Porto, Dourovallei

Zeer gevarieerde reis naar Porto en de Dourovallei, waar de mooiste portwijnen hun oorsprong vinden. Er gaan deuren voor u open die voor anderen gesloten blijven en u luncht, dineert en verblijft op de mooiste plekjes. Geheel verzorgd en exclusief voor u georganiseerd. Desgewenst onder persoonlijke leiding van Gijs van Bilsen.

Voorbeeldreizen in een notendop:

Kennismaking met Porto en Pinhao, vier dagen genieten.

Een kennismaking met de stad Porto, prachtig gerestaureerd en met een heel aantrekkelijke kade, boulevard met gezellige terrasjes en sfeervolle restaurants. Bezoek aan Porthuis, zoals Graham’s, Robertson’s, Taylor’s, Kopke, in Vila Nova de Gaia, aan de andere kant van de Dourorivier. Met de trein naar Pinhao, verblijf in The Vintage House Hotel, ontvangst, visite en proeverij bij Quinta do Bomfim. Alles geheel conform uw wensen. Vijf dagen op eigen gelegenheid vanaf 1250,- pp. sharing en vanaf 2250,- geheel verzorgd en ‘all-inclusive’ onder persoonlijke leiding van Gijs van Bilsen. Mooiste periode is april, mei, juni.

Pinhao en Porto voor gevorderden.

Na aankomst in Porto volgt meteen een transfer landinwaarts naar Pinhao, The Vintage House, een klasse hotel aan de oevers van de Douro, midden tussen de terrasvormige wijngaarden. Boottocht op de Douro met Rabelo’s – originele boten waarmee de portvaten stroomafwaarts naar Vila Nova de Gaia werden vervoerd – naar Quinta do Panascal van Fonseca-Guimaraens. Daar maakt u een wandeling door de wijngaarden en u gaat heerlijk lunchen op deze Quinta. Bezoek aan Niepoort Port & Wine Company, die naast port ook heel goede wijnen maken.  Indrukwekkende treinreis over het enkelspoor langs de Douro vanaf The Vintage House in Pinhao helemaal naar het San Bento Station – beroemd om zijn blauwe tegeltableaus – in het oude centrum van Porto. Bezoek met professionele gids de stad Porto en Vila Nova de Gaia, aan de overkant van Porto, waar alle grote Porthuizen hun kelders hebben. VIP-ontvangst bij Graham’s inclusief lunch met uitzicht op Porto.  Zes dagen geheel verzorgd en ‘all-inclusive’ onder persoonlijke leiding van Gijs van Bilsen vanaf 2550,- pp. sharing.