Quinta do Vallado. Alles heel relaxt en ontspannen.

Op de vierde dag reizen we terug naar Porto en wel per trein over het enkelspoor langs de Douro vanaf The Vintage House in Pinhao helemaal naar het San Bento kopstation in het centrum van Porto – beroemd om zijn blauwe tegeltableaus. We bezoeken met een professionele gids de stad Porto en Vila Nova de Gaia, aan de overkant van de Douro, waar alle grote Porthuizen hun kelders hebben. Een VIP-ontvangst bij Graham’s inclusief exclusieve proeverij sluit de dag af, waarna we lekker gaan dineren in de oude stad. Overnachting is nu twee keer in het Infante de Sagres Hotel, midden in het centrum en onlangs geheel in oude luister gerestaureerd.

Een (volgend) hoogtepunt van deze reis vormt de befaamde Rabelo Regatta, die op de Douro, tussen Porto en Vila Nova de Gaia, jaarlijks op 24 juni wordt gehouden. Dat gaan wij meemaken….en ik houd het nog een verrassing vanaf welke locatie. De avond ervoor bruist de stad al van feesten en activiteiten want het is feest! Feest ter gelegenheid van de beschermheilige van de stad Porto, Johannes de Doper. En dat wordt gevierd!

We gaan met maximaal 18 personen en Gijs van Bilsen zelf.
Kosten persoon bedragen 2590,- per persoon, alles inbegrepen, inclusief prachtige wijnen vanzelfsprekend.

Inschrijvingen worden op volgorde van aanvraag gehonoreerd.